July 2019 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Wednesday, July 31, 2019

July 31, 2019

Lirik Lagu Floor 88 - Hutang | tepuk amai-amai belalang kupu-kupu!

Lirik Lagu Floor 88 - Hutang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Ada tak dengar lagu yang liriknya "tepuk amai-amai belalang kupu-kupu" / "buai laju laju sampai pokok sena" / "rampo ngiseng semar tilem" baru baru ini di radio atau kat mana mana lah? Haa tu lah lagu HUTANG by FLOOR 88. Best kan? Rentak muzik melodi yang unik + ada vibe klasik 'lama', official music video (MV) yang kreatif, lirik lagu floor 88 yang lain dari yang lain + ada mesej yang baik untuk kita semua.
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
"Dengan element kuda kepang, lagu rakyat, banyak parody dalam MV ni. ada scene dari cerita Allahyarham P.Ramlee laksamana Do Re Mi, pak kodi, melur vs rajawali, ali baba, akak wushu wushu (nur 2), pakaian ahli floor88 tu semua macam gaya geng kapak dalam kungfu hustle tapi dalam mv ni diorang guna keris, and last sekali yang ending cinta lolipop tu pun dalam cerita kungfu hustle gak. kreatif MV ni. terbaik laaaa!"

- Netizen.

Floor 88 - Hutang [Official Music Video] :


Casts:
Floor 88 as themselves
Apak Harry Khalifah
Ropie
Uchee Fukada
Babang Rock
Shazzy
Brattbob

Choreographer: Zaidy 2Twenty2
Dancers: 2twenty2 Squad

Location:
- Encik Azizan Khamis, Gudang 7 Setor Gombak
- Encik Hariss, Panggung Asia, Gombak

© 2019 | RUSA MARKETING SDN. BHD.
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang

LIRIK LAGU FLOOR 88 - HUTANG


Kau nak cepat kaya,
Macam jual unta,
Tapi kau sendiri,
Malas nak usaha
Cerita sana sini,
Gebang kau merata-rata.

Pantang depan mata,
Ada saja cerita,
Tipu belit kawan,
Macam ular sawa,
Bila dah tahu kau lari berbatu
macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu,
Pak Kaduk gadai tanah,
Dia laga ayam bukan kepunyaannya.
Cerita zaman sekarang,
Kau yang guna duit orang,
Pabila pecah tembelang,
Lari lintang pukang,
Kau tak mampu bayar sekupang-pang (Alakazam!)

Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu,
Bayar duit aku yang semua kau sapu.
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa,
Mana kau nak lari bawa duit tu kemana.
Buai laju-laju buai sampai lah pokok sena,
Duit ku beribu semua entah kemana.
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya,
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa.
Rampo ngiseng semar tilem.

Solo..solo..solo..solo..
Solo! (x3)
La la la la la la la la la la la la..
La la la la la la la la la la

Cerita zaman dulu,
Pak Kaduk gadai tanah,
Dia laga ayam bukan kepunyaannya.
Cerita zaman sekarang,
Kau yang guna duit orang,
Pabila pecah tembelang,
Lari lintang pukang,
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang!)

Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu,
Bayar duit aku yang semua kau sapu.
Kambing biri-biri sudah datang dari Jawa,
Mana kau nak lari bawa duit tu kemana.
Buai laju-laju buai sampai pokok sena,
Bayar hutang itu takut nanti kau merana.
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya,
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa.

Rampo ngiseng semar tilem. (x2)

Hutang
Floor 88
Song : Zai Hamzah
Lyrics : Achoi Floor 88
Arrangement : Harry Khalifah
#Hutang #Floor88 #SayYo
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
p/s: perasan tak ada part kat hujung video tu macam ada lagu lain? Best kan?

Suka dengar. Mereka kata tu macam teaser lagu 'baru'. Whoaa~ teaser pun dah sodap memikat hati.. apatah lagi full song nanti haha.

"Terlalu panjang kisah yang kita karang,
Hingga tiada dayaku menoktahkannya,
Sungguh aku tak pernah mengenal lelah,
Untuk mencintaimu...Dengarkanlah..."
lirik lagu floor 88 hutang
lagu floor 88 hutang
Thats all.

Daa~ wassalam! :)

July 31, 2019

Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM mati ditekap seterika #JusticeForZulfarhan

Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM mati ditekap seterika #JusticeForZulfarhan | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Tarikh 31 Julai 2019 - keputusan kes Zulfarhan UPNM (Universiti Pertahanan Nasional Malaysia) yang meninggal dunia kerana ditekap seterika (ya Allah kejamnya huwaa!) telah pun keluar. Sedang top trending di twitter sekarang dengan hashtag 'justice for zulfarhan' selepas video sujud syukur si bapa Allahyarham Zulfarhan tersebar. ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH~ a good news menjadi penutup Julai 2019!


Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM mati ditekap seterika #JusticeForZulfarhan


"Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengarahkan 18 daripada 19 tertuduh dalam kes kematian Zulfarhan Osman Zulkarnain membela diri. Tarikh 2 Oktober mula perbicaraan.

Alhamdulillah, OKT 1 sampai 6 dibawah seksyen 302 berjaya dibuktikan bersalah dan dipanggil untuk membela diri. Beberapa OKT dibawah seksyen 330 dilepaskan dan yang selainnya berjaya dibuktikan bersalah dan dipanggil membela diri.

302 KK - HUKUMAN MATI MANDATORI

Mereka hanya dapat dibuktikan bersalah sahaja bukan dijatuhkan hukuman. Hukuman masih belum dijatuhkan lagi. Kes akan disambung dengan panggilan untuk pembelaan.

Hanya seorang OKT dibawah seksyen 330 sahaja dilepaskan sepenuhnya. Tertuduh Akmal Akif Alias dilepaskan dan dibebaskan di bawah Seksyen 330 (mendatangkan kecederaan)"
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Sejurus selepas keluar mahkamah mendengar keputusan kes kematian anaknya Allahyarham Zulfarhan.. si bapa, Zulkarnain Idros sujud syukur, menadah tangan dengan penuh kesyukuran, air mata kegembiraan mengalir keluar, wajah lelah yang kelegaan..

Sebak nengok :'(

Ini videonya:



"Sujud syukur bapa Allahyarham Zulfarhan, Zulkarnain Idros. Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengarahkan 18 daripada 19 tertuduh dalam kes kematian Zulfarhan Osman Zulkarnain membela diri. Tarikh 2 Oktober mula perbicaraan. @501Awani"


CREDIT INFO BERITA & VIDEO:
Madiha @madhiamadani
Adilah @adhaqh

"Keputusan mahkamah 31/7/2019. Semua OKT ada bukti bersalah dan diperintahkan membela diri di bawah seksyen 302 KK (6 orang) dan Seksyen 330 KK (13 orang). Salah seorang OKT 330 KK bebas. Alhamdulillah. Bersyukur Ya Rabbi permudahkan dan mendengar doa hamba-hamba Mu. #justiceforfarhan"
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
"6 orang OKT 302KK yang disabitkan kesalahan perlu hadir ke mahkamah bulan 10 untuk sesi bela diri"

- Muhammad Akmal Zuhairi Azmal
- Abdoul Hakeem Mohd Ali
- Muhammad Najib Mohd Razi
- Azamuddin Md Sofi
- Muhammad Afif Najmudin Azahat
- Mohamad Shobirin Sabri
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Q: Mohon pencerahan. kalau diarah bela diri tu, dah confirm hukuman mati ye? kalau masa bela diri tu, hujah dia kuat, ada possibility tak untuk hukuman mati tu dibatalkan? curious nak tahu, bukan nak sebelahkan si pesalah.

A: Keputusan yang diputuskan hari ini adalah di peringkat pendakwaan. Bermakna geng Pendakwaan berjaya buktikan tertuduh adalah prima facie bersalah dan tertuduh diarah untuk membela diri. Hukuman gantung belum dijatuhkan di peringkat ini. Nanti kes pembelaan baru sembang pasal hukuman.

Q: Maaf bertanya.. prima facie tu apa?

A: Bahasa mudah, presumption yang tertuduh membunuh arwah zulfarhan ni sudah pun di established hence 'prima facie bersalah'. Jadi, di kes pembelaan nanti tertuduh pulak perlu disprove/rebut this fact.

Dalam bahasa bola sepak, sekarang masih half time. Pendakwaan 1 - 0 Tertuduh.
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
"Dorang ni dah terbukti bersalah kan? - Sekarang sebelum hukuman betul-betul dilaksanakan keatas OKT, mahkamah akan arahkan bela diri untuk pihak defendant menimbulkan "reasonable doubt" untuk tuduhan tu.

Kenapa bela diri? - DPP dah berjaya bukti kan kes prima facie ke atas OKT

Prima Facie ni pula adalah bukti yang munasabah. Jika wujudnya prima facie terhadap kes jenayah, OKT tidak terlepas. Lalu diarahkan bela diri. Pada ketika ini lah OKT boleh membela diri dengan berdiam diri, membela diri dalam kandang pesalah & membela dengan bersumpah.

Kita sebagai rakyat marhaen yang taktahu sistem dan proses kehakiman serta pendakwaan ada eloknya bertanya mengenai terma dalam proseding jenayah yang kita tidak ketahui dan bukannya mengeluarkan kenyataan "BILA NAK HUKUM?!" - Sabar, proseding mahkamah bukan sejam dua.

Kalau saya salah maafkan saya, saya bukan student Law. Tapi ini sedikit pengetahuan sewaktu saya belajar Pengajian Am dulu.

Side notes : DPP tu Deputy Public Prosecutor : Timbalan Pendakwa Raya."
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
"Untuk anyone yang tanya kenapa bela diri kalau dah dibuktikan bersalah?"
.....
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM

"Dibukti bersalah bermaksud DPP telah membuktikan bahawa OKT telah melakukan kesalahan jenayah bunuh dengan niat ke atas si mati dan boleh dihukum gantung. Sekarang ni, hakim akan panggil OKT semua untuk bangun membela diri mereka, kenapa mereka bunuh si mati.


OKT semua sekarang akan bangun dan ceritakan kepada mahkamah point of view mereka pula dan nyatakan apa alasan munasabah yang mereka ada untuk pertahankan diri mereka dan process ini dinamakan proses pembelaan. Tadi yang masa didapati bersalah, itu namanya proses pendakwaan.

Proses pendakwaan ni DPP yang conquer. DPP perlu buktikan kepada mahkamah bahawa tiada keraguan yang munasabah bahawa OKT telah membunuh si mati. First dia kena buktikan ada kematian, second ada perlakuan yang menyebabkan kematian si mati dan juga ada OKT ada niat untuk membunuh si mati.

Biasanya tugas lawyer di sini adalah untuk timbulkan keraguan.

Kalau ada keraguan, akan acquital. Kalau semua elemen ini dipenuhi, dan juga tiada sebarang keraguan munasabah yang OKT bunuh si mati, hakim akan terima kes prima facie bunuh dan dibuktikan oleh DPP."

Side notes : DPP tu Deputy Public Prosecutor : Timbalan Pendakwa Raya.
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Q: Anyone yang tahu kenapa mereka perlu 'MEMBELA DIRI' ?

A:
Tertuduh diarah bela diri sebab pihak pendakwaan sudah dapat buktikan adanya elemen pembunuhan.. Peguam bela akan bela tertuduh untuk membuktikan elemen-elemen pembunuhan sebenarnya tak terjadi.. sekarang barulah peguam bela akan berhujah adanya keraguan dalam kes bunuh.

Sekiranya peguam bela dapat bukti adanya keraguan yang munasabah dalam kes bunuh, tertuduh akan terlepas.. beban pembuktian now shifted to peguam bela untuk menyangkal keputusan mahkamah harini yang menyokong pihak pendakwaan bahawa elemen-elemen pembunuhan telah terjadi.

Q: Kalau ada keraguan yang munasabah, and tertuduh terlepas.. means tertuduh terlepas dari digantung and ada hukuman lain ke? Or terlepas tu memang takda apa-apa hukuman dah?

A: Dilepaskan dan dibebaskan daripada sebarang hukuman dan sabitan.. acquitted and discharged.
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM

"... one of the 330KK defendants yang dilepaskan ialah Akmal Akif.

Akmal yang tolong Aiman Aufa dengan dua (2) surat layang kepada superiors (tapi kantoi dengan pesalah). They couldn't send more in fear of their own safety."

Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
"Salah seorang dari 19 yang tertuduh, Muhammad Akmal Akif Alias memeluk ibunya selepas Mahkamah Tinggi membebaskannya dari tuduhan yang berkaitan kematian seorang Pegawai Kadet Laut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) Zulfarhan Osman Zulkarnain yang mati akibat didera"

- Astro Awani.
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Mesej daripada bapa Allahyarham Zulfarhan. Say no to bully!

#saynotobully
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
"Setiap malam saya dengar (terngiang-ngiang) suara arwah".
- Hawa Osman, ibu Allahyarham Zulfarhan.

Laporan penuh di saluran @501Awani
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM

"Pembunuh yang tidak berperikemanusiaan, dah lah diikat kedua-dua tangan dan kaki, disepak terajang serta dipukul tidak cukup dengan itu dengar pula dari mulut puaka bomoh mengatakan nampak bayangan arwah, itu yang mereka seterika arwah.

Arwah ZULFARHAN OSMAN kalau dia tak ambil, dia akan cakap dia tak ambil demi mempertahan diri"
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM
Keputusan kes buli Zulfarhan UPNM

Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah. Mari kita sama sama doakan keadilan Zulfarhan dan kebenarannya. Aamiin.

Wassalam.

July 31, 2019

Lirik Lagu HAA TEPOK - MeerFly ft. MK K-Clique & Kidd Santhe

Lirik Lagu HAA TEPOK - MeerFly ft. MK K-Clique & Kidd Santhe | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Top trending at Youtube right now - video lirik lagu HAA TEPOK HAA TEPOK! Tak pasti lah lagu Meerfly Haa Tepok ni diinspirasikan dari 'trademark' Sharifah Sakinah atau tidak, but I think so haha.
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
First time dengar lagu ni, saya rasa biasa-biasa je. Tapi dah lama lepas tu, play semula... Rasa macam best giloss! Beat, muzik, rap, lirik mantop!

Officially, this song becomes one of my favorite song!


MeerFly - "HAA TEPOK" (Ft. MK | K-Clique & Kidd Santhe) [OFFICIAL LYRICS VIDEO] :


Lirik Lagu HAA TEPOK - MeerFly ft. MK K-Clique & Kidd Santhe


Aku ada bran aku tara run
Aku ada loud bang macam ada gun
Aku ada rival aku ada enemy
Dia nak beef aku bagi sekali bun
Aku ada heat dia nak lagi
Korang nak skrtt skrtt? Aku ada key
Ya ku local kepala oversea
Pukulan aku gila macam aku bruce lee

Kalau barang aku boek aku mantul
Aku ada flight tank sentiasa full
Aku ada kick gila gila memang goal
Acara ku lain bukan internet troll
Okay dengar!!
Aku tak dah plug tapi lagu penuh elektrik
Taknak deal sama lu, lu penuh dengan dirty trick
Brother semua gila dope gila macam bawa brick
Semua sihat belaka tapi dalam lagu semua sick

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

KIDD SANTHE
Aku ada awek sibu Sarawak ugh
Cuba try tackle i apa nama
Muka macam masuk tv pernah nampak
Kidd santhe anak laki sarukhan haa
Dulu korang kata aku tak bakat, huh?
Sekarang cuba claim macam mak angkat, huh?
Ayo kidd mana studio dekat, huh?
Ku malas angkat, Ah!

Budak india bawa kereta mewah bukan valet
Budak india bawak kereta mewah, bukan bukan valet
Budak india bawak kereta mewah bukan bawak teksi
Bukan duit bapak kau ini semua duit gue
Ku buat saja kau buat sajat
Santhe sudah belikan rumah untuk mak bapak
Bawak awek makan apa ja
Pakwah dia takleh chill
Boleh chudiya makan dalam belanja bill

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

MK K-CLIQUE
Aku ada geng profesional
Running with my clique haa international
Terlalu banyak YES yaa jarang dapat NO
Terlalu banyak show yaa jarang tak penuh
So making move we make it move
Tak ada jalan singkat tak ada jalan pintas
Nak duit tingkat tingkat terpaksa kerja keras
Awek awek korang terpikat macam ku pakai susuk

Tercucuk, dah masuk, tak undur dah masyuk
Tengok bawa dia duduk tak kisah dia angguk
Halamak lupa nama halamak siapa dah?
Gua cut tak kisah lu nak what oh pakwe dia
Banyak mulut nak benci cakap lah apa ku tak henti
Susah susah sampai sini nak langgar ku tak lari
Sorry bro hari ni kami menang lagi

*KORUS
HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

HAA TEPOK×6

Cuba halang,
Aku langgar,
Tara masalah

Beats : @meerflymusic (@tailongbeats)
Lyrics : MeerFly, MK, Kidd Santhe
Composer : MeerFly, MK, Kidd Santhe
Mixing/Mastering : @meerflymusic @kiddsanthe
@tailongbeats @monstersoundmy
Lyrics Video : @meerflymusic

#MeerFly #KiddSanthe #MK #KClique #HaaTepok
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
Paling favorite part:

haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
lirik lagu haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
lirik lagu haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
lirik lagu haa tepok meerfly mk k clique kidd santhe
"So making move we make it move
Tak ada jalan singkat tak ada jalan pintas
Nak duit tingkat tingkat terpaksa kerja keras"


For haters:

"HALAMAK!
Punya lah susah susah sampai sini
HALAMAK!
Boleh plak dia main benci benci
HALAMAK!
Cakap lah apa kau nak ku tak henti
HALAMAK!
Sorry bhai hari ni ku menang lagi"

Hehehe.

Daa~ wassalam! :)


Tuesday, July 30, 2019

July 30, 2019

nak tanya apa pasal blog? pasal saya (?)

nak tanya apa pasal blog? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Harini cuti kann? Yelah, sempena pertabalan Agong Malaysia 30 Julai 2019. Thats why 'cuti cuti' Malaysia harini. So, buat apa je cuti? Update blog tak? Ke just blog - walking je? Hehe.

Saya tak sempat lagi nak blogwalking (bw). InshaaAllah saya cuba bw kesemuanya (yang drop the link semalam) tonight yew!

Memandangkan ramai yang cuti today, kita relaks relaks santai santai sikit..

Korang nak tanya apa pasal blog kat saya?


Apa apa je. tak kisah soalan apa.

Apa yang selama ni korang teringin nak tanya berkaitan tentang blog dan masih belum tahu jawapannya?

Apa soalan yang korang segan segan nak tanya fasal blog tapi nak juga tanya? Haha.

Silakan silakan.

Kalau saya boleh jawab, saya akan jawab dengan seikhlas hati in my point of view lah ye hehe.
nak tanya apa pasal blog
nak tanya apa pasal blog
Kalau ada yang TAKNAK tanya pasal blog, tapi nak tanya pasal diri saya sendiri?

Eh.. Ada ke? Hahahhaa.

Boleh bolehhh tapii.. Kalau soalan cepucemas sangat atau boleh menimbulkan kontroversi membawang, akan ku tepis jauh jauhh yew kihkih.

Okay..

3..

2..

1.

Go!

Ask me your question/s.
nak tanya apa pasal blog


July 30, 2019

Lirik Lagu 'Berhantu' Kasihku Selamanya - Siti Nurhaliza (OST Dendam Pontianak)

Lirik Lagu 'Berhantu' Kasihku Selamanya - Siti Nurhaliza (OST Dendam Pontianak) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! One of my favorite song right now.. lagu Siti Nurhaliza Kasihku Selamanya ohyeahh! Dah dengar lirik dan lagu single terbaru Dato' Sri Siti Nurhaliza Kasihku Selamanya? Kenapa saya kata OST Filem Dendam Pontianak; lagu Kasihku Selamanya Siti Nurhaliza ni 'berhantu'? Sebab mula mula dengar rentak muzik lagu ni pun, macam uishhh SERAM! Hahaha. Ditambah dengan vokal Siti yang POWER fuh! As expected from Penyanyi Kesayangan No.1 Malaysia!
kasihku selamanya siti nurhaliza
LAGU BERHANTU kasihku selamanya siti nurhaliza
Gabungan komposer (Aubrey Suwito), penulis lirik (Ad Samad) dan our lovely queen (Siti Nurhaliza) dalam lagu OST Dendam Pontianak ni memang torbaekk! Rentak muzik yang slow, saspens, seram + suara merdu berlemak, vokal Siti Nurhaliza yang BERHANTU memang A+! Best!

Saya rasa kan.. secara jujurnya, kalau dengar lagu ni sambil layan muzik video Kasihku Selamanya pada waktu malam malam, CONFIRM meremang bulu roma hahaha.

Maklumlah lagu untuk cerita hantu pontianak kan. 'Aura' dia pun lain maciamm.

Jelingan tokti dalam MV Kasihku Selamanya ni pun 'lain' macam hah. Seram semacam hahaha.
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza



Dato' Sri Siti Nurhaliza - Kasihku Selamanya (Official OST Music Video):


OST Dendam Pontianak (Revenge of the Pontianak)

KASIHKU SELAMANYA
Composed by Aubrey Suwito (Cranky Music Sdn Bhd)
Lyrics by Ad Samad (TariPerang Publishing S/P Luncai Emas Sdn Bhd)
Performed by Dato’ Sri Siti Nurhaliza
Produced & Arranged by Aubrey Suwito
Recorded at Cranky Music Studio

DENDAM PONTIANAK (REVENGE OF THE PONTIANAK)
Directed and written by Glen Goei and Gavin Yap
Starring Nur Fazura, Remy Ishak, Hisyam Hamid, Shenty Feliziana, Nam Ron, Tony Eusoff, Nadiah M.Din, Wan Hanafi Su, Nadia Aqilah, Nik Harraz Danish
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza

Lirik Lagu Kasihku Selamanya - Siti Nurhaliza


Sayangi ku...Sayang ku
Seperti sayangnya ku padamu

Ku tagih kasihmu
Ku raih dari mu
Semangat cinta paling agung

Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biapun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Sayangi ku... Sayang ku...
Sayangi hanya aku.. Sayang ku

Ku dendam rindu mu
Ku idam darimu
Kasmara cinta paling pijar

Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biapun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta
kasihku selamanya siti nurhaliza
LIRIK LAGU kasihku selamanya siti nurhaliza
Ku di dalam kerasukkan
Kau begitu mengasyikkan
Maaf kiranya ku tersimpang

Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biapun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Komposer: Aubrey Suwito
Penulis Lirik: Ad Samad
Penyanyi: Dato Sri Siti Nurhaliza
#KasihkuSelamanya #SitiNurhaliza #OST #DendamPontianak
kasihku selamanya siti nurhaliza
LIRIK kasihku selamanya siti nurhaliza
Secara keseluruhannya, my personal opinion..
official muzik video, lirik dan melodi lagu Kasihku Selamanya (part awal dan chorus terutamanya) memang tak cukup sekali dengar. Nak ulang banyak banyak kali.

Tapi bahaya juga.. sebab lepas dengar, terus teringat-ingat terngiang-ngiang gituuuuhh.

'Bahaya' kan? hahaha!
kasihku selamanya siti nurhaliza
kasihku selamanya siti nurhaliza
Okay itu sahaja.

Daa~ wassalam!