TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Floor 88 - Yang Benar | 'terlalu panjang kisah yang kita karang'

by - February 18, 2020
Lirik Lagu Floor 88 - Yang Benar | 'terlalu panjang kisah yang kita karang' | Mesti ramai yang ingat.. di hujung muzik video lagu Hutang Floor 88 ada 'teaser' sikiitt lagu balada yang dinyanyikan oleh Ayie.. lirik "terlalu panjang kisah yang kita karang, hingga tiada dayaku menoktahkannya, sungguh aku tak pernah mengenal lelah untuk mencintaimu, dengarkanlah....". Ingat tak? Time tu semua tak sabar sabar nak dengar full song lagu tu sebab best sangat! Sehinggakan ada search keywords google blog saya yang dari secebis lirik itu sahaja hahaha. power tak power kan? And yeahh.. FINALLY! it's here! Lagu yang dinanti-nanti sejak tahun lepas.. tahun ni 2020 baru keluar.. Full lirik dan lagu floor 88 Yang Benar sudah di-released semalam..!


Lirik Lagu Floor 88 - Yang Benar | 'terlalu panjang kisah yang kita karang'

terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
FIRST TIME tengok tajuk lagu 'Yang Benar'.. automatik saya teringat kat 'surat'. Yelah, biasa dulu dulu kan kalau tulis surat rasmi atau tidak rasmi (atau surat cinta ke ehemm) .. mesti ada word last sekali untuk penutup bicara yang benar, lepastu sign tandatangan bawah tu.

Rupa-rupanya.. memang betul pun makna dan maksud di sebalik YANG BENAR yang saya sangkakan tu! Hahaha. kat hujung music video ada tunjuk.
lirik lagu floor 88 yang benar
lirik lagu floor 88 yang benar
Kepada: Uchee

Dengarkanlah
                          Disini aku menunggu
       Kata putus darimu
                         Walaupun aku tahu
          Kau telah pergi jauh

Yang Benar,
(insert signature haaha)
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
LIRIK FLOOR 88 - YANG BENAR

Terlalu panjang kisah yang kita karang
Hingga tiada dayaku menoktahkannya
Sungguh aku tak pernah mengenal lelah
Untuk mencintaimu

Dengarkanlah..
Disini aku menunggu
Kata putus darimu
Walaupun aku tahu
Kau telah pergi jauh

Selama ini aku tetap memilih
Untuk kekal setia membahagiakan mu
Tapi kini kau tinggalkan hanyalah
Secebis harapan

Sakitnya jiwaku
Sengsara

Dengarkanlah..
Disini aku menunggu
Kata putus darimu
Walaupun aku tahu
Kau telah pergi jauh

Andai takdir
Ingin memisahkan
Relaku serah seluruh jiwa
Biar sampai masa
Ku menutup mata

Yang Benar
Artis: Floor 88
Composer: Zai Hamzah 
Lyricst: Hanif Mashut, Achoi & Floor 88
Arrangement: Oja & Achoi
Vocal Guide: Apak Harry Khalifah
Publisher: Rusa Marketing Sdn. Bhd
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
terlalu panjang kisah yang kita karang
lirik lagu floor 88 yang benar
Paling smart time ni acececeyhhh.. Semua pakai spec mata hitam..
lirik lagu floor 88 yang benar
lirik lagu floor 88 yang benar

Floor 88 - Yang Benar [Official Music Video]

Sebuah kesinambungan kisah video muzik 'Hutang' kini Floor 88 tampil dengan kali pertamanya dengan sebuah lagu balada, 'Yang Benar', dikuasakan oleh Hotlink.


Yang lawaknya.. tengah tengah serius dalam video tu, tiba tiba part Ropie "what de fishhh".. wehhhh TERGELAK DEN! HAHAHAHAHA.

Adoii laa Ropie ni. Tak pernah tak kelakar!
lirik dengarkanlah floor 88
lirik lagu floor 88 yang benar ropie
My most favorite part dalam lagu ni of course lah di permulaan lagu! The lyrics, the feels, the emotions, rentak lagu time tu.. perfect!

Terlalu panjang kisah yang kita karang
Hingga tiada dayaku menoktahkannya
Sungguh aku tak pernah mengenal lelah
Untuk mencintaimu
Dengarkanlah..

Okay itu sahaja, till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

4 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p