TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Buta - Caliph Buskers ft. Faizal Tahir | jangan buta hati...

by - May 28, 2019
Lirik Lagu Buta - Caliph Buskers ft. Faizal Tahir | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! One of my fav song! Lagu BUTA by Caliph Buskers feat Faizal Tahir. But such an underrated song! ugh whyyy? Tibe emo haha. Bukan apa.. kekadang lagu ntah pape tapi boleh berjuta juta views di Youtube. Ni lagu yang best, siap ada mesej ketuhanan yang bagus dalam lirik lagu Buta.. tapi tak sampai 2 juta pun views walaupun dah 1 tahun lagu ni release. Emo tak emo tak? Haha.

Dah la lagu Buta ni dinyanyikan oleh dua penyanyi vokal power; Caliph Buskers dan Faizal Tahir. Lirik pun best. Music video (MV) pun sangat menyentuh hati sehingga berkaca kaca air mata den.

Tak tahan huwaaa sedih! Sedih sebab MV tu plus lirik yang sangat bermakna & deep.
lirik lagu buta caliph buskers faizal tahir
lagu buta caliph buskers ft. faizal tahir
Kalau nak 'feel' tu sampai ke dalam lubuk jiwa yang paling dalam acewahh.. kena dengar music video BUTA + hayati lirik sekali tau. #tips

Official MV Lagu Buta - Caliph Buskers ft. Faizal Tahir:


Lirik Lagu Buta - Caliph Buskers ft. Faizal Tahir

Pejamkan mata dengarkan saja
Apa di minda
Apakah semua yang zahir dimata
Takkan pernah berdusta

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
mensyukuri semuanya

Andai mampu ku lihat semua
Adakah ku sempurna
Atau kerna mataku yang leka
Membuat ku berdosa

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau berikan
Tetapkan saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tanpa Kamu, siapalah aku
Tanpa aku, tetap saja Kau sempurna
Dan satu.. terangilah hatiku

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Maafkan aku
Selalu terlupa
mensyukuri semuanya

Pejamkan mata
Dengarkan saja
Apa di minda

Written & Produced by: The Faithmen
liril lagu buta faizal tahir
lagu buta caliph buskers, faizal tahir
Dalam MV Buta tu.. paling DEEP sekali part ni:
lagu buta caliph buskers faizal tahir
"Bila aku tak ada.."
lagu buta caliph buskers faizal tahir
"... kau jaga diri eh?"
lagu buta caliph buskers faizal tahir
"Engkau..."
lagu buta caliph buskers faizal tahir
".. Jaga hati"
"Kau.. jaga hati eh?"

Fuhhh!
lagu buta caliph buskers faizal tahir
lagu buta caliph buskers faizal tahir
"It is not the eyes that are blind, but the hearts"
- Al-Quran (22:46)


"dan siapa berpaling ingkar dari ingatan dan petunjuk-Ku, maka sesungguhnya adalah baginya kehidupan yg sempit, dan Kami akan himpunkannya pada hari kiamat dalam keadaan buta"
- Surah Taha 124

"mereka berkata 'ya tuhanku mengapa engkau mengumpulkan aku dalam keadaan buta padahal aku dahulu dapat melihat' "
- Taha 125

"Allah berfirman 'demikianlah, dahulu telah datang kepadamu ayat ayat Kami, dan kamu mengabaikannya, jadi begitu pada hari ini kamu diabaikan' "
- Taha 126.




You May Also Like

4 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p