Total Pageviews

"Buka Buku Baru" Giveaway by Mai

by - June 10, 2018

"Buka Buku Baru" Giveaway by Mai


"Buka Buku Baru" Giveaway by Mai
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Tarikh akhir: 15 Julai 2018 @ 12:00AM

"Share nasihat, petua atau ucapan untuk pengantin baru, hihi. Terpulang nak share apa pun tapi janji positif."

Wah wahhh! Nak kahwin dahhh my geng blogger yang sama umur sorang ni! Alhamdulillah. Tahniah tahniah Mai! Semoga masjid yang bakal dibina bersama your best friend forever for life will be forever happily till Jannah aminn :)

Untuk nasihat or petua pulaa.. walaupun kc obviously tak kahwin lagi hahaha, tapi apa yang saya boleh ambil pengajaran plus nasihat mereka yang dah kahwin kepada saya adalah bila berkahwin, the most important key is komunikasi + tolak ansur.

Two way communication to be exact. One way je tak boleh, tak jalan. Kalau ada masalah or tak puas hati, cerita kat pasangan. Luahkan. Jangan pendam terlalu lama.

Tolak ansur tu pula means setiap kekurangan yang ada pasangan jangan terus melatah dan cepat down. Tolak ansur means setiap perbezaan kita dengan pasangan kena raikan. Cari titik persamaan (i mean things yang dua dua suka gilos).

Ohh lagi satu saya pernah dengar nasihat - jangan expect terlalu tinggi terhadap pasangan yang baru dikahwini. Sebab time dah kahwin la pasangan tunjuk semua kan haha. Tunjuk perangai yang sebenar benarnya. So, try to learn terima segala kekurangan yang pasangan ada sebab kita pun tak sempurna mana.

Tudiaa nasihat and petua kahwin macam dah boleh buat lagi satu entri baru dah hahaha. 

Okay mai! Semoga pernikahan & majlis perkahwinan Mai with pasangan berjalan lancar aminn~ :D

You May Also Like

5 comments

  1. Setuju dengan KC part "lepas dah kahwinlah pasangan akan show semuanya".. Masa ini barulah kita mengenali luar dan dalam pasangan kita..
    semoga ada rezeki kC..

    ReplyDelete
  2. goodluck kak sayidah btw jemput la singgah

    ReplyDelete
  3. Jangan expect terlalu tinggi dari pasangan tu setuju sangat..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p