Total Pageviews

Trafik Blog UV PV Ogos 2018 sayidahnapisahdotcom

by - September 12, 2018
Trafik Blog UV PV Ogos 2018 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Yassss Alhamdulillah mood untuk update blog sudah kembali semulaaa yeahoo! Maka, untuk meraikan kejayaan mood merasuk semula ke dalam diri.. first of all saya nak update tentang trafik blog UV PV saya pada bulan lepas. Walaupun tiada apa yang menarik tapi.. izinkan sayaa yee hehe.

In case ada yang tahu apa maksud UV PV tu.. its okay. Meh saya terangkan.

Apa itu UV PV?

UV - Unique Visitors.
PV - PageViews.

Apa beza UV dan PV?

Kalau nak faham beza dua tu.. kena bagi contoh. Contohnya.. anda baca 1 artikel/entri di blog saya, kemudian klik lagi 5 entri yang berlainan (dalam 1 hari yang sama). So jadinya.. UV=1, PV=6. Pahe dop? haha. That's why kita biasa tengok UV lebih sedikit dari PV.

Itu lah yang blogger mommy irrayyan.com ajar saya tentang UV PV. Thanks to her kita dapat ilmu ini heee.


Trafik Blog UV PV Ogos 2018 sayidahnapisahdotcom


Trafik Blog UV PV Ogos 2018 sayidahnapisahdotcom
UV : 34,550
PV : 106,055
Bounce rate: 8.80%
Bilangan entri: 51 artikel




Saya harap UV PV bulan ni akan dapat beat performance bulan lepas. Tapi dah 11 hari bermalas malasan mengarang entri, acamnoo ni hahaha.

Takpe takpe sekarang rasa macam dah semangat nak meng-update. Moga berkekalan lah hahaha. InshaaAllah! Kena fokus sayidahh uitt. Jangan malas berlemak sangat ehh.
Trafik Blog UV PV Ogos 2018 sayidahnapisahdotcom

Daaa~ wassalam!



You May Also Like

17 comments

  1. Wah bestnye awak...blog sy sedu sedan je🤣🤣🤣



    www.lulukainpasang.com

    ReplyDelete
  2. seronoknyaaa... teringin nak macam ni jugakkk.. kena usaha lagi ni

    ReplyDelete
  3. kat mana nak tgk UV PV ni? hehe

    ReplyDelete
  4. saya budak baru belajar...now baru saya tahu. thanx for sharing

    ReplyDelete
  5. Salam sis, menarik entry ni, tq for sharing.

    ReplyDelete
  6. Mantap tu UV nya.

    Kalo boleh tahu awak dapat traffik dari mana aja nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly dari google, facebook dan other blog :)

      Delete
  7. Tahniah banyak betul pv.
    Saya antara returning visitor :)

    ReplyDelete
  8. akak ni blogger sendu.
    pv sayidah 7 kali ganda dari akak.
    so, akak ni segan ler nak cek uv pv ni dik oii :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p