TOTAL PAGEVIEWS BLOG

SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!

by - January 17, 2019
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Siapa je tak kenal pulau utama di Kedah; Pulau Langkawi yang berlatar belakangkan statue burung helang gergasi gah dan gergasi? Semua orang tahu, semua orang kenal. Bukan sahaja rakyat Malaysia; malah pelancong dari luar negara pun berpusu-pusu datang. Kalau dulu Langkawi hanya terkenal dengan coklat murah murah tapi sekarang...? Macam macam ada tempat menarik dan bersuka ria untuk family day, personal fun trip, travel dengan besties dan honeymoon a.k.a dating dengan pasangan hoyeahhh! Antara tarikan utama Pulau Langkawi sekarang of course lah SkyCab (Cable Car)!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah
Masa dulu; tak silap saya.. on second year at UPM; ada pergi trip dengan ahli MTM (Mahasiswa Tertinggi) kolej di Kedah. Ada satu hari tu, kami naik bot feri untuk ke Pulau Langkawi. Tujuan hanya satu - nak beli coklat banyak-banyak murah murah di sana hahaha!

Unfortunately, masa tu saya tak tahu pun ada SkyCab yang best ni! Kalau tahu.... wajib masuk dalam jadual!


Info tentang SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah

Kereta Kabel Langkawi, yang juga dikenali sebagai Langkawi SkyCab, merupakan salah satu tarikan utama di Pulau Langkawi, Kedah, Malaysia. Ia menyediakan sambungan udara dari Kampung Oriental di Teluk Burau ke puncak Gunung Machinchang, yang juga merupakan lokasi Langkawi Sky Bridge. Jumlah keseluruhannya adalah 2.2 km, dengan masa perjalanan dari pangkal ke puncak sekitar 15 minit. Dibuka secara rasmi pada tahun 2003.
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah
Langkawi Cable Car terletak di utara Telaga Harbour, Pantai Kok, dengan pintu masuk 'Oriental Village' di bukit kaki gunung Mat Chincang. Terletak di utara-barat Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, di pantai barat pulau utama Langkawi. Berjarak 30 minit pemanduan dari Pekan Kuah dan 15 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.


Booking Tiket Murah di Tripcarte.Asia - 4 in 1 Langkawi Cable Car SKYCAB

Apa yang menarik nya booking Langkawi Skycab tickets di tripcarte asia?

1. Access to Cable Car with Standard Gondola
The gondolas make a 45-degree turn at the “angle station” to reach the top. The journey from the Base Station to Middle Station covers 1,700 meters in length. The Middle Station is at an elevation of 650m above sea level, visitors can alight at the station and walk up to the viewing platform, or continue to travel on the gondolas for another 450 meters up to the Top Station.

2. Access to 3D Art Gallery (Galeri Seni 3D)
The ART IN PARADISE (3D Art Gallery) international brand to you in the beautiful island of Langkawi, Malaysia. The museum was custom built to exhibit our artworks of various sizes beyond your imagination – which now represents the largest 3D Art Gallery in Malaysia and one of the largest in the world.
3d art gallery langkawi
3D ART GALLERY - ONE OF THE LARGEST 3D ART GALLERY IN THE WORLD!
3D ART GALLERY LANGKAWI
3D ART GALLERT TERBESAR DI MALAYSIA!
3. Access to SkyRex
Hold on tight in this 6D motion adventure where you’ll see, hear and FEEL all the action, as you journey through a thrilling dinosaur park. You may just run into a 50 foot T-Rex!

4. Access to SkyDome
The SkyDome, a 360-degree panorama screen dome theatre located at the Base Station, offes visitors free viewing while they are waiting for their ride on the Cable Car. The gondolas arrive at the station around every 30 seconds. The SkyDome entrance comes inclusive with all types of SkyCab tickets
4 IN 1 LANGKAWI CABLE CAR SKYCAB
4 IN 1 LANGKAWI CABLE CAR SKYCAB
Perghhh best kan?! Anak buah den mesti suka 3D Art Gallery dan SkyRex haha. Harapnya nanti boleh la pergi sana dengan keluarga. Korang pun boleh la ajak family saudara mara. Tak payah nak beratur panjang untuk beli tiket cable car langkawi ni ke apa. No need.


Sekarang ni semuanya hanya di hujung jari. Senang je. Boleh booking secara online di https://tripcarte.asia/product/langkawi-skycab-standard-combo/.

Bila dah pergi ke website.. Pilih satu antara Adult (Dewasa) atau Child (Kanak-kanak) 2-12 tahun di option 'Person Type'.

Then, for the last option 'Ticket Type'.. pilih antara International (dari luar negara) atau Malaysian with MyKad (netizen Malaysia).

Kemudian, klik 'ADD TO ORDER'. Then pergi cart, okay boleh proceed to checkout! Hah tak sampai 1 minit zuppp! Dah selesai.
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
SkyCab (Cable Car) Tarikan Utama Pulau Langkawi, Kedah | Booking Tiket di Tripcarte.Asia!
Nak lagi senang faham.. Sebenarnya cara booking tiket ni sama je macam kita shopping barang di Lazada, Shoppe dan Zalora. Pilih mana satu yang berkenan > Add to Cart > Proceed to Checkout > Proceed to Payment > Done!

Cuma untuk kes tiket ni, SPECIAL sikit.

Bila kita dah selesai bayar.. Pihak Tripcarte.asia akan beri QR code melalui email. Dan memandangkan ini adalah FlexPlus ticket, no reservation required. All tickets are valid for 6 months from date of purchase.


Berapa harga cable car langkawi + harga tiket cable car langkawi (langkawi cable car ticket price?

As you see above, the cable car langkawi price 2019 adalah RM28.50 - RM53.

Macam mana cara nak tebus (redeem) tiket tersebut? Just datang ke destinasi yang hendak dituju; at any day and time of open hours.. then, tunjuk MyKad or MyKid & QR Code di kaunter Online ticket. And we can walk right in! Tak perlu susah susah print code langkawi cable car ticket ke apa, hanya tunjuk code melalui phone (unless specified for certain attractions).


OPENING HOURS

9:00 am – 7:00 pm | 7 days a week

Last admission: 1 hour before closing time

Misal kata.. kita ada perubahan plan di saat saat akhir atau tiba tiba ada hal lain yang menyebabkan kita tak boleh pergi ke SkyCab ni.. don't worry! Kita boleh cancel tiket dengan hantar Refund Form (Borang Bayaran Balik). For Combo Deals, refunds are only applicable if you do not visit ANY of the attractions. Partial refunds do not apply.

Easy, simple and efficient right?

Booking dan bayar secara online, hanya perlu tunjuk code melalui phone untuk tebus tiket, tak perlu print, boleh cancel anytime, boleh refund.. fuh! Complete package!


REVIEW ABOUT CABLE CAR LANGKAWI at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #1
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #2
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #3
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #4
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #5
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #6
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA
REVIEW ABOUT LANGKAWI SKYCAB at TRIPCARTE.ASIA #7
Siapa yang dah tergoda nak ke SkyCab Langkawi?

Okay kita geng! Hahahhaa.

Bagi yang serius berminat, this is the improtant details for you..

Alamat: Langkawi Cable Car, Jalan Telaga Tujuh, 07000 Langkawi, Kedah
Website: https://tripcarte.asia/

That's all. Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

3 comments

  1. memang best pergi langkawi ni.. banyak tempat menarik boleh singgah.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. aida bukan tergoda.
    tapi dah 2 kali gi :)
    memang kenal sgt area tu. byk attractions.

    ReplyDelete
  3. Dah pergi last October haritu. Memang best. Hehe. Lain kali kalau nak pergi lagi bolehlah survey kt website ni pulak.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p