Total Pageviews

Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?

by - November 10, 2018
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Walaupun bulan September yang lepas, kita digemparkan dengan kontroversi hangat penyanyi Ismail Izzani yang berumur 18 tahun bersama Fathia Latiff dan Zarina Anjoulie tapi.. lagu single terbaru Ismail Izzani - Bidadari tetap hits meletopss. Walaupun lagu bidadari ni baru release at Youtube pada 26 Oktober 2018, it is still trending until now & dah pun mencatat 2.4 juta views by now!
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Saya bukan lah peminat tegar sangat sangat si Mail tapi lagu-lagu beliau memang saya suka sejak dulu. Lagu Demi Kita, Sabar, Luar Biasa. All of the music of his song are totally my taste! Choreography dance penambah 'rasa'. Time beliau nyanyi live pun suara sedap. Pakej.




Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari




Verse
Bukan nak kurang ajar
Tapi ku tak sengaja
Kau pun tahu

Darah muda tak sabar
Aku mahu semuanya
Tak hiraukan mu

Tak pernah pula aku fikirkanmu
Walaupun kau selalu fikirkanku
Asyik membuatmu derita
Nak pendekkan cerita
Ku tahu ku bersalah

Pre Chorus
Terlalu sibuk melayan hati ku

Chorus
Kau tetap ada
Walaupun diriku tak sempurna
Dan tiada mati
Kasih kau di hati
‘Tuk sepanjang hidup ku

Kau terima ku seadanya
Biarpun kau sering ku luka
Bidadariku
Bidadariku

Verse 2
Beri kan ku peluang
Silapku takkan ulang itu janjiku
I will be your number one
And light up like the sun
Yang kau harapkan

Seharusnya selalu fikirkanmu
Kerana kau selalu fikirkanku
Takkan membuatmu derita
Nak pendekkan cerita
Ku tahu ku bersalah

Pre Chorus
Kan ku jaga tiap sudut, hati mu

Chorus
Kau tetap ada
Walaupun diriku tak sempurna
Dan tiada mati
Kasih kau di hati
‘Tuk sepanjang hidup ku

Kau terima ku seadanya
Biarpun kau sering ku luka
Bidadariku
Bidadariku

Bridge
Harap kau maafkanku
Kau hidup dan matiku
Percayalah ku akan berada
Sentiasa hanya disisimu

Kau yang satu bidadariku

Chorus
Kau tetap ada
Walaupun diriku tak sempurna
Dan tiada mati
Kasih kau di hati
‘Tuk sepanjang hidup ku

Kau terima ku seadanya
Biarpun kau sering ku luka
Bidadariku
Bidadariku

Tajuk Lagu: BIDADARI
Penyanyi: ISMAIL IZZANI
Composer: Omar K, Adib Hamdi, John Jeevasingham
Lyrics: Omar K, Adib Hamdi, John Jeevasingham, Ismail Izzani, Altimet
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Secara jujurnya, saya sangat sangat suka lagu Bidadariku ni. Sooooooo much! Dah dengar banyak kali hahhaa. Repeat this beautiful song and meaningful lyrics so many times.

Rentak muzik best giloss! Suara Ismail Izzani pun perghh.. time high note tu, daebakk! Harap kalau time live pun sedap lah suara beliau haha.


Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?

Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Sebenarnya 'bidadariku' ni boleh tuju kat siapa siapa saja. Mak, ayah, kakak, abang, adik, nenek, pasangan kekasih, suami, isteri, cikgu atau crush. Ehh. Tetibe crush haha.

Means.. bidadariku ni seseorang yang penting dalam hidup kita; yang always stay by our side, give support dan tak mudah judge kita.

Bak kata Ismail Izzani :-
"This song is dedicated to the most special person in our life. Which we sometimes do them wrong and neglect them. But through it all, he/she will do whatever it takes to ensure we are ok and is exemplary in virtue. Love and appreciate this special person...your personal BIDADARI. Before it's too late."
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Tapi untuk kes Ismail Izzani ni.. kenapa saya rasa macam 'Bidadariku' tu beliau maksudkan adalah mak beliau eh? (just my opinion hokeyyhh)

Bila tengok lirik, it looks like he dedicated Bidadari song to his special bidadari dalam hidup beliau; which is his own dear mom.


"bukan nak kurang ajar, tapi ku tak sengaja",
"darah muda tak sabar, aku mahu semuanya, tak hiraukan mu",
"seharusnya selalu fikirkanmu, kerana kau selalu fikirkanku",
"kau tetap ada, walaupun diriku tak sempurna",
"kau terimaku seadanya, biarpun kau sering ku luka",
"harap kau maafkanku, kau hidup dan matiku",
"beri kan ku peluang, silapku takkan ulang itu janjiku",
"kau yang satu bidadariku".

I mean.. kita selalu buat mak kita sedih kan? Secara sengaja atau tidak sengaja; kita sering buat sesuatu yang mak kita tak suka. Kita selalu buat perangai tak 'semenggah' tanpa fikirkan perasaan mak kita walhal mak kita hampir setiap masa fikir tentang kita.

Kekadang kita memang betul betul tersilap buat percaturan dalam hidup hingga membuatkan mak kita kecewa dan heartbroken. Tapi.. setiap kali kita buat salah tu juga lah mak kita akan maafkan dan terima baik buruk kita seadanya. Biarpun orang lain semua 'buang' kita dan cakap buruk pasal kita, seorang mak akan tetap sentiasa berada di sisi kita no matter what. Beri sokongan dan dorongan agar kita bangkit.

Our mom, our precious bidadari :')
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?
Lirik Lagu Ismail Izzani - Bidadari | Siapakah 'Bidadariku' Yang Dimaksudkan?

Semoga Allah memberkati, merahmati dan meredhai semuaaaaaaa orang yang bergelar ibu; yang masih hidup atau yang sudah mati.

Aamiin ~ :')

You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p