TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Altimet ft. Takahara Suiko - Janji (Inspirasi 25 Rasul)

by - July 12, 2019
Lirik Lagu Altimet ft. Takahara Suiko - Janji (Inspirasi 25 Rasul) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Lagu Altimet ni sebenarnya lagu lama. Released on 18 April 2016. 3 tahun yang lalu. Lagu ini adalah sebahagian dari program Astro Oasis Inspirasi 25 Rasul (Klip 25 Rasul). Lagu ni,  unfortunately, tak ada official video lirik dan official music video pun.
lagu altimet takahara suiko
lirik lagu altimet takahara suiko - JANJI
Saya jumpa lagu ni pun sebab Youtube yang recommend kan. Kat radio pun setakat ini hmmm if I'm not mistaken, saya tak pernah dengar lagi. Kat TV apatah lagi kan? hahaha.

Tapi lagu ni best!

Rentak muzik dia macam dalam cerita P.Ramlee yang para lanun nyanyi hoi hoyya hoi. Suka juga dengan lirik lagu yang menceritakan tentang sirah Nabi Musa dan Firaun.


Lagu Janji - Altimet feat Takahara Suiko [VIDEO] :



Lirik Lagu Altimet ft. Takahara Suiko - Janji (Inspirasi 25 Rasul)


Yamin, Semaw, Yamin, Semaw
Yamin, Semaw, Yamin, Semaw
Yamin, Semaw, Yamin, Semaw

Yamin, Semaw, Yamin, Semaw
(yamin & semaw adalah bahasa Hebrew. maksudnya kanan, kiri, kanan, kiri)

Dengarkan cerita anak angkat raja
Dilantik ketua siapa semua hamba
12 rumah yahud bangsa mereka
Bawakan kami ke tanah merdeka
Dengar cerita dia utusan Yang Esa
Patutnya dibunuh tapi firaun leka
Terlepas dibesarkan di dalam istana
Penyelamat kita dari hidup merana

Yang konon pembunuh aku sudah tiba
Tak sangka dulu ku timangnya diatas riba
Bagai ahli sihir dia penyilat mata
Aku boleh matikan dia bila-bila masa
Panggil menteri binakan menara setinggi mentari
Aku mahu lihat tuhan si bodoh ini
Tak nampak pun batang hidung tuhan yang lembik
Tuhan ku hamba dah lari menteri ku bertepik

Kanan kiri kanan kiri
Ke tanah sendiri yang dijanji
Ikut anak angkat raja nabi kami
Dikejar tenteranya jadi kita lari

Kanan kiri kanan kiri
Kejar dihamba kepunyaan tuhan kami
Depan ada laut hey mana mahu lari
Tuhan kami akan tewaskan si nabi

Yamin, Semaw, Yamin, Semaw
Yamin, Semaw, Yamin, Semaw

Dihentak tongkatnya di atas tanah
Laut terbelah kami redah
Antara dua dinding air kami mencelah
Kepada nabi dan tuhannya kami berserah
Sampai ke seberang kami pandang belakang
Firaun dan tentera mengejar menyerang
Dinding air runtuh mereka kabur kelam
Cuba berenang dipaksa menyelam

Ni yang buat aku meradang
Yang mulanya surut sekarang sudah pasang
Dah tiada pilihan apa boleh buat
Terpaksa aku akui tuhannya lagi hebat

Nyawa mereka terbang
Badan timbul tenggelam
Tombak dan pedang masih di dalam genggam
Kami terus berjalan pagi petang siang malam
mencari halaman untuk bercucuk tanam

Kanan kiri kanan kiri
Ke tanah sendiri yang dijanji
Ikut anak angkat raja nabi kami
Kitakan sampai suatu hari nanti

Kanan kiri kanan kiri
Ke tanah sendiri yang dijanji
Ikut anak angkat raja nabi kami
Kitakan sampai suatu hari nanti

Kita dijanjikan pembalasan Ar-Rahman
40 tahun dalam perjalanan
Menuju cahaya dipimpin Nabi Musa
Membelah lautan dengan tongkatnya
Firaun yang tenggelam menghuni jahanam
Yang karam bersama kesumat dan dendam
Raja yang bertakhta karam tanpa berita

Kanan kiri kanan kiri
Ke tanah sendiri yang dijanji
Ikut anak angkat raja nabi kami
Kitakan sampai suatu hari nanti

Kanan kiri kanan kiri
Ke tanah sendiri yang dijanji
Ikut anak angkat raja nabi kami
Kitakan sampai suatu hari nanti
lagu altimet takahara suiko
lirik lagu altimet takahara suiko -JANJI
Best kan?

Yang untuk Nabi Adam pula, saya pernah buat entri sebelum ni. Boleh baca di sini: Lagu Adam Nyanyian Faizal Tahir Menenangkan Jiwa.

Untuk lagu Nabi yang lain, ada artis lain yang nyanyikan. Korang cuba search kat Youtube, mesti muncul hehe.

Okay itu sahaja.

Till nex time, daaa~ wassalam! :)


BACA JUGA:



You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p