Total Pageviews

Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL

by - July 23, 2018
Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Dah beberapa hari tak update blog, maafkan dakuuu readerss kerana terlalu sibuk dengan dunia yang hanya sementara ini.. acewahh. So, for the first entry of this week.. disebabkan saya sedang lapar sekarang dan dalam kepala asyik fikir makanan sedap apa nak makan ni.. let me review about satu tempat makanan yang mungkin ramai yang tak tahu. Terngiang-ngiang dan teringat-ingat dengan kesedapan makanan di 1Cafe at Kemensah Grocer pada dua minggu yang lepas. Visual nya pun sangat mengancammm!

Meh bagi teaser sikit meh ~
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL


Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer


Why it called as special lunch? Adakah kerana lunch date with kekasih hati? Ehemmmm.. TEPAT SEKALI!

Special sebab saya berpeluang makan tengahari dengan beberapa blogger AFB (Auto Feed Blog) yang saya sayangi dan hormati. Ada blogger yang first time saya jumpa, ada yang second and third time saya jumpa.
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
with blogger Diya
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
blogger kak Mya
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Blogger Mommy Irra & Amal
Macam mana boleh terjebak makan sampai ke 1Cafe at Kemensah Grocer ni?
Siapa yang suggest?
Sedap ke makanan kat situ?
Bersih tak?
How about their customer services? Is it good?

Okay satu satu.

Alkisahh.. selepas saya, Mommy Irra, Kak Mya & Diya check in tempat penginapan gathering AFB (AFB Fun Day) 3 hari 2 malam di Taj Villa, tengok jam dah tengahari. Apalagiii kami cari makan la jom. Perut pun dah mendendangkan macam macam genre lagu dah haha.

Mommy Irra cadang satu tempat ni - 1Cafe. Kami pun okay jelah sebab apa salahnya cuba tempat baru kan? Lagipun dekat sangat je dengan Taj Villa. Tak sampai 8 minit pun, dah tiba ke destinasi. Terkejut pula kan bila cepat sampai haha. 1Cafe ni sebelah Kemensah Grocer je. Dan dekat sebelah masjid sahaja.
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Memandangkan haritu adalah hari Jumaat, yang lelaki nak solat Jumaat. Jadi, sementara nak menunggu makanan sampai.. mereka pergi solat. Kami pun berbual bual, berkenal-kenalan dan beramah mesra. Tak sedar syok syok berborak, makanan pun sampai ke meja. Saya order nasi goreng USA & air white coffee ais. Yang lain dengan menunya yang tersendiri.

Mereka yang lelaki tak habis solat Jumaat lagi, tapi.. kami 'terpaksa' lah makan dulu. Mana nak tahan godaan kat depan mata lama lama kan hahaha. Visual Nasi Goreng USA yang mengancam & white coffee memang torbaekkk! Pekatt!
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Oh, saya nak bagi WARNING a.k.a amaran ye. Hati hati! Be prepared!

Berdekatan dengan bahagian kaunter 1Cafe ni macam macam dessert manisan ada. Aneka flavour kek, kuih muih dan gula-gula perghhh. Kena cekalkan hati nak pilih satu sahaja. Bukannya satu + sebelah kiri dan kanannya waduhh waduh.
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Kek batik yang saya rasa di sini seriously sedap, lembut dan cukup rasa. Memang kena dengan taste saya. Nasib baik tahan nafsu tak ambil lebih dari satu bungkus haha.

Makanan sedap. Pilihan makanan yang pelbagai. Tempat bersih. Recommended to all! Siapa siapa yang berada berdekatan atau sedang travel ke, boleh datang makan makanan Ala Carte Thai di 1Cafe bermula pukul 12.30 tengahari.

Nak datang sarapan pagi bermula 8 pagi. Atau minum petang 4.30 petang hingga 7 malam. Ada Sup Al-Deen Dorai (sup mamak). Cafe tutup pukul 10 malam.
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL

Special Lunch di 1Cafe at Kemensah Grocer, Ampang, KL
Facebook page: 1Cafe at Kemensah Grocer

Facebook owner: Tajudin

Number phone owner: +60 12-224 5025

Alamat lokasi:

1CafebybTJ&Shasha,
7-A Jalan Romasra 1,
Kemensah Heights,
68000 Kuala Lumpur.

Selamat mencuba dan selamat menjamu selera!

Daa~ wassalam!

You May Also Like

4 comments

  1. wahhh.. terbaek.. sedap menu :)

    ReplyDelete
  2. aduhh gambar makanan ni buat kecur air liur ni heehhe

    Jemput Singgah : Cara Kemaskini Akaun Pendapatan PTPTN

    ReplyDelete
  3. Nasi goreng USA tu sumpah nampak menarik. Btw jom visit blog saya http://www.ketamkecil.com/5-cara-mengawal-kencing-manis-yang-betul-untuk-elak-kerosakan-buah-pinggang/

    ReplyDelete
  4. serious lapar bila tengok gambar makanan ni semua

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p