TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?

by - March 28, 2019
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019? | Dalam kenyataan akhbar Berita Harian (BH) pada akhir Februari 2019 yang lepas; ada mengatakan: "Kerajaan setuju beri Bantuan Sara Hidup (BSH) kepada individu yang berdaftar di bawah kategori bujang dalam pangkalan data BSH 2018 dengan bayaran permulaan RM100 pada akhir Mac, membabitkan peruntukan RM300 juta. Bagaimanapun, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng menegaskan bayaran dan kadar BSH 2019 akan dikaji semula dan dibentangkan kepada Kabinet untuk dimuktamadkan".
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?

So.. Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?


Yeap!

Haritu saya; selaku wakil bujang terlajak laris; kecewa bangattt sebab kategori bujang (berumur 58 tahun ke bawah) tak lepas syarat, tak layak nak mohon BSH 2019.

Then, tup tup.. keluar kat surat khabar beritahu yang setiap individu yang berdaftar di bawah Kategori Bujang dalam data BSH (yang dulunya BRIM) 2018, layak dapat bayaran sebanyak RM100 pada akhir bulan Mac ni.
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019
Weeaahoo. Rejeki jangan ditolak hehe~

Walaupun hanya RM100, lepas la nak bayar duit topup internet atau beli barang dapur kann.


INDIVIDU BUJANG BERDAFTAR BSH 2018 SAHAJA LAYAK TERIMA RM100 PADA AKHIR MAC

"Sebagai permulaan, bayaran RM100 akan dibuat Kementerian Kewangan. Berhubung bayaran selanjutnya, kadar bantuan BSH 2019 untuk golongan bujang akan dikaji semula dan dibentangkan kepada Jemaah Menteri untuk dimuktamadkan".
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019?
Bujang dapat BSH RM100 pada akhir Mac 2019
Maksudnya... for BSH 2019 yang next next, kita yang bujang ni tak pasti lah dapat ke idok. RM100 yang bakal diterima ni just for 'muqaddimah' gitu.

Ada yang kata, duit RM100 tu akan dimasukkan pada 28 Mac 2019. Tapi tadi saya check belum masuk akaun bank lagi. Korang yang single mingle macam saya dah check? dah dapat ke belum? Hehehe~

You May Also Like

7 comments

  1. tahniah kepada semua yg layak

    ReplyDelete
  2. kena bagi le. sebab masa prk semenyih depa kata untuk bagi. hehe

    ReplyDelete
  3. dapat,baru check tadi..alhamdulillah..boleh juga buat isi minyak motor =)

    ReplyDelete
  4. da beberapa tahun da x dapat. kitee bujang gak tapi diketepikan !! hahaha..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dapat rezei lebih ya.. kita tak bujang dah.. haha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p