TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Trafik blog (pageviews) Jun 2019 - UV, PV, BR, bilangan entri

by - July 01, 2019
Trafik blog (pageviews) Jun 2019 - UV, PV, BR, bilangan entri | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Mungkin aura semangat 1 Julai 2019 meresap ke dalam diriku shuinggg (mende aku merepek ni hahaha), so saya buat entri trafik blog awal sikit dari kebiasaan. Biasanya minggu kedua macam tu, baru muncul entri 'tradisi' ni. Kekadang tak buat langsung muahaha.

Okay, lets!

Saya akan share pencapaian(?) trafik blog sayidahnapisahdotcom pada bulan lepas; Jun 2019. Saya akan reveal UV (unique views), PV (pageviews), total entry dan BR blog. BR tu bukan BP BlackPink ye hahaha. BR tu bounce rate.

(bounce rate ni lagi rendah, lagi baguih. percentage BR yang rendah menunjukkan pengunjung duduk lama, stay baca lebih dari 1 artikel di blog kita).


TRAFIK BLOG BULAN JUN 2019 sayidahnapisah.com (Google Analytics & Dashboard Blogger)

trafik blog 2019
Trafik blog (pageviews) Jun 2019 Sayidah Napisah
Trafik blog 2019
Trafik blog (pageviews) Jun 2019 Sayidah Napisah
UV: 50,780
PV (Google Analytics): 159,721
PV (Dashboard blogger): 240,285
BR: 23.30%

Yezzah. UV PV blog ku menurun pada bulan lepas. Its going downn dowwnnnn. But, alhamdulillah I'm still very veryyy grateful. Because I deserve that haha.

Kalau nak dibandingkan dari segi bilangan entri dan 'semangat' meng-update blog pun, bulan Mei punya lagi 'power'. So, padan lah dengan muka den hehe. Lagipun I did not regret it overall and very satisfy with the UV & PV result of last month.
bilangan entri blog
Bilangan entri blog pada Jun 2019
Okay itu sahaja!

BACA JUGA:

Oh, sesiapa yang tak join lagi segmen blog saya, dijemput dijemput serta. LINK: Segmen 9 Juta Special Bloglist

Tarikh akhir: 4 Julai 2019 @ 11:59p.m.

Den tak paksa, tapi dialu-alukan :)

Okay, nak buat kerja editor Math pula heee.

Till next time, daa~ wassalam! :)

BACA JUGA:

You May Also Like

13 comments

  1. uih..power tau kc..dh baca tips kc share sblm ni utk naikkan trafik..tpi kdg akak ni prefer story menda2 personal dari share entry general info yg boleh tarik ramai reader..haha..

    ReplyDelete
  2. uih..power tau kc..dh baca tips kc share sblm ni utk naikkan trafik..tpi kdg akak ni prefer story menda2 personal dari share entry general info yg boleh tarik ramai reader..

    ReplyDelete
  3. Banyak tu KC. Tahniah. Akak tak sempat lagi nak join KC. Sibuk sangat mengemas rumah

    ReplyDelete
  4. Tahniah.. semangat bhaa kalau baca blog KC .. ada saja tips yg dikongsi..

    ReplyDelete
  5. tahniahhh... ekin doakan blog ekin pun mencanak naik cenggini hahhh 😍

    ReplyDelete
  6. Saya pun publish sikit entri beberapa bulan ni sebab kekangan masa😅. Nasib baik PV tak jatuh banyak. Tapi masih tak dapat lawan PV Sayidah.

    ReplyDelete
  7. tahniah kc.. smngat kc dlm blogging mmg bagus!

    ReplyDelete
  8. tahniah darling.
    terbaik. keep it up!
    aida pernah baca dulu tips. cuma, blog aida to is hal personal.
    ha ha ha ha ha perkara personal takkan undang pv byk kan :)

    ReplyDelete
  9. sayidah, blog saya total page view baru 700K (alhamdulillah). looking forward to achieve 1JUTA. doakan ye dapat capai by dec 2019. btw, thanx bagi inspirasi untuk saya active blogging semula. bertahun tinggal hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p