TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Di Belenggu Rindu - Wany Hasrita & Jamal Abdillah BEST!

by - September 04, 2019
Lirik Lagu Di Belenggu Rindu - Wany Hasrita & Jamal Abdillah | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Okayy.. sebenarnya tajuk lagu baru Wany Hasrita dan Jamal Abdillah ni adalah "Belenggu Rindu". Tapi disebabkan dalam lagu, liriknya adalah "kerna hatiku di belenggu rindu". So, saya pun letak lah tajuknya dibelenggu rindu. hahahaha. Mungkin ada juga yang ingat title lagu ni adalah "SIA SIA" sebab part paling best tu lah. "sia sia jika diturutkan hatimu" & "sia sia jika tak dicuba dahulu".

Dah dah. Enough with the title of the song.
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
Move to the song itself and the lyrics! Best wehh lirik lagu diaa.

And the muzik?

All I can say is..

Anta Permana + Hajat = Belenggu Rindu

Kalau first time dengar lagu Belenggu Rindu ni pun kita boleh detect yang it is kind of gabungan lagu Siti Nurhaliza Anta Permana dan Hael Husaini Hajat.

Dari segi Music Video (MV) Belenggu Rindu pun ada vibe kedua-dua lagu tersebut. Tarian, pakaian, konsep.
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
Tapi, tak hairan lah sebab.. penulis lirik dan lagu adalah Hael & Ezra Kong. So.. no wonder lah.

Tapi nasib baik lagu duet Wany Hasrita dan Jamal Abdillah 'the legend' ni BEST! Dua dua penyanyi ada aura dan kekuatan vokal tersendiri. Lenggok suara ditemani lirik lagu yang for me.. so puitis!

Pop balada + irama tradisional Melayu + etnik kreatif!


Wany Hasrita & Dato' Jamal Abdillah - Belenggu Rindu (Official Music Video) :



Lirik Lagu Di Belenggu Rindu - Wany Hasrita & Jamal Abdillah

Kalau benar bagai dikata
Aku rela serahkan semua
Inginku dimanja hidup serba mewah

Bukan benar bagai dikata
Godaan manisan pujangga
Dah kita dicipta bukan tuk bermegah

Saat di hanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa...

Sia sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata kata palsu
Sia sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa pedihnya bila
Hatiku dibelenggu rindu

Kalau benar bagai dikata
Maka sudah dia berpunya
Sungguh tak ku duga begini akhirnya

Saat di hanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa...

Sia sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu
Sia sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Hati yang luka raga binasa
Jaga ku sampai sedar semula
Hati yang baik benangkan ia
Tenunkan jiwa dan raga
Harus bersulamkan cinta

Sia sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata kata palsu
Sia sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa pedihnya bila
Hatiku dibelenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya (di hatikuu) dan terasa pedihnya bila
Hatiku dibelenggu rindu

Belenggu Rindu
Wany Hasrita & Dato' Jamal Abdillah
Lagu & Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong
©2019 FMC Music Sdn Bhd
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
Secara jujurnya, ada some part lagu ni, suara Wany Hasrita macam suara Dato' Siti Nurhaliza. Kan?

Sehinggakan umi saya dengar sekilas lalu lagu ni tanya "Siti ke nyanyi lagu tu?".

I was like okay.. I'm not alone yang rasa suara Wany macam suara Tokti haha. But no offense to Tokti because I'm her fan! Its just my 2 cents hehee.

Tapi ada some part pula dengar macam suara Siti Nordiana. Eh? hahaha.
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
Jamal Abdillah? The legend. Memang tak disangkal lagi lah suara dan aura beliau.

And he is my abi's favorite singer.

Pagi tadi saja play lagu ni kuat kuat bagi abi dengar. And yeahhh. abi boleh detect sehh hahaha. Abi tanya "eh Jamal ke?".

I said "yeap. lagu baru Jamal Abdillah".

"Yang perempuan tu siapa pula?"

"Wany Hasrita"

After that, we just keep silent and enjoy the songg till the endd hehe.
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal
lirik lagu di belenggu rindu wany hasrita jamal abdillah
Korang suka tak lagu ni?

Till next time, daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

1 comments

  1. haah mmg ada anta permana & hajat "vibe" sbb ada dato jamal so laji mcm layan hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p