Total Pageviews

Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!

by - December 19, 2018
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Kumpulan Caliph Buskers terdiri daripada 5 orang ahli - 4 lelaki, 1 perempuan. Dan kesemuanya adalah OKU (Orang Kurang Upaya). Tapiii.. yang hebatnya, skill dan suara mereka! Pandai main gitar, piano, sejenis 'drum' (kot) dan vokal mantop walaupun tak sempurna fizikal. Subhanallah. Betapa kuatnya semangat mereka kan. Betapa positifnya mereka. Memanfaatkan kemahiran yang ada. Dan terbaru.. 4 Disember 2018, Caliph Buskers release single terbaru yang bukan calang calang! Sebelum ni, lagu mereka bertajuk Hanya NamaMu. Lagu baru ni pula - Hanya Mimpi. Lirik lagu hanya mimpi caliph buskers ni pun memang kena dengan muzik nya.
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Ada yang kata Faizal Tahir buat lagu ni. Saya first time dengar kat Radio Ikim.fm pun saya ingatkan Caliph Buskers feat Faizal Tahir sebab rentak lagu, vibe dan even suara at some part macam suara Faizal Tahir. Rupa-rupanya bukan. Just Caliph Buskers. So, saya assume lagu Hanya Mimpi ni adalah karya Faizal Tahir. Memang terbaekk!

Muzik dan melodi lagu ni memang boost semangat kita dan I believe that if Caliph Buskers nyanyi lagu ni live mesti meremang dengar! Vokal daebak and high pitch!

Dah tengok official MV Hanya Mimpi? Inspiring! Dan sangat bermakna! Jom hayati sama sama..


Official Music Video Hanya Mimpi - Caliph Buskers


I love the motivational words at the end of the video:

"Mimpi kekal hanya mimpi, sehingga kamu putuskan untuk jadikan ia satu realiti"

Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers

semalam takkan lagi berulang
peluang pastikan datang
mengajar lagi erti
hidup di dunia ini

hari ini masih bernafas lagi
dan selagi itu ku beri sepenuh hati ini
kini aku berjanji
andai ada usah kau susah senang
lalui bersama
percayalah aku kan tetap ada

ini bukan hanya mimpi
takkkan pernah ku berhenti
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

ini semua takkan terjadi
kalau bukan kerana mimpi
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

semua yang ada pada diri ini
tak satu pun yang ku miliki
walau ku tak sempurna
kau tetap terus ada

andai ada usah kau susah senang
lalui bersama
percayalah aku kan tetap ada

ini bukan hanya mimpi
dan tak kan pernah ku berhenti
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

ini semua takkan terjadi
kalau bukan kerana mimpi
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

setiap masa suka dan duka
kita mengharungi semuanya
setiap masa walau ku jatuh
kaulah penyuluh

ini bukan hanya mimpi
takkan pernah ku berhenti
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

ini semua takkan terjadi
kalau bukan kerana mimpi
ini semua semua kerana
kerana kau selalu ada

setiap masa
selalu ada
setiap masa
selalu ada
ini bukan hanya
ini bukan hanya
ini bukan hanya mimpi
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Caliph Buskers telah bersama sejak tahun 2014. Bermula dengan busking di sekitar Kuala Lumpur.

Pada AJL 29, persembahan Caliph Buskers bersama MOJO dengan lagu Romancinta telah mendapat standing ovation dan telah mencuri hati jutaan rakyat Malaysia.

Pada tahun yang sama, Caliph Buskers telah memenangi kategori Persembahan Terbaik. Setahun kemudian, Caliph Buskers telah mendapat tempat ketiga pada AJL30 dengan lagu Hanya Namamu.

Hanya Namamu juga telah merangkul Anugerah Lagu Terbaik APM di AnugerahPlanet Muzik 2016.

Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Lirik Lagu Hanya Mimpi - Caliph Buskers | MV terbaik & lyrics penuh makna!
Best kan?

Saya siap repeat puluh puluh kali dah lagu ni hahaha. Sampai dah hafal lirik Hanya Mimpi.

Okay.. daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p