Total Blog Pageviews

Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!

by - January 04, 2019
Lirik Lagu Dia - Inteam | Dah lama sebenarnya nak buat entri untuk lirik lagu Dia Inteam ni tapi asyik tangguh tangguh saja. Hah ni baru lah berkesempatan nak update. Walaupun lagu single terbaru dari kumpulan Nasyid Inteam ini telah pun di-release pada bulan Oktober 2018 tahun lepas, but I still love this song so so much! Siap masuk carta Ikim.fm dah berapa bulan dah.
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik nya, muzik nya, rentak melodi nya fuh! Bergabung pula dengan suara vokal mantap ahli Inteam perghhhh! Boleh jadi meremang bulu roma den kalau Inteam bawa lagu ni secara live. Bertambah tambah feeling syahdu menusuk kalbu bila dengar lagu Dia ni sambil tengok Music Video (MV) uishh. Boleh menitik air mata hahaha.

Part bila Syah Inteam tarik suara tu WOW MANTOP! Membuatkan kita yang tengah menghayati ni turut 'rasa' maksud dan jalan cerita lirik DIA. Torbaekk!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!

LIRIK LAGU DIA - INTEAM

Dialah kekasih penyeri hidupku
Dia yang ku rindu setulus di kalbu
Dari belai jiwa titis air mata
Dia anugerah Tuhan Maha Esa

Mahligai cinta yang dibina
Harungi bersama
Penuh onak ranjau berduri
Disulam jernih kesabaran

Tika diriku kepayahan
Dia beri harapan
Kembali bersinar bahagia

Cinta dia lafaz tercipta
Akan ku pimpin tangannya
Hingga sampai ke syurga

Dia cinta demi setia
Biarpun dunia yang berbeza

Tuhan kurniakan...

Mahligai cinta yang dibina
Harungi bersama
Penuh onak ranjau berduri
Disulam jernih kesabaran

Tika diriku kepayahan
Dia beri harapan
Kembali bersinar bahagia

Cinta dia lafaz tercipta
Akan ku pimpin tangannya
Hingga sampai ke syurga

Dia cinta demi setia
Biarpun dunia yang berbeza

Tuhan kurniakanlah cinta
Dia yang mencintai-Mu
Kerana dia adalah
Pilihan-Mu untukku selamanya



Dia by Inteam
Artist: Inteam
Composer/ Komposer: Harry Khalifah
Writer/ Penulis Lirik: Syah Inteam
#diainteam #inteam

Official Music Video (MV) Lagu Inteam - Dia


"Ya Allah, sungguh aku minta kepadaMu rasa cinta kepadaMu, dan mencintai orang yang mencintaiMu, dan amal yang menyampaikan kami kepada cintaMu. Ya Allah jadikan kecintaan kepadaMu, lebih dari diriku sendiri, keluargaku, dan dari air yang dingin."
[Hadith Riwayat At-Tarmidzhi]
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Suka tengok Memey Suhaiza dan Norman Hakim dalam MV Dia! Dengan anak-anak sekali angkut berlakon haha. Mentang mentang mak ayah pelakon kan.

Tapi part ending tu perghhh, time Memey jumpa balik Norman Hakim 'accidentally' huwaaa! Sebak weh! Okay I know that they were just acting but.. saya letak diri sendiri dalam diri Memey tu. What if kan.. Jadi macam tu. Sedih lah! Hahaha. #sismenghayati
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!
Lirik Lagu Dia - Inteam | feeling menusuk kalbu!

You May Also Like

2 comments

  1. suka sanagt lagu ni dengar dari hari first relese lagi! Memang nangis kau rasa hahaha :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p