Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel feat. Man Keedal | lirik video dalam Jawi! - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Tuesday, February 11, 2020

Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel feat. Man Keedal | lirik video dalam Jawi!

Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel feat. Man Keedal | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Belum reda lagi dengan memenangi AJL34 (Anugerah Juara Lagu ke-34) kelmarin, Naim Daniel yang menjadi juara dengan lagu Sumpah.. telah release single terbaru harini 11 Februari 2020; berjudul Sembah. Even baru je 'keluar', tapi #SEMBAHxNAIM dah jadi top trending di Youtube. Mungkin 'aura' juara tu masih membara gitchuw hehee. Tapi! Yang paling menarik dan ramai yang puji lagu baru Naim Daniel ni adalah... jeng jengg.. video lirik lagu Sembah ditulis dalam tulisan Jawi! (dan rumi lah obviously haha).  
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel ft man keedal
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel ft man keedal

Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel feat. Man Keedal | lirik video dalam Jawi!


Bagus bagusss..! Memartabatkan dan memperkasakan tulisan Jawi! Sesiapa yang nak menguji skill membaca Jawi anda masih berbisa atau tidak, boleh tengok lyrics video Sembah haha.

That is one of the kelebihan lagu Sembah ni lah. Lagu pun best, rentak muzik dan lirik pun okay not bad.

Tapi kekurangannya adalah too much repetition of chorus. Macam lagu Naim sebelum ni, Adakah Engkau Menungguku feat. Tuju tu kan.. haa macam tu lah juga dengan lagu ni. Duk ulang ulang chorus sampai kita yang dengar lagu ni for the first time dah boleh hafal lirik semua hahaha!

Okay selebihnya, layannn~
lirik sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel ft man keedal
Lirik Lagu Naim Daniel - SEMBAH

Verse
Luka..
kerna dusta yang kau berikan
Cinta..
yang dah tak lagi seindah kisah kita
Luka..
kerna dusta yang kau sembahkan
Aku kini jatuh dalam kehampaan

Pre Chorus
Mengapaku setia pada kasih tak ku punya
Tak ku punya

Chorus
Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga

Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga

Luka kerna dusta yang kau berikan
Cinta yang dah tak lagi seindah kisah kita

Mengapaku setia pada kasih tak ku punya
Tak ku punya

Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga
lirik lagu naim daniel sembah
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu naim daniel sembah
lirik lagu sembah naim daniel
lirik naim daniel sembah
lirik lagu sembah naim daniel
Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga

Bridge
Kau racun jiwaku yang takku mahu
Cukup nyawaku merayu

Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga

Kata kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga

Song: Naim Daniel & Iqie Hugh 
Lyrics: Naim Daniel & Iqie Hugh
Arranged & Produced by: Iqie Hugh
Guitars: Man Keedal
Mixing & Mastering: Audi Mok at Fuse


VIDEO LIRIK LAGU Naim Daniel - Sembah ft. Man Kidal :


My most favorite part in the lyrics of course lah...

"Mengapaku setia pada kasih tak ku punya.. tak ku punya"

Bila baca tu, macam OUCHHHH! Betul juga. Lebih baik setia pada Dia. Yang memiliki kita, yang pegang hati dan jiwa setiap hamba-Nya. :)
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel
lirik lagu sembah naim daniel
And the quotes 'kata hikmah' said by Mufti Menk at the end of the video.. I love it.

"making the lives of others a misery and asking them to keep bearing patience is like placing something in a fire and asking it not to burn"
naim daniel mufti menk
kata hikmah mufti menk di akhir video lirik lagu Naim Daniel - Sembah
Till next time, daa~ wassalam! :)

2 comments:

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p