TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Total pageviews (PV) blog melepasi 10 juta!

by - January 01, 2020
Total pageviews (PV) blog melepasi 10 juta! | Selamat tahun baru semuaaa! Happy new year 2020! Ingat tak sebelum ni saya ada buat entri 'Sempat tak blog capai 10 juta pageviews sebelum 2020?' pada 28 Disember 2019? Haaa.. dan Alhamdulillahh.. sekarang my blog's total pageviews dah melepasi angka 10,000,000! Best juga kalau 10 juta PV ni tukar dalam bentuk duit kan? hahahaha *berangan.
total pageviews blog 10 juta
total pageviews blog 10 juta
Mesti ada yang tertanya tanya.. macam mana dari PV 9,970,000 boleh jadi 10,000,000 dalam masa lebih kurang 4 hari je?

First of all, Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah. Segala rezeki ni Allah yang beri. Tanpa Dia, siapa lah blog saya ini. Hehehee.

Second of all, 'punca' dapat jadi 10 juta is.. all thanks to entri cara buat best nine instagram 2019 yang dibuat pada 30 Disember 2019!

That entry memang hits, hot, hangat, 'meletop' semalam. In just one day, entri tersebut hampir capai 5K tanpa saya share di Facebook atau Instagram pun. Kebanyakan yang jumpa entri tu purely dari Google.

Ada juga saya share link di twitter. Tapi dalam 10-15 orang je yang klik hahaha.

Mula-mula terkejut tau bila PV entri 2019bestnine makin naik. And bila saya check, patut lahh.. Entri tu berada di first page Google!

Serius speechless and at the same time bersyukur sangat. Macam tak sangka boleh duk kat 1st page Google and to be exact, at first-third place. Kat images Google pun, gambar saya berada di atas atas.

Tapi yang 'lawak'nya, yang keluar kat 1st page Google tu bukan link blog saya tapi link babab.net. hahaha tapi takpelah. Orang yang klik dari babab tu, akan sampai juga ke blog saya kan.

Disebabkan tu juga lah, entri 2019 best nine saya tersenarai di first place artikel popular babab.net pada hari semalam. Alhamdulillahh.

Because of the entry juga, ianya mempengaruhi PV sebelum dan selepas entri best nine dan menjadi beribu ribu!
total pageviews blog 10 juta
entri best nine 2019 dapat beribu PV dan affect entri sebelum dan selepasnya!
Kalau nak diikutkan, angka 10 juta PV tu tercapai selepas pukul 12 tengah malam 1 Januari 2020. Sebab pukul 12.00 a.m. time countdown 2020, saya ushar pageviews blog.. baru 9,999,199.
total pageviews blog 10 juta
total pageviews blog menghampiri 10 juta pada 12.00 a.m.
Tapi memandangkan dalam dashboard, pageviews yang baru akan bertukar pada setiap 8 pagi, so saya assume PV 10 juta tercapai sebelum tahun 2020 lah. HAHAHAHA.

Alhamdulillah, syukur dapat target pv all time blog jadi 10 juta before 2020.

Berkat pulun buat entri bulan ni tanpa putus asa, dapat juga hasilnya di hujung hujung hehehe.

Conclusionnya, don't give up! Jangan putus asa.. Yezzah!

Okay next inshaaAllah, saya akan buat segmen bloglist special 10 juta menggantikan 9 juta bloglist yang saya udah remove tadi hehee. Stay tuneddd~

Till next time, daa~ wassalam! :)

BACA JUGA:




You May Also Like

8 comments

  1. Woooowwww, tahniah KC. And happy new year 😊

    ReplyDelete
  2. Semoga terus sukses di tahun 2020 DAN terus lagi berkarya ya

    ReplyDelete
  3. Wahhh tahniahhh. Semoga tahun 2020 lebih sukses and murah rezeki

    ReplyDelete
  4. Tahniah dah cecah pv 10 juta..

    ReplyDelete
  5. Wow, tahniah KC. Aah, Aien ada jugak suggest kat member. hahaha Aien aje tekan dah sejuta agaknya. Haa

    ReplyDelete
  6. Tahniah, Sayidah. Tak sabar nak tunggu segmen baru.

    ReplyDelete
  7. Tahniah. SR ni jauh lagi perjalanan nak ke 10M pageviews 😊

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p