Total Pageviews

Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Mudah Bangat!

by - November 21, 2018
Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Asssalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Pernah tak satu masa tu kita rasa nak unsubscribe youtube channel yang kita dah subscribe (follow)? Apa maksud unsubscribe? It means.. Segala video, status, live yang di-upload oleh youtuber tersebut takkan keluar di bahagian SUBSCRIPTIONS akaun youtube kita. 

Why nak unsubscribe?

Banyak reason.. Depends on individu lah apa niat dan sebabnya.

Mungkin disebabkan content channel tersebut makin lama makin merapu dan tidak berfaedah membuatkan kita rasa menyesal klik subscribe.

Mungkin juga sebab kita memang dah tak minat dan tak ada hati dengan segala topik dan cerita pemilik channel youtube tersebut upload.

Mungkin juga kita TERPAKSA UNSUBSCRIBE kerana channel tersebut mula menampakkan 'belang'; upload benda benda yang tak senonoh, tak semenggah, seksi dan lucah.

Such as..
Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Mudah Bangat!
Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Mudah Bangat!
Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Mudah Bangat!
Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | Mudah Bangat!
Jangan terpedaya! Atas ni adalah gambar dua orang jejaka/ lelaki/ pria/ cowok. Bukan perempuan/ wanita/ cewek atau yang sewaktu dengannya. That's why saya berani letak hahaha.

And atas ni hanya 'CONTOH'  sahaja kenapa dan mengapa kita mahu unsubscribe seketul channel YT.

Tapi tu contoh lahh. CONTOHHHHH hehehe.

Conclusionnya.. whatever reason it is.. pokok pangkalnya, kalau dah tak suka channel tu, unsubscribe jela kan? Hahaha.

Tapi, how to unsubscribe youtube channel? Macam mana cara nak unsubscribe youtuber's channel yang kita takmahu?


Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel | MUDAH BANGAT DONG!


1. Pastikan kita dah sign in akaun youtube kita

2. Pergi channel youtube yang kita nak unsubscribe tu

3. Klik kotak "SUBSCRIBED"

4. Nanti akan keluar popup, klik UNSUBSCRIBE/ OK

DONE!

Haaa sesaat je dah siap bro sis hahaha. Pantas, tuntas dan eficcient tak?

So.. selamat mencuba uollss!

Oh, kalau ada yang masih kurang jelas dan mahu gambaran yang lebih jelas.. lihat video di bawah. Saya ada tunjuk CONTOH cara unsubscribe channel youtube; ala-ala tutorial gituuu ha.


Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel [PART 1]



Cara Nak Unsubscribe Youtube Channel [PART 2]



Moga bermanfaat!

Daa~ wassalam! :)

BACA JUGA:
- Cara Report Video Youtube Tanpa Perlu View (Mobile & Laptop)

You May Also Like

3 comments

  1. info berguna,jangan lupa subscribe channel ucing (^_^)

    ReplyDelete
  2. nice sharing KC.. bila dah mula menyiarkan benda bukan-bukan, memang patut kena unsubscribe pun..

    ReplyDelete
  3. memang patut unsubscribe saluran youtube channel macam ni...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p