TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Adakah Engkau Menungguku - Naim Daniel feat Tuju K-Clique

by - September 28, 2019
Lirik Lagu Adakah Engkau Menungguku - Naim Daniel ft. Tuju K-Clique | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Malam semalam, time lagu Naim Daniel 'Adakah Engkau Menungguku' baru di-release-kan 2 hours ago, it's already #27 trending di Youtube. Then tadi bila nak dengar balik, saya buka lagu adakah engkau menungguku Naim Daniel feat Tuju ni, tengok tengok dah #6 trending! Huiyyoo terbaik lah!

Jangan main main... Naim Daniel feat Tuju K-Clique tuuu. Mesti lagu menungguku ni akan berada di top trending dalam masa yang lama punya lah!
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
Best ke tak lirik dan lagu ni?

Sejak lagu sumpah, saya memang suka dengan suara, muzik dan konsep Music Video (MV) Naim Daniel.

Kalini, lagu adakah kau menungguku pun membawa rentak melodi yang segar dan baru. Walaupun lirik most of them are same (chorus), tapi the music is soo catchy!

Lagi mantop bila ditambah dengan verse Tuju. Suara serak basah, flow suara dia nyanyi pun best & ada aura tersendiri.
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
Bak kata SonaOne, bagi dia, rapper top Malaysia sekarang adalah Tuju.

Dari segi MV pula, selain dari boleh tengok Naim Daniel yang ketul ketul muscle 'sado' & ganas hahaha,  jalan cerita nya pun not bad. Plot twisttt habis! Ramai yang expect macam ni macam ni, tapi ending nya eh ehh.. lahhh. Unexpected!
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
Mula mula tu sangkakan jalan cerita MV adalah kisah Naim Daniel dengan 'kekasih'nya. Tapi jeng jeng jeng...

Rupanya, lirik "adakah engkau menungguku, masihkah engkau menungguku, aku kan masih menungumu" ditujukan kepada sahabat baiknya dari kecil yang terpisah (which is Tuju).
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
Siap ending Naim peluk Tuju lagi. Alolooo sweetnyaaa lahai! hahaha.

Naim Daniel - Adakah Engkau Menungguku feat. Tuju (Official Music Video) :



"Tidak masuk syurga orang yang memutuskan hubungan kekeluargaan"
- Hadis Riwayat Muslim.

p/s: ada some part of the song I feel like macam lagu Empty Space by James Arthur heee.

Lirik Lagu Adakah Engkau Menungguku - Naim Daniel ft. Tuju K-Clique

VERSE
Ku berharap notifikasimu kan muncul
Dua minggu masih tiada yang berlagu
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

CHORUS
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

VERSE
Ku sedari tiada apa lagi di sini
Air mata ini akan terus mengalir
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada Adakah engkau menungguku

CHORUS
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada

*Tuju
Adakah bahagia  ya ya ya
Kita di sini
Janji ku takkan pergi dulu
Biar ku sendiri ya ya
Lupa yang duka
Hati terbuka Ohh no
Menunggumu
Janji jangan pergi
Setia ku
Hari-hari menanti
Hati-hati tak henti sini
Menghitung hari menunggumu yeah

CHORUS
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Adakah engkau menungguku
Masihkah engkau menungguku
Dan tiada
Aku kan masih menunggumu
Tiada
Adakah engkau menungguku

Composer: Naim Daniel, Adib Hamdi
Lyricist: Naim Daniel, Adib Hamdi, Tuju
Arranged & Produced by: Mas Dewangga
Mixing & Mastering by: Audi Mok at Fuse
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel tuju
Best kann lagu ni? Hehhee.

Okay itu sahaja. Till next time, daa wassalam~!

keywords: lirik lagu adakah engkau menungguku, naim daniel adakah engkau menungguku, naim daniel menungguku, naim daniel menunggu, naim daniel tuju, naim daniel ft tuju, lagu adakah engkau menungguku, lirik adakah engkau menungguku, lirik lagu adakah engkau menungguku naim daniel, lirik lagu adakah engkau menungguku tuju, naim daniel menungguku lirik, naim daniel adakah kau menungguku, adakah engkau menungguku lirik, lirik lagu masihkah engkau menungguku, lirik lagu adakah kau menungguku, adakah engkau menungguku naim daniel lirik adakah engkau menungguku lirik lagu, lirik lagu naim daniel adakah engkau menungguku

You May Also Like

2 comments

  1. Ain pun suka gila sumpah dulu. Smpai ada satu kontroversi, terus ain tak minat lagu tu. Hopefully lagi ni takdak kontroversi dah. Tak dgaq lagi pun sebab belum smpai mood lagi haha. tuju nais jugak suara dia

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar lagi, tentu best juga

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p