Total Pageviews

OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet

by - October 17, 2018
OST Polis Evo 2 Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet | Dah tengok trailer filem Polis Evo 2? Perghhh! Penuh dengan aksi thriller yang kebabom sana kebabom sini fuhh mesti best gempak lah! Akan keluar di pawagam 22 November 2018. Huwaaa nak tengok! Hahaha. Alang alang tengok trailer, tengok lah sekali official lagu tema OST Polis Evo 2 Sang Saka Biru by Alif, Joe Flizzow, Altimet & SonaOne.
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
Peeewiittt! Walawehh! Penyanyi dan rapper mantop bergabung.. meletop! Bukan calang calang keempat-empat artis ni. Terkenal dengan menulis lirik yang 'puitis' dan 'mendalam' maksudnya, produce muzik yang kena dengan my taste, rap yang ada 'isi' & composer yang berkaliber. Such as my fav artist Alif hehe.


OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet


Lirik Lagu Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet [OST POLIS EVO 2]


Pre Chorus
Ada yang kita lepas
Ada yang kita simpan
Ku menuju ke depan
Menuju dengan lekas

Chorus
Bertenang,
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 2X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

Altimet’s Verse:
Uhhh kerah semua unit
Rendezvous bertemu di markas sulit
Kita senangkan semua kes rumit
Bukak fail baru yang dah tutup tak yah nak ungkit
Aman kami mengalir dari atas bukit
Hati sama merah jangan tengok warna kulit
Kalau baru nak insaf sorry bruh it is too late
Budak nakal baru nak nangis lepas kena cubit
Kami sebab anak bangsa tidur nyenyak
Tidur kami pula tak lena tak kerap
Garuda gerak senyap harimau jalan tegak
Tiap hari semua keluar berentap
Nak buat onar jangan malu jangan sipu
Simpang jalan ada kanan kiri jangan keliru
Masuk bilik itu mana ade pintu
Setahun sekali jamah lemang bersama yang dirindu

Pre Chorus
Ada yang kita lepas
Ada yang kita simpan
Ku menuju ke depan
Menuju dengan lekas

Chorus
Bertenang,
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 2X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

Joe’s Verse
Musuh dalam selimut selak kain mereka hilang
Waktu mereka singkat setiap detik mereka pinjam
Sinar lampu biru buat masa depan hitam
Kejar-kejar tekan minyak macam lumba dekat litar
Sepintar-pintar mana pun tupai yang melompat
Kan jatuh ke tanah jua lambat atau cepat
Sepandai ikan berenang masuk bubu kan tersekat
Dulu otak cair sekarang semua jadi pekat
We setting it of aku mulakan dengan zoom
dalam sniperscope
Finger on the trigger tarik lembut target muncul dekat crosshair itu
Untuk ibu pertiwi semuanya ku buat untuk negaraku
Semboyan telah berbunyi akan ku maju ke mana arah pun
ASAP undercover dengar lagu dalam Maybach
Laid back gaya kaya boss di tingkat paling apex
Di Thailand ku di Thonglor London carik ku di mayfair
Merata di bumi yang dulu mereka kata leper

Pre Chorus
Ada yang kita lepas
Ada yang kita simpan
Ku menuju ke depan
Menuju dengan lekas

Chorus
Bertenang,
Kalau ku diseru
Pasti datang
Sang Saka Biru
Kami akan menang

Hook 4X
Mana boleh berserah?
Mana boleh mengalah?

#PolisEvo2 #SangSakaBiru
Title : Sang Saka Biru
Artist : Joe Flizzow, Altimet, SonaOne and Alif
Composer : Alif and SonaOne
Lyricist : Joe Flizzow, Altimet and Alif
Producer : Alif and SonaOne
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
Ramai yang kata lagu polis evo 2 tak se'sedap' lagu polis evo 1. Maybe dari segi rentak dan muzik nya yang berlainan. Rentak tempo lagu polis evo 2 lebih slow dan tak 'ganas' sangat compared to lagu polis evo 1.

Ada juga yang compare dengan lagu Paskal The Movie. Katanya bila dengar lagu Paskal, bersemangat. Tapi dengar polis evo 2 ni.. takde 'umph'. Tak hype sangat.

Ramai juga yang recommend dengar lagu Sang Saka Biru with speed 1.25x + earphone/headphone. Katanya lebih gempak. but iols lebih suka dengar the original (normal) speed version. Asli murni gituwww heeehe.
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
Secara jujurnya, overall saya suka lagu ni. Lirik best, rap mantop, rentak & beat pun best (because I love Alif's music), part pre chorus & chorus paling berhantu "kalau ku diseru, pasti datang, sang saka biru, kami akan menang". Siap dah download mp3 lagu ni. Tapi tang hook tu je lah yang saya kureng minat. Sebab macam mendatarrrr je bunyi nya. I think lagi best kalau part hook tu lebih 'kuat' beat drop nya.

Cehh macam reti sangat je pasal muzik ni kan. Diri sendiri pun tak mampu nak rap #tetibe hahaha.

Cuma tak dinafikan lah. yelah OST polis evo 2 ni tak serancak polis evo 1 & tak se'catchy' ost paskal. Tapi its okay. I love ALL! masing masing ada kelebihan dan keistimewaan sendiri. Tak baik tau banding-bandingkan. Penat penat dorang buat lagu.

Lagipun kita nak komen lebih lebih pun takleh gak kan. Banyak songeh pula. Cuba buat satu lagu.. mesti ternganga tak tahu. huh. So.. Lets appreciate our music industry! (jap ada kaitan ke? hahahaha)

And can't wait for the official music video!
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
OST Polis Evo 2 | Sang Saka Biru - SonaOne, Alif, Joe Flizzow & Altimet
Apa maksud sang saka biru sebenarnya?

Mula mula tengok tajuk terkejut la juga kan. Saka siapa pula ni hahaha. Tapi bila fikir fikir balik.. maybe sang sangka biru means polis evo yang berbaju uniform biru la kan kan? 'Saka' because of their ability to come berdesuppp bila muncul kes mana mana. Bila ada masalah, polis evo datang tolong. haa ala ala saka macam tu.

KOT LA. saya teka je maksudnya. tak sure betui ke dak. hahaha. Tembak sajalahh~


You May Also Like

2 comments

  1. Sukala review ni 🙊 hahahaha

    ReplyDelete
  2. yes. aida setuju. sang saka biru = polis yg beruniform biru.
    saka tu means diorang kalau da bertugas, serius, mcm kerasukan saka !!!
    kot lah :) hi hi hi

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p