Cara buat best nine 2019 on instagram.. mudah je! - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Monday, December 30, 2019

Cara buat best nine 2019 on instagram.. mudah je!

Cara buat best nine 2019 on instagram.. mudah je! | Setiap tahun mesti ada best nine instagram ni. Dah 2 tahun saya buat bestnine ni di IG (tahun 2017 dan 2018). Tak miss kan haha. Oh, but wait.. Apa itu best nine? The concept is.. 'pihak' instagram akan pilh top 9 gambar dari akaun ig kita yang mendapat paling banyak likes (love). And this year pun of course lah ada juga #2019bestnine. Mungkin ada yang dah tahu macam mana nak buat. Tapi bagi yang belum tahu how to / cara buat best nine 2019 on instagram.. don't woryy. Mudah je. Senang sangat nak buat 2019 best nine instagram.. 

What is bestnine?

"With bestnine, you can immediately find popular Instagram posts in 2019. Also, there is a list of top 10 Instagram accounts based on the number of followers of each. Since bestnine became first public in 2015, there have been about 100 million bestnine pictures created as of December 2019. Be sure to make your own bestnine pictures of this year!"

And this is mine!
cara membuat best nine 2019 on instagram
cara buat best nine 2019 on instagram


Cara buat best nine 2019 on instagram


Steps are so easyyy! Senang bangett!

1. Just go to https://bestnine.net/en. Klik link tu.
2. Enter your ig username. Taip je nama akaun instagram anda.
3. Then, click GET.
cara mudah buat best nine 2019 on instagram
cara buat best nine 2019 on instagram
Then, akan keluarlah the result of your 2019 best nine!

Tadaaa!
cara buat best nine 2019 on instagram
my 2019 best nine on instagram
FINISH!

Ye.. senang kacang goreng jee. Just 3 langkah je. You can do it less than 1 minute seriously hahaha.

Oh.. Then if you want to save the image, just right click then save the image as....

(Kalau nak save gambar #2019bestnine tu, hanya perlu right click then choose 'save the image as..'

OR / atauuu..

If use mobile phone, just press the image (screen phone) for about 3 seconds, then you can download/save image.

(Kalau guna handphone, tekan lama lama skrin phone (pada gambar tu) and akan keluar option. pilih nak muat turun atau download image).

 Goodluck!

Kalau macam blur blur tak faham penerangan atas ni, boleh tengok video di bawah. Saya ada buat 'tutorial' hehe.

Okay nite! Daa~ wassalam! :)

[VIDEO] How to 2019 best nine on instagram | (Malay) Cara mudah membuat best nine instagram 2019!



search keywords: cara buat best nine 2019 on instagram, instagram best nine 2019, cara buat 2019 best nine instagram, cara buat best nine instagram 2019, cara membuat 2019 best nine, cara buat best nine 2019, cara buat best nine 2019 instagram, cara membuat best nine instagram 2019, cara buat best nine instagram, cara membuat best nine 2019 di instagram, cara mudah membuat best nine 2019 on instagram, cara buat #2019bestnine on instagram, cara buat #bestnine2019 instagram, cara bikin best nine instagram 2019, instagram best nine, best nine 2019, 2019 best nine instagram, 2019 best nine on instagram, #2019bestnine, best nine, top nine 2019 instagram, best nine 2019 instagram, best nine instagram, instagram best nine, how to 2019 best nine, how to do best nine 2019, how to create 2019 best nine instagram, how to make 2019 best nine instagram.


7 comments:

  1. Oh first time dengar best nine ni haha

    ReplyDelete
  2. saya dah cuba buat tapi dia ambik masa lama sikit

    ReplyDelete
  3. dahh okey dh akak tq for sharing this tips.. rabia baca blog akak terus buat

    ReplyDelete
  4. Ohh senang jer rupanya. Nice sharing. Thank u awak sebab sudi share ilmu ni. Saya nak buatlah skrang 😊

    ReplyDelete
  5. mudah aje caranya mama dah buat dah tapi lum up lagi

    ReplyDelete
  6. Ramai yang share kat ig kan tapi Kak Sue tak post pun lagi..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p