TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Mimpi - K-Clique feat Alif, Kaka Azraff

by - July 29, 2019
Lirik Lagu Mimpi - K-Clique feat Alif, Kaka Azraff | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Okayy.. banyak sangat lagu baru dah keluar sekarang ni and ada beberapa lagu kegemaran yang saya dah pun play on repeat 'beribu' *HIPERBOLA* kali setiap hari hahaha. Setakat ni belum jemu lagi lah dengar. I will update all of them at my blog sooner or later inshaaAllah.

So.. perkenalkan lagu yang saya tengah 'asyik' layan sekarang.. one of my MOST favorite song.. lagu MIMPI. Lagu terbaru K-Clique Mimpi (feat Alif). Lirik Mimpi ni ada campur rap (K-Clique: rappers Sabah) dan menyanyi.
lirik lagu mimpi k-clique
lirik lagu mimpi k-clique feat Alif
Muzik, rentak melodi, the beat as usual.. kalau Alif yang buat memang on fireee~! Memang den minat.

Soooo my taste! Hehehehe.


[VIDEO] K-CLIQUE - MIMPI (feat Alif, Kaka Azraff)


Lirik Lagu Mimpi - K-Clique feat Alif, Kaka Azraff

lirik lagu mimpi k-clique
lirik lagu mimpi k-clique feat Alif
Lyric: MIMPI (FEAT ALIF) – K-CLIQUE

(ALIF)
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(SOMEAN)
Dah tak macam realiti dulu kini berbeza,
Macam dalam fantasi, aku tak dapat beza,
Eh rasanya menarik biar kerja bawah terik,
Dulu kerja habis tarik hasil untuk hujung tarikh,

(FAREEDPF)
Aku...
Semalam termimpi
She neo-Noir scene ni
She plays Sin City,
Lafaz SAFE, she’s next to me, aku
Ride around white Viva, ooh yes I tease her
When she said “I need ya”
G, vista la vista hah!

(SOMEAN)
Eh I got shocked!, Jadi aku layan aku jadi syok,
Syok macam mimpi, jadi aku terus lock,
Rockin with my clique now you know we don’t stop,
Takkan pernah stop cause we rockin at the top.

(FAREEDPF)
Lady, you know how we do, when we do
‘Macam Mimpi’
Money in the clouds jangan lupa kata Umi
“Belajar elok-elok” walau belok dapat degree
Milly milly, mari sini twenty 20 yea!

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

(NOKI)
Kapal kami dah berlabuh gempa akan datang
Turun kota yang di tumpu penuh satu padang
Cerita tentang aku kamu takkan faham
Baik duduk diam aku pendam simpan dalam

Kini, ramai sangat nak mengaku tahu aku kawan dulu sama sama naik jatuh sekali buka payung ramai datang nak tumpang berteduh ayyy
Mula dari benih tumbuh pokok penuh buah
Sampai tahap ini bukan senang tapi banyak sangat hadap susah

(GNELLO)
Banyak drama wow, terima kasih emm.
Tak kejar nama wow, tapi K di kejar emm.
Hustle hustle, kerja keras
Tapi mereka tak nampak ayy
Mata mata, mereka buta.
Jadi biar gerak ku jadi sejarah
Dulu cakap G kau tak akan ke mana.
Aku tanya G ay kau di ada mana?
Pandang rendah G sekarang siapa gila
Jangan bilang G kita ni kawan lama.

[Chorus: Kaka Azraff & Alif]
Hidup aku bagai mimpi (hidup aku bagai mimpi)
Hidup aku bagai mimpi (hidup aku bagai mimpi, yeah)
Banyak sudah ku lihat (banyak sudah ku lihat)
Semuanya ku ingat, ingat, ingat
lirik lagu mimpi k-clique
lirik lagu mimpi k-clique feat Alif
(MK)
Aku langgar scene langgar tak peduli siapa
Macam dalam mimpi realiti nya berbeza
Kalau dulu duduk belakang sekarang nak sapu rata
Kalau dulu beli ticket sekarang panggung kita punya!

Itu dulu lain macam , cara kerja lain salam lain macam
Macam salam lain kerja cara lain lain macam
Macam kau tak akan faham benda yang kami buat
Back to back with ma clique posisi paling kuat.

(TUJU)
Hidup wayang jalan ku like a musical,
Tak buat langkah untuk jadi terkenal,
Tiba masa aku GO dan blow dan set a GOAL,
Pecutan terkawal under control,

Terbang atas langit,
Pembawaan terkawal,
Rendah diri bangkit,
Tak kira siapa awal,
Realiti terbalik,

Chorus
Hidup aku bagai mimpi
Hidup aku bagai mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Hidup aku bagai mimpi
Betul betul macam mimpi
Banyak sudah ku lihat
Semua nya ku ingat

Lagu: Alif
Lirik: MK, Gnello, Noki, FareedPF, Tuju, Somean, Alif
Penerbit Muzik: Alif
#mimpi #kclique #alif
lirik lagu mimpi k-clique
lirik lagu mimpi k-clique feat Alif
Amacam?

Bestt?

Saya bagi 5 BINTANG! Hahahaha.

My personal opinion regarding this 'Mimpi' song.. I love it! Lirik dan muzik memang blend well together.

Kalau ditanya, which rapper yang saya paling suka? Hmmmm hmmmm susah nak pilih. Semua part best, semua K Clique's rapper ada style, 'lenggok' rap dan identiti yang tersendiri. 
lirik lagu mimpi k-clique
lirik lagu mimpi k-clique feat Alif
Secara jujurnya, saya suka semuaaa. Semua bestt!

Tapi paling 'menarik' hati saya.. part FareedPF, Noki, MK dan Tuju.

Kalau nak kena pilih lagi antara tiga tu.. I choose NOKI hahaha. Sebab Noki ni.. dari segi suara, aura, lirik dan kelajuan rap memang TORBAEK!
lirik lagu mimpi k-clique
NOKI K CLIQUE
Itu sahaja!

Daa~ wassalam! :)


You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p