TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Tak Keysah - LOCA B feat KAYDA & BUBU NATASSIA

by - August 21, 2019
Lirik Lagu Tak Keysah - LOCA B feat KAYDA & BUBU NATASSIA | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Biasa kita dengar kat Malaysia ni banyak rapper lelaki je kan? Tapi kalau rapper perempuan, jarang jarang kan? Yess, female rapper yang biasa kita dengar -  Bunga, Sophia Defam, Zizi Kirana. Kalau rapper Loca B? Kayda? Bubu Natassia?

Jujurnya, saya pun sangat kurang familiar dengan ketiga-tiga rapper wanita tersebut eventhough I love to hear people rap.

Kalau Loca B, saya familiar lah juga. Sebab ada yang kata Loca B ni kekasih (a.k.a girlfriend) Tuju K-Clique. So, dari situ, saya macam dah biasa dengar (baca) nama Loca B.

Then, terrrjumpa video lagu baru Loca B. Tajuknya TAK KEYSAH. Disebabkan saya suka rap rap ni, saya pun play lah. And I don't regret it!

BEST!
tak keysah loca b kayda bubu natassia
lirik lagu tak keysah loca b ft. kayda, bubu natassia
Besttt! Walaupun yeahh, ada lah few words yang kureng baik hahaha.

Tapi dari segi 'permainan' bahasa, mesej di sebalik lirik, flow beat, rap, lirik lagu memang mantop!


[LYRIC VIDEO] Tak Keysah - LOCA B feat KAYDA & BUBU NATASSIA :



Lirik Lagu Tak Keysah - LOCA B feat KAYDA & BUBU NATASSIA


rendah diri 152 personality 
gemini otak kiri kaki seni hati mati
i'm the bad betina
loca but bukan latina
no fibonachi, but a femminachi 
peneraju avisenna 
have you seen her? 
have you seen her?
dipenjara nantikan petanda 
cari pancaran pada banjaran
ganjaran perjalanan melanda bila

qiam dari sandar, keluar dari kamar
cabar hasut, sahut cabar
pasang kasut, run this sucker
like i got nothing to lose 
(tidak hilang apa-apa)
jadi aku tak rakus 
(sudah bilang kira-kira)

bangun dari keranda!
why bother my sisters?
kalau semua pasti mati 
bangunlah kakanda!
why bother my sister?
kalau hidup tanpa erti?
makan gaji, wake up!
ini orang ada integriti 
tunjang dan akar 
punca dan sebab 
jatuh bangun diri 
aku hasil hustle sendiri

tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy 
tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy ayy
(ulang 2x)

you hear me from word of mouth 
import nama mouth to mouth 
you gon need some mouth to mouth 
when you know what i'm about
(ulang 2x)

hot likes chilli pepper, um yeah look at me now
kecil cili padi tapi bukan cili hijau 
tho i'm hizz on the hijau, buat apa kau hirau?
dazzle like the emerald, cut with the pisau 

semua tengah cari duit
kalau semua sama mana boleh
gaya pun nak sama 
girl sit the fuck down 
and find a new way 
you claim you're new malay
style is so old bitch i'm the new day 
lirik ku tak berbunga
tho i never wilt
cuz i'm the bouquet
water me now baby booshay!

don't gotta say who it's about (huh huh)
mungkin aku cari sebab (yeah yeah)
bedal semua like in & out (huh huh)
don't got all day so make it count 

tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy 
tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy ayy
(ulang 2x)

you hear me from word of mouth 
import nama mouth to mouth 
you gon need some mouth to mouth 
when you know what i'm about
(ulang 2x)

masih busy body jaga tepi kain tak tau malu 
nampak gaya kaki bedek kerjanya menipu
ini cara aku deal, malas nak ambik kesah do 
letihlah wey nak layan vibe negativity, baik aku blah dulu

keep your 2 cents straight to the bin
next time just remember who you wanna mess with
cara aku react kenapa ambil peduli?
mungkin caraku old school, mahal cam antic
bukan zaman dulu nak pakai keris 
aku ambil yang jernih, yang lain boleh kasi tepis 

nampak macam alim tapi perangai dia zalim 
jumpa depan ok tapi belakang nak naik angin 
i ain't got no time well baby you can be my guess 
you think that i'm messing with you
no bih cuz you're gonna be the last yuh!

tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy 
tak keysah
tak keysah 
tak keysah, ayy ayy
(ulang 2x)

you hear me from word of mouth 
import nama mouth to mouth 
you gon' need some mouth to mouth 
when you know what imma bout
(ulang 2x)

Artist: LOCA B ft. Kayda, Bubu Natassia
Composed by : LOCA B, Luca Sickta
Lyrics: LOCA B, Kayda, Bubu Natassia
Produced by: Luca Sickta
tak keysah loca b kayda bubu
lirik lagu tak keysah loca b feat kayda, bubu natassia


You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p