TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Pura Pura Bujang - Baby Shima | perli Aliff Aziz kah?

by - September 07, 2019
Lirik Lagu Pura Pura Bujang - Baby Shima : perli Aliff Aziz kah? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! "Setelah berduet dengan Floor 88, kini Baby Shima muncul dengan single solonya yang bertajuk 'Pura-Pura Bujang'!". Gitchuww descriptionnya haha. Actually saya dah layan lagu ni dari semalam dah. Time belum trending #1 lagi. Memang BESTTTTT gilos lagu dia! Beat, melodi, muzik lagu torbaikkk! (ada macam vibe lagu Temberang - Ayda Jebat kan?). Lirik lagu Pura Pura Bujang pula?

Makan dalam sehh! haha. Best best!

Cuma satu je saya tak suka. Tarian dance nya (dalam MV) agak provocative and seductive. So macam hmmmmm aduii. DISLIKEE!

Tapi dari segi lirik dan lagu I love it! Rentak muzik yang catchy & meaningful lyrics.
pura pura bujang baby shima
pura pura bujang baby shima lirik lagu

Video dan Lirik Lagu Pura Pura Bujang Baby Shima perli Aliff Aziz?


Sekilas lalu dengar lagu ni macam eh eh nak perli someone ke?

Kalau nak lebih faham, kena tengok Official Music Video (MV) di bawah ni. Baru macam "ehemmm, nak perli Alieff Irfan atau Aliff Aziz ni?" hahaa.


LAGU Baby Shima - Pura-Pura Bujang (Official Music Video):


Lebih lebih lagi part 'Apak' Harry Khalifah interview di hujung video. And the conversation juga kita macam dah boleh agak nak tuju siapa.

Memang jelas nyata terang lagi bersuluh nak point kepada si 'dia'.

Tak kisah lah benda tu. Malas nak ulas kontroversi lebih lebih haha. Kita doakan moga si Aliff Aziz dan mereka yang sama 'sifat' tu diberi hidayah dan kembali ke pangkal jalan Aamiin~

Yang paling penting di sini adalah mesej tersurat dan tersirat di sebalik lirik PURA PURA BUJANG tu.

Yang terasa pedas tu, sila insoffff ye! Kalau dah kahwin, buat cara dah kahwin. Mana yang dah bertunang, buat cara ada tunang.

Tak payah mengaku single and available. Tak payah nak flirt dengan orang lain. Tak payah nak gatal dengan perempuan innocent lain yang tak bersalah.
pura pura bujang baby shima
jangan sayang pura pura bujang baby shima

Lirik Lagu 'Jangan Sayang Pura Pura Bujang' - Baby Shima

Kantoi sekali lagi 
Ada cinta tiga segi
Adakah dah bertunang dah berbini

Hati berbicara makin lama makin rasa 
Sesuatu yang tak kena dengan dia

Kau fikir ku tak tahu
Tak payah nak menipu
Kau pecah tembelang

Mengapa oh mengapa jatuh cinta
Sedangkan kau sudah berpunya
Selamba oh selamba kau menggoda
Jangan sayang pura-pura bujang

Dia atau aku
Yang mana pilihanmu
Katakan saja aku ingin tahu

Baru kau nak peninglah
Kerut kerut kening
Guling guling
Guling guling 
Macam tenggiling 

Kau fikir ku tak tahu
Tak payah nak menipu 
Kau...pecah tembelang
lagu pura pura bujang baby shima
lirik lagu pura pura bujang baby shima
Mengapa oh mengapa jatuh cinta
Sedangkan kau sudah berpunya
Selamba oh selamba kau menggoda
Jangan sayang pura-pura bujang

Berwas-waslah bila
Jangan dipatuk kasih pria berbisa
Jangan sekali dibelitnya

Mengapa oh mengapa jatuh cinta
Sedangkan kau sudah berpunya
Selamba oh selamba kau menggoda
Jangan sayang pura-pura bujang

Hohoho..Hohoho 
Jatuh cinta
Sedangkan kau sudah berpunya aaaa
Ho ho ho... Hohoho 

Jangan sayang pura pura bujang
Jangan sayang pura pura bujang

Pura Pura Bujang
Baby Shima
Lagu: Mimifly, Ezra Kong
Lirik: Mimifly, Ezra Kong
Terbitan & Rakaman, Susunan dan Adunan: Ezra Kong
All Instruments: Ezra Kong
Backing Vocals: Mimifly
lirik lagu pura pura bujang baby shima
lirik lagu pura pura bujang baby shima
My most favorite part:

"guling guling, guling guling macam tenggiling"

&

"berwas-waslah bila bercinta,
jangan dipatuk kasih pria berbisa,
jangan sekali dibelitnya"

#deep
pura pura bujang baby shima
lirik lagu pura pura bujang baby shima
p/s: beraninya Shima pegang ular! Perghhh slumber je.

Itu sahaja.. till next time.

Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

7 comments

  1. gambar laki tu masa dia baru2 nak bangun tido tu, ada iras alif aziz..hahahahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn! Hahaha. Padahal bukan. Tu alieff irfan. Nama alif jugak kahkah

      Delete
  2. opsssss hahahah dgaq jugk semalam. tp dgaq mcmtu jelah sbb tak minat sgt dgn baby shima ni. haah ada adaa temberang sikit hehehe

    ReplyDelete
  3. sejak 2 menjak ni suka plak mama dgn baby shima sejak dia gaduh dgn abg tl

    ReplyDelete
  4. Byk ye org tulis pasal lagu ni kat blog.. Tgh naik lagu skrg ni. Done follow sini ✌️

    ReplyDelete
  5. akak ada dengar lagu ni... suami la tunjung dia suruh teka lelaki dlm video klip tu hahaha mana akak kenal pun.. aduhhh

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p