Total Pageviews

UV PV April 2018 Blog sayidahnapisahdotcom

by - May 01, 2018
UV PV April 2018 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Harini 1 Mei 2018 bersamaan 15 Syaaban 1439H bersamaan dengan Hari Pekerja! Cuti yeay! (padahal saya kerja sendiri sama je cuti ke tak hahaa). So, cuti cuti ni kita buat entri topik ringan ringan jela kan. Entri wajib setiap bulan seorang Sayidah Napisah - UV PV Bounce Rate!


UV PV April 2018 Blog sayidahnapisahdotcom

Unfortunately, UV PV menurun sobsobb.

UV PV bounce rate
UV PV April 2018 Blog sayidahnapisahdotcom di Google Analytics (GA)
Users (UV) = 37,608
Pageviews (PV) = 116,234
Bounce rate (BR) = 9.87%

Bulan sebelum tu (Mac), UV 42K tapi April menurun. Sebab tak ada cerita hot mungkin hahaha. Tapi yang bestnya bilangan entri bulan April adalah yang paling banyak setakat ini iaitu 48 entri! Bulan sebelum tu total 47 entri. Ada la peningkatan walaupun hanya seketul entri kan kan.

Dari segi Earnings Adsense bulan April pula, menurun sikit berbanding bulan Mac tapi masih dalam kadar yang memuaskan hatiku ini. Earnings Innity pula meningkat dari bulan sebelumnya yeayy! Alhamdulillah.

Saya suka cerita tentang 'pencapaian' bulanan ni bukannya apa. Bukan nak berlagak atau membangga diri. Sebenarnya untuk bekalan motivasi saya pada bulan yang seterusnya (this month) pula. Dan harapnya dapat memberi motivasi juga pada yang lain lain. Because it's not impossible. Dulu dulu saya UV puluh puluh je. PV tak sampai ribu pun. Tapi day by day, month by month, saya cuba apply semua ilmu blog yang saya dah belajar (still learning tho) + usaha + doa, sampai lah saya ke tahap sekarang.

Jangan kecewa kalau tengok usaha kita tak mendatangkan hasil. Kecewa boleh sebab itu normal. Tapi jangan sampai give up. Jadikan ia sebagai satu motivasi. Teruskan usaha sebab suatu hari nanti pasti kejayaan akan memunculkan dirinya. Teruskan usaha sebab semua orang yang berjaya pernah merasai kegagalan. Bak kata pepatah Arab, "Siapa yang menanam, maka dialah yang akan menuai".

Semoga mendapat manfaat. Daa~ wassalam!

BACA JUGA:




You May Also Like

9 comments

  1. wah okay la tuh heheh terbaiklah!

    ReplyDelete
  2. Wahhh maintain la tu dikk ,,akak pon masih dok belajar lagi nih

    ReplyDelete
  3. Tahniah,, sy suka tgok pencapaian blog Sayidah.. sgat memberi inspirasi :)

    ReplyDelete
  4. ohh adik ku KC..dikaulah idola ku~
    bhahahaha

    ReplyDelete
  5. Wah, Tahniah sangat memberi inspirasi.

    ReplyDelete
  6. I actually have been following your blog for awhile. Cuma jarang tinggal komen je. Hehe.

    Memang selalu kagum bila baca your blog punya pencapaian.

    ReplyDelete
  7. By the way, as you requested on on my Instagram, I'm here to invite you to join my humble giveaway.

    Jemput join! :)

    http://herlittleguiltypleasures.blogspot.ca/2018/05/balik-kampung-giveaway-by-her-little.html

    p.s: I tried to find a chatbox or anything like that so I can post the link tanpa tinggalkan komen yang tak berkaitan dengan post. Tapi, tak jumpa. So sorry :(

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p