Total Pageviews

Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!

by - October 31, 2018
Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Pejam celik pejam celik.. eh eh esok dah 1 November 2018. Lagi 2 bulan, bertemulah kita dengan tahun baru 2019 inshaaAllah~ So.. tak ada rancang pergi mana mana ke pada tahun depan? Melancong ke tempat menarik dengan kawan kawan? Travel ke luar negara? Pergi trip dengan yang tersayang? Balik kampung bersama keluarga ke? Atau just nak enjoy 'me time' lepak lepak at somewhere jauh dengan orang? Hmm sounds good kan? Tapi.. kalau nak plan semua tu.. kena tahu dulu bila masa dan ketika nya tarikh cuti 2019 yang terdapat di Malaysia ini YEAHHHH!
Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!
Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!

Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!


New Year/ Cuti Tahun Baru - 1 Januari 2019 (Selasa)

Cuti Thaipusam - 21 Januari 2019 (Isnin)

Cuti Hari Wilayah Persekutuan - 1 Februari 2019 (Jumaat)

Tahun Baru Cina - 5 & 6 Februari 2019 (Selasa & Rabu)

Hari Buruh/ Hari Pekerja - 1 Mei 2019 (Rabu)

Hari Wesak - 19 & 20 Mei 2019 (Ahad & Isnin)

Nuzul Al-Quran - 25 & 26 Mei 2019 (Sabtu & Ahad)

Hari Raya Aidilfitri - 5 & 6 Jun 2019 ( Rabu & Khamis)

Hari Raya Aidiladha - 11 & 12 Ogos (Ahad & Isnin)

Hari Kebangsaan (Merdeka) & Awal Muharram - 31 Ogos - 2 September 2019 (Sabtu - Isnin)

Hari Keputeraan SBP Yang Di-Pertuan Agong - 9 September 2019 (Isnin)

Hari Malaysia - 16 September 2019 (Isnin)

Hari Raya Deepavali - 27 & 28 Oktober 2019 (Ahad & Isnin)

Hari Natal (Krismas) - 25 Disember 2019 (Rabu)
Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!
Senarai Tarikh Cuti 'Panjang' 2019 | Jom Rancang Travel/ Trip Bercuti/ Balik Kampung!
*warna hitam - hari Sabtu & Ahad
*warna merah - cuti umum
*warna biru - boleh minta cuti (suggestion untuk apply cuti to make it 'cuti panjang' & merealisasikan plan andaaa) 

PERGHHHHH SIAP DAH SUSUN SIAP SIAP KAT GAMBAR TU! Hahahaha. Bagus betul. Memudahkan orang untuk plan cuti ke mana mana or senang plan nak buat aktiviti apa apa. Mudah nak rancang apa apa bila tahu tarikh cuti-cuti yang ada.

Mudah juga nak ushar tarikh cantik yang mana satu untuk buat meaningful event. Contohnya.. antara tarikh paling cantik 2019: 9.9.2019. 9 September 2019 - Hari Keputeraan Agong. Haa time tu cuti umum. Maybe boleh nak buat event majlis tunang/ nikah/ kahwin ke kan. Gitchuww~

So.. korang dah ada plan cuti ke mana mana pada tahun 2019? Hehehe.

You May Also Like

3 comments

  1. Yeah!! Dah keluar.. bolehlah susun cuti.. :)

    ReplyDelete
  2. nice 9.9.19 tu...bole la plan cuti2 utk 2019..td pn br je dok belek2 cuti thn dpn

    ReplyDelete
  3. dah save kat phone, senang nak rujuk

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p