Total Blog Pageviews

Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah

by - January 11, 2019
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Yeahhh I know.. Lagu Alyah Jutaan Purnama ni adalah OST drama Lelaki Kiriman Tuhan dan ada juga dalam Seribu Rindu, so memang famous amos la kan? Tapiii disebabkan saya tak layan cerita Melayu tuuu.. saya TAK PERNAH lagi dengar lagu ni.  Even ramai yang suka & puji vokal Alyah dalam lagu ni plus lirik lagu Jutaan Purnama yang 'syahdu', tapi entah kenapa saya belum terdetik hati pun nak search dan dengar.

Pernah je jumpa official MV kat 'Recommended Youtube', tapi tak terrr klik pula. Pagi tadi ha! Dapat pun dengar lagu ni. Adakah ini suratan.. atau kebetulan? Tibee hahaha.

Alkisah pagi tadi.. on the way pergi breakfast (by car), macam biasa lah umi pasang radio Ikim.fm. Then, penyampai radio tu kata "dengarkan lagu dari Alyah - Jutaan Purnama". Saya pun OKAYY FINALLY dapat juga dengar lagu ni! haha.

Memang ternyata.. mantop! Bestt! Berisi! I mean lirik yang ada isi haha.

Tapi dalam masa yang sama, macam terkejut pun ada.. macam mana lagu ni boleh masuk radio IKIM (radio islamik)? Jeng jengg~

Mungkin selepas kita hayati lirik dan lagu Jutaan Purnama Alyah ni, kita boleh dapat jawapannya?
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah

Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah

Sayangku
Bangun oh sayang ku
Sedarkan dari lena mimpimu
Aku masih perlukan dirimu

Sayangku
Bukalah matamu
Lihat diriku masih menunggu
Kesatkan air mataku

Maafkanku kerna ku takut kehilangan dirimu

Taruhkan jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Akhirnya

Sayangku
Bangkit oh sayangku
Mari menari seperti dulu
Hilang arah ku tanpamu
Maafkan kerna ku takut kehilangan dirimu

Taruhkan jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Taklukkan hatiku padanya
Janji setia aku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya

Teruskan jalanku mencintainya
Sampai nanti jasadku terbeku
Dan ternyata abadi cinta kita selamanya
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah
Kau jutaan purnama
Kan setia diriku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Taklukkan hatiku padanya
Janji setia aku bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya

Janji setiaku padanya, bersamanya, mencintanya hingga ke akhirnya
Akhirnya

Lagu: Ezra Kong, Hael Husaini & Omar K
Lirik: Ezra Kong, Hael Husaini & Omar K
Artist: Alyah Abu Hasan
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah
Lirik Lagu Jutaan Purnama - Alyah

Official Music Video (MV) Alyah - Jutaan Purnama



Bila tengok Video Muzik lakonan Alyah dan Remy Ishak, hah baru lah faham jalan cerita lirik lagu Jutaan Purnama ni. Baru lah lebih menghayati gituu hahaha.

Nasib baik Remy Ishak ingat balik lepas tengok gambar-gambar tu. Sebab ada je kes orang yang hilang ingatan (temporary), susah nak ingat balik walaupun dah usaha tengok barang-barang lama atau pergi ke tempat yang boleh kembalikan memori, but nope. Tak datang-datang.

But kes Alyah dalam MV ni.. Happy ending~

Moga hidup kita ni pun happy ending here di dunia and akhirat Aamiin!

Daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

4 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p