TOTAL PAGEVIEWS BLOG

ALHAMDULILLAH REZEKI RAYA DARI PTPTN!

by - May 24, 2019
Semalam jumpa satu tweet di Twitter berkaitan dengan 'MAKLUMAN LEBIHAN BAYARAN PINJAMAN PENDIDIKAN PTPTN' dan rezeki raya. I was like WOW! Apa ni? Dapat duit selepas langsaikan hutang PTPTN ke? Bestnyaa! Nak jugak nak jugakk hahaha. Sebab saya pun peminjam duit PTPTN time matrik dulu. So nak lah tahu juga apakah 'ganjaran' yang akan kita peroleh kalau bayar habis sekaligus?
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN! | image: Google
Saya pun excited la nak tahu. Berapa dia dapat dari lebihan bayaran tu? Banyak kah? Sebab kawan saya dulu pernah dapat 'bonus' lepas bayar lump sump hutang PTPTN. Beratus juga la but less than RM500 if i'm not mistaken.

Haa.. Nak tahu tak cerita 'rezeki raya dari ptptn' orang tu?

Jom baca kisah full beliau!



ALHAMDULILLAH REZEKI RAYA DARI PTPTN!


I received this email from PTPTN.
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN
I WAS ESTATIC! ALHAMDULILLAH REZEKI RAYA! 

Rasa bersyukur sebab ada hikmah bayar full. Kita pulang balik duit yang kita hutang, dan dapat bantu mereka yang lain memerlukan.

Boleh pulak terbayar lebih, REZEKI DAPAT BALIK PULANGAN!!!

Ha, dah lah nak dekat raya. Mula fikir balik, apa nak dibeli dengan duit refund tersebut.

Nak beli kasut baru.
Nak beli baju baru.
Nak beli seluar baru.

Kita buatlah permohonan.

Then I got curious, I DM PTPTN on Twitter. Here's my conversation with them.
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN
This is the reply. Quite effective.
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN
Then I asked the most important question.
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN
REZEKI RAYA DARI PTPTN
rm0.01
REZEKI RAYA DARI PTPTN


HAHAHAHAHAHA.

Okay serius saya tergelak kuat lepas tengok angka tu.

Tengah gigih follow cerita dia dan dengan gigihnya ku baca.. nak tahu apa ending nya. semangat nak tahu berapa jumlah yang diberitahu oleh pihak PTPTN, kot kot memang banyak sangat kan. Rupanya...

Haihh sabar lah ye Faiz Bahruddin haha.

You May Also Like

5 comments

  1. haha. jangan lupa singgah blog saya :)
    https://eatmakeread.blogspot.com/2019/05/review-chinese-drama-put-your-head-on.html

    ReplyDelete
  2. hahahaha yang RM0.01 tu paling takleh blah XD

    ReplyDelete
  3. kalau satu sen baik x payah claim la. hahaha....

    ReplyDelete
  4. haha.. cara penceritaan tu mmg power

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p