TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat | lirik biasa je, tapi muzik best catchy!

by - January 03, 2019
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Perghh pagi pagi dah kena temberang ni apa cerr? Tak takkk. Ni ha lagu single terbaru penyanyi dan pelakon Ayda Jebat; yang trending #2 on Youtube right now (before this #1) dan sudah pun mencapai angka 3.3 jutaaa viewss dalam masa tak sampai sebulan lagi pun. Okay, for those yang tak tahu maksud temberang ni.. Temberang actually ada beberapa makna. Tapi dalam situasi lirik lagu Temberang Ayda Jebat ni, ianya membawa maksud BOHONG. Dalam bahasa Inggeris pula, the meaning of temberang isss - lie; make an untrue statement; brag; empty talk. Mungkin dalam bahasa Melayu; maksud yang kita nak senang faham nya.. TIPU or GEBANG. hahaha. Gebang terus kena.


Best ke Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat?

Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Nak jujur ke tak nak ni? Hahhaha. Honestly, lirik dia biasa biasa je. Tapi.. muzik, melodi dan suara Ayda Jebat (AJ) memang bestt!

Rentak catchy dan fun, penggunaan kata yang berulang-ulang (aduh aduh aduh aduh & temberang) membuat kan lagu ni terus masuk dalam kepala hotak hahaha. Buat kita pun samaa adududuhh. Haa dah macam dududu Blackpink pula seimbas lalu. Ehh. Okay macam tak kena heee.
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
"TEMBERANG hasil ciptaan Hael Husaini, Ezra Kong dan Ayda Jebat yg menampilkan genre dangdut + pop. Apabila ditanya mengapa MV (Music Video) seperti Kpop, Ayda berkata ia kerana mengikut trend orang ramai ketika ini dan untuk menarik perhatian remaja melihat MV ala-ala kpop ini"


Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat

CHORUS
Duh’ aduh aduh aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Duh’ aduh aduh aduh aduh sayang
Aduh aduh silap besar abang
Aduh aduh kalau kau temberang

VERSE
Bilang pada ku, apa kau mahu, 
Mahu diriku, dekat dekat tapi engkau malu
Katakan saja, ku yang kau punya
Janji bahagia, jangan biar tunggu lama-lama

PRE C/O
Kerna ku mahu kau selamanya untukku
Katakan engkau mahu

VERSE 2
Hadir dirimu dalam hidupku
Biar selalu malam - malam ku impikan kamu

Repeat PRE C/O
Repeat CHORUS
Solo
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
CHORUS
Duh’ aduh aduh aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

BRIDGE
Aku tahu kau suka kerna aku juga sama
(Jangan kau temberang)
Aku tahu kau suka kerna aku juga sama
(Jangan kau temberang)

Jangan kau temberang
Jangan kau temberang

Lagu Temberang
Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik : Ayda Jebat, Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Lirik Lagu Temberang - Ayda Jebat
Amacam?
Boleh layan tak?
Kena dengan jiwa tak?

Overall..saya suka je lagu dan lirik temberang ni. Siap repeat lagu ni ntah beberapa kali dah. But just ada some part dalam MV temberang yang saya tak suka heee thats why saya tak masukkan MV temberang dalam entri ni. Hmmm saya rasa that part ('outfit') tak patut ada dalam sesebuah video muzik artis Melayu + Islam. [p/s: i give you the hint.. part yang saya tak suka tu ada juga dalam lagu Ardi Bernadee Satu Peluang.]

Haa agak agak lah sendiri apa dia ye (incase dah tengok lah MV kedua-kedua lagu tersebut). Kalau tak berminat nak tahu, tak perlu tahu. Seriously benda tu tak penting dan tak masuk exam pun. Hahaha.

Okay daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

2 comments

  1. Sebenarnya masa mula-mula dengar..eh ada macam dangdut..hihi..lama-lama ok.Best.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p