Total Pageviews

What do you read today? | Giveaway RM20 + Modern Resume !!!

by - September 23, 2018

What do you read today? | Giveaway RM20 + Modern Resume !!!


What do you read today? | Giveaway RM20 + Modern Resume !!!
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Tarikh akhir: 29 September 2018
What do you read today? | Giveaway RM20 + Modern Resume !!!

So to be honest - what did I read today?


Saya pencinta buku; terutamanya novel. I love reading books so much!

Today, saya baca novel yang baru saya beli bertajuk 'Tak Sempurna Mencintaimu' oleh Rehan Makhtar (one of my favorite novelis). Tapi tak habis lagi lah baca hehe. And usually, setiap novel yang saya baca, saya suka jot down my favorite words from that novel yang menusuk kalbu hati saya. 

So.. Antara words that I love in that new novel:

"Ujian nak datang esok, dia tak ketuk pintu rumah dulu dan cakap, nak datang. Ujian ni datang aje. Masa tu, tewas atau menang.. kita masih tak tahu. Lagipun, lari daripada masalah ni tak ubah seperti lari daripada bayang-bayang sendiri. Makin laju awak lari, makin lajulah dia mengejar. Awak berhenti, berhentilah dia. Meminta maaf tak menjadikan awak hina. Memberi maaf, mana tahu.. Allah akan memuliakan awak.. " :) 

You May Also Like

7 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p