April 2020 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Thursday, April 30, 2020

April 30, 2020

puasa, tapi muflis pahala. kenapa?

Puasa, Tapi Muflis Pahala

Ditulis oleh: Hilal Asyraf


Penat puasa, sebulan lamanya. Bersungguh-sungguh Tarawih, sambil solat fardhu juga dijaga, solat solat sunat lain dilakukan juga. Lalui Ramadhan dengan penuh semangat, lumba lumba baca Al-Quran, sedekah dan zakat, banyak amal ibadah dan kebaikan.

Tapi muflis. Kenapa?

Kerana tidak tinggal perbuatan buruk terhadap sesama manusia.

Rasulullah SAW bersabda: “Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?”

Jawab para sahabat: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. 

Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam ummatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, dalam masa yang sama dia memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang... 

... Lalu akan diberikanlah kepada orang ini dan itu (yang menerima perlakuan buruk tadi) pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa mereka(orang yang menerima perlakuan buruk tadi) dicampakkan ke atasnya...

... lantas dicampakkan dia ke dalam neraka.” Hadith Riwayat Muslim.

Kita tidak mahu jadi orang-orang yang muflis. Semoga kita jaga sikap dan perangai kita. Baik di alam realiti, atau di alam maya.

Muhasabah.
puasa tapi muflis pahala kenapa
puasa tapi muflis pahala kenapa? #muhasabahdiri
April 30, 2020

banyak search keywords amazon.. apa itu amazon?

banyak search keywords amazon.. apa itu amazon? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Long time no seeee weee! Selamat berpuasa dan menunaikan ibadah di bulan hebat bulan Ramadhan semua~ Moga setiap amalan kebaikan kita diterima oleh-Nya aamiin :) Okay.. the main topic here.. AMAZON. Pernah dengar word amazon?


banyak search keywords amazon.. apa itu amazon?


Bukan amazing ya. Tapi amazon haha.

My search keywords of blog banyak dengan benda alah ni. 'Amazon' sentiasa menduduki tempat pertama dalam carta.

Sebenarnya sejak dari dulu lagi dah ada tapi lately macam makin meningkat pula views nya.

Search Keywords (monthly) :
search keywords amazon
search keywords amazon
Search Keywords (weekly) :
search keywords amazon
search keywords amazon
I don't know whether i have to worry about it or just ignore it as it does not give any disadvantage or put my blog in a dangerous state. But i totally don't have any idea about amazon.

Bila search kat Google tentang amazon... benda ni yang keluar:
search keywords amazon
search keywords amazon
Amazon.com: Online Shopping for Electronics, Apparel ...

Free delivery on millions of items with Prime. Low prices across earth's biggest selection of books, music, DVDs, electronics, computers, software, apparel ...

Amazon is guided by four principles: customer obsession rather than competitor focus, passion for invention, commitment to operational excellence, and .....

Ok stop.

Apakah?

Apa kaitan amazon online shopping dengan blog sayidahnapisah comel ni? I cannot relate at all hahaha.

Then, macam mana daripada keyword amazon tu, boleh sampai / masuk ke dalam website saya pula? Hmm pelik bin ajaib ni.

Atau.. maksud amazon tu.. Ada orang nak beli blog saya melalui amazon?! Huwaaaaaa harap lah bukan begitu :(

Korang ada juga ke macam ni? Mengalami 'experience' yang sama seperti saya?

Ada sesiapa yang tahu tak sebab apa ter-muncul-nya kata kunci amazon ni?

Perlukah saya risau atau buat comel saja? Ehh hahaha.

Okay itu sahaja. Till next time, daaa~ wassalam! :)

Wednesday, April 29, 2020

April 29, 2020

Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain ~ Wordless Wednesday

Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain ~ Wordless Wednesday


Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain
Typical reaksi Malaysian bila jumpa orang dari negeri lain

Tuesday, April 28, 2020

April 28, 2020

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa)

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa) | Tahun lepas kita ada kolaborasi Alif Satar dan Raihan dengan lagu Sesungguhnya 2019. Meletop letop lagu tersebut. Sehingga menjadi trending #1 at Youtube dalam jangka masa yang agak lama. Amazing, right? Mana pernah nampak sebelum ni. Boleh catat sejarah rasanya. First lagu nasyid yang top trending in this zaman moden + capai views berjuta in a short time. Alhamdulillah.. selepas kejayaan tu, ada juga kolaborasi yang lain antara kumpulan Nasyid dengan penyanyi Malaysia; membuat remake / new version seperti Hijjaz & Tomok - Sumayyah, In-Team & Khai Bahar - Setanggi Syurga 2020. Paling latest; semalam, muncul lagi satu lagu yang diberi nafas baru dan arrangement muzik yang lebih syahdu iaitu lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan (feat. Neelofa)

'Featuring Neelofa' tu bukan bermaksud Lofa nyanyi tau haha. It means Lofa buat special appearance di dalam video lagu damba cintamu.
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Siapa yang membesar dengan lagu lagu nasyid waktu dulu dulu pasti tahu bahawa lagu damba cinta-Mu ni adalah antara lagu Raihan yang famous dan sangat menusuk setiap bait liriknya.

Sebak weh lirik dia! Penuh dengan rasa penyesalan, ketakutan, kesedaran, memohon keampunan dan pengharapan yang tinggi.
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
"Setiap kali alif perform dengan raihan rasa dia macam tak percaya. Alhamdulillah.. Lagu ni memang alif dah lama nak record, dan akhirnya dapat alif share dengan korang semua this new rendition of ‘Damba CintaMu’. I HEARD THIS SONG 23 YEARS AGO WHEN I WAS JUST 7 YEARS OLD. EVERY WORD LEFT A DEEP IMPACT IN ME.. I HOPE IT’LL MOVE YOU AS MUCH AS IT DID TO ME..."
- Alif Satar
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa)


Lyrics:

Bismillah..

Ya Rab
Ya Rab
Ya Rabbi Ya Rabbi

Tuhanku ampunkanlah segala dosa ku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hamba Mu
ku sering melanggar larangan Mu
dalam sedar ataupun tidak
ku sering meninggalkan suruhan Mu
walau sedar aku milik Mu

Tuhanku ampunkanlah segala dosa ku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hamba Mu
bilakah diri ini kan kembali
kepada fitrah sebenar

Pagi ku ingat petang ku alpa
begitulah silih berganti

Oh Tuhanku Kau pimpinlah diri ini
yang mendamba cinta Mu
aku lemah
aku jahil
tanpa pimpinan dari Mu

Ku sering berjanji depan Mu
sering jua ku memungkiri
ku pernah menangis kerana Mu
kemudian ketawa semula

Bilakah diri ini kan kembali
kepada fitrah sebenar
pagi ku ingat, petang ku alpa
begitulah silih berganti
neelofa
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Oh Tuhanku,
kau pimpinlah diri ini
yang mendamba cinta Mu
aku lemah aku jahil
tanpa pimpinan dari Mu

Kau Pengasih
Kau Penyayang
Kau Pengampun
kepada hamba-hamba Mu

Selangkah ku kepada Mu
seribu langkah Kau pada ku

Tuhan diri ini tidak layak ke syurga Mu
Tapi tidak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ku takut kepada Mu
Ku harap jua pada Mu
Moga ku kan selamat dunia akhirat
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Lagu: Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan
Vocals: Alif Satar & Raihan
Composer & Lyricist:  Abu Bakar Md Yatim
Music Producer: Tam Cobain & Efry Arwis (Boba Fett Music)
Music Arranger: The Locos
Executive Producer: Alif Satar (ASET Records Sdn Bhd)
Recorded, Mixed & Mastered: Taja (Archive Studio)
#alifsatar #raihan #dambacintaMu

Video dan Lirik Alif Satar & Raihan - Damba CintaMu (feat. Neelofa):


Part lirik mana yang paling my favorite?

Banyak sebenarnya haha.

Yang paling menusuk + paling kena setepek kat diri sendiri + paling bermotivasi..

"ku sering melanggar larangan Mu
dalam sedar ataupun tidak"

"ku sering meninggalkan suruhan Mu
walau sedar aku milik Mu"

"Pagi ku ingat petang ku alpa
begitulah silih berganti"

"ku pernah menangis kerana Mu
kemudian ketawa semula"

"Selangkah ku kepada Mu
seribu langkah Kau pada ku"

"Tuhan diri ini tidak layak ke syurga Mu
Tapi tidak pula aku sanggup ke neraka Mu"
neelofa
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan

Saturday, April 11, 2020

April 11, 2020

Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung

Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Baru perasan Wany Hasrita ada release single baru. Another masterpiece from gabungan composer & penulis lirik yang jarang mengecewakan - Hael Husaini dan Ezra Kong. Lagu baru Wany ni keluar time PKP #StayAtHome 27 Mac 2020 dan sekarang tengah top trending at Youtube. First time dengar.. wahh! Best! Catchy! Paling melekat dalam otak time part lirik lagu canggung: "ketipak ketipung berlagu canggung, bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung, hati ketipak ketipung berentak canggung".

Selain rentak muzik dan lirik yang senang tangkap.. CANGGUNG song juga menghidupkan aura irama melayu yang semakin ditelan waktu. Yasss!
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Disebabkan suara Wany Hasrita nak dekat sama dengan Siti Nurhaliza + rentak lagu irama melayu + lenggok suara seperti Siti Nurhaliza pernah nyanyi dulu.. Ramai yang kata Wany Hasrita adalah pelapis Dato' Sri Siti Nurhaliza. Saya setuju.

Tapiiii saya tak setuju bila orang kata Wany Hasrita adalah pengganti Siti Nurhaliza atau wany is siti nurhaliza 2.0. Nope. Wany is wany. Siti Nurhaliza is Siti Nurhaliza. Masing masing ada kelebihan, kekuatan masing-masing. Don't compare too much. Paling penting hargai lah talent dan 'pengaruh' mereka yang tersendiri. Gitchuww~ haha.
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung

Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung


Jari-jari jemari yang menghitung hari
Bila kau kembali
Janji-janji tepati jangan kau ingkari
Kata-kata hati

Mana bumi
Bumi yang dipijak
Situ langit
Langit yang dijunjung
Sama juga hati..

Hati ketipak ketipung
Berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu
Siapa nak tanggung

Hati ketipak ketipung
Berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung
Kasihku padamu tiada penghujung

Hari silih berganti hati disusuli
Rindu yang menanti
Hati-hati mencari cinta yang sejati
Hanya ku di sini

Mana bumi
Bumi yang dipijak
Situ langit
Langit yang dijunjung
Sama juga hati..
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Hati ketipak ketipung berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung

Di mana
Mana bumi yang ku pijak
Situ langit yang ku junjung
Sama juga hati

Di mana
Mana bumi yang ku pijak
Situ langit yang ku junjung
Sama juga hati

Hati ketipak ketipung berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung

Mana bumi
Berlagu canggung
Situ langit
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung
Kasihku padamu tiada penghujung
tiada penghujung~

Canggung
Artis: Wany Hasrita
Lagu: Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong
©2020 FMC Music Sdn Bhd


Official Muzik Video Lagu Canggung - Wany Hasrita


I am soooo in love with the outfit, make up, style dan visual Wany Hasrita dalam MV Canggung ni!

Cantik, bergaya, sopan dan elegant! Siap pegang ular wehhh hahaha beraninyaa!
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Comel gambar last tu hehehe.

Okay itu sahaja.. till next time, daa~ wassalam! :)

April 11, 2020

Duit BPN Bujang & Isi Rumah B40 Fasa 1 dah masuk akaun bank!

Duit BPN Bujang & Isi Rumah B40 Fasa 1 dah masuk akaun bank! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! A we all know.. Bujang B40 (pendapatan bulanan RM2,000 ke bawah) & isi rumah B40 (RM4,000 ke bawah) akan mendapat Bantuan Prihatin Nasional (BPN) RM800 dan RM1,600 respectively. Tapi takdelah dapat sekaligus. Akan ada Fasa 1 dan Fasa 2. Pembayaran for fasa 1, akan dapat bulan April 2020. Meanwhile, fasa 2 akan diberi pada Mei 2020 bulan depan. And for this month, dah check dah? Duit BPN bujang dan isi rumah b40 dah masuk akaun bank saya dan umi saya! Ohyeahhh~!

Bagi yang mencari jawapan for: bpn bujang semakan, bpn bujang 2020, bpn bujang b40, bpn bujang dapat berapa, bpn bujang lhdn, bpn bujang tidak bekerja, bpn bujang bila dapat, bpn bujang tiada akaun bank, bpn bujang umur, bpn bujang bekerja sendiri, bpn bujang rm800... you may find it in this article! Hee.


Duit BPN Bujang & Isi Rumah B40 Fasa 1 dah masuk akaun bank!


Saya saja saja je check akaun bank CIMBClicks semalam. Tengok tengok... eh! Ada RM500.00 dari BSH BPN FASA 1 (untuk bujang)!

Bila tengok tarikh masuk bila.. ohh 9 April rupanya.
duit bpn bujang isi rumah b40 fasa 1 dah masuk akaun bank
duit bpn bujang b40 fasa 1 dah masuk akaun bank
For isi rumah B40, saya check akaun cimb umi saya. Tadi baru je tengok. Rupanya dah masuk petang semalam 10 April haha. Tak perasan pula. Takde notification or message pun. Kena check sendiri.

Nasib baik boleh semak online je. Tak perlu nak pergi mesin ATM untuk tengok dah masuk ke belum.
duit bpn bujang isi rumah b40 fasa 1 dah masuk akaun bank
duit bpn isi rumah b40 fasa 1 dah masuk akaun bank
Yang untuk kategori B40 tapi belum dapat lagi tu, mungkin boleh tunggu sehingga 12 April. Sebab saya akaun cimb. Ada je orang lain yang cimb juga tapi masih belum dapat lagi. Takpe tunggu. Nanti ada masuk tu inshaaAllah.

Kalau bank lain such as maybank, bank islam, RHB, BSN, Ambank, Public Bank and other account, i don't know. not sure. Ada sesetengah yang dah dapat, ada yang belum. Takpe. Sabau sabau.

Pembayaran bpn ni dibuat secara berperingkat. so tarikh dan bila dapat masing-masing tu ada yang tak sama.

Kalau rasa lamaaa sangat tu tapi still tak dapat. boleh buat semakan status dulu. Lulus atau tidak. Kena buat permohonan baru atau tidak.

Cara Semakan BPN 2020 | Cara Semak Online Status Bantuan Prihatin Nasional


Senang je nak semak status BPN. Just pergi ke web sini: https://bpn.hasil.gov.my/.

Masukkan no. IC, klik Cari.

Then masukkan captcha. Klik Semak. Akan keluar status kita dan berapa jumlah duit bantuan akan kita dapat.
cara semak status bpn bujang isi rumah
cara semak status bpn bujang isi rumah
cara semak status bpn bujang isi rumah 2020
cara semak status bpn bujang isi rumah 2020
cara semak status bpn bujang isi rumah 2020
cara semak status bpn bujang isi rumah 2020
Tempoh pembayaran B40 fasa 1 bujang dan isi rumah akan terima pada minggu ini 6 - 12 April 2020.

Ibu tunggal, janda, duda yang ada anak 18 tahun ke bawah akan dapat bayaran RM800 BPN fasa 1.

M40 isi rumah (RM4,001 hingga RM8,000) dan bujang M40 (RM2,001 - RM4,000) akan start diagihkan minggu depan pula 13 - 15 April 2020.

Tapi yang lawak + terkejut nya, ada certain orang yang under kategori M40 bujang & isi rumah tapi duit dah masuk akaun dah minggu ni hahaha. Rezeki rezeki.

Kaedah pembayaran:
- bayaran akan dibuat secara terus ke akaun bank berdaftar di bawah data Bantuan Sara Hidup (BSH) dan data percukaian Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM).

Takde akaun bank seperti cimb atau maybank atau akaun bank tidak aktif?

its okay. pembayaran untuk penerima BPN yang tidak mempunyai akaun bank akan dibuat secara tunai selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Tapi untuk yang akaun bank tak aktif, saya tidak pasti. Ada yang kata kena buat permohonan baru. Kalau nak confirmation, boleh call pihak LHDN.

Tempoh permohonan baharu dan rayuan BPN dibuka dari 1 - 30 April 2020.
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
tarikh pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang isi rumah 2020
pembayaran duit bpn bujang rm2000 ke bawah 2020
pembayaran duit bpn bujang rm2000 ke bawah
pembayaran duit bpn bujang rm2000 ke bawah
pembayaran duit bpn bujang rm2000 ke bawah
pembayaran duit bpn bujang rm2000 ke bawah
Bagi mereka yang belum berdaftar, permohonan baharu boleh dibuat mulai 1 April 2020 menerusi laman web rasmi LHDNM: www.hasil.gov.my.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pihak Kementerian atau LHDNM melalui nombor nombor telefon atau saluran saluran berikut:

KEMENTERIAN KEWANGAN

03-88829080 / 03-88829087 / 03-88829191 / 03-88824565 / 03-88824566
(Jam 9 pagi - 5 petang / Ahad - Jumaat)
Email: bsh@treasury.gov.my / pre2020@treasury.gov.my
Telegram: PRE PRIHTIN
Facebook: Kementerian Kewangan Malaysia

LHDNM

1-800-882-747 / 03-8911 1000
(jam 9 pagi - 5 petang / Ahad - Jumaat)

'Siapa' bujang yang layak dapat BPN ni?

- berumur 21 tahun ke atas. for students, akan dapat bantuan khas RM200 tak silap saya.

- ada 2 kategori untuk bujang. pendapatan bulanan RM2000 ke bawah and another one is RM2001 - RM4000.

- tak kira lah anda kerja sendiri ke, atau kerja di syarikat kerajaan mahupun swasta, atau berniaga kecil kecilan atau menjadi agen, dropship dan sebagainya.. its okay. boleh dapat. yang tidak berkerja tu tak silap saya boleh jatuh dalam kategori gaji bawah 2k. kalau nak confirmation.....


boleh buat semakan dulu. kalau semak status BPN, tak lulus ke.. don't worry. boleh buat permohonan baru. ok?

Macam dalam kes saya, pihak LHDNM sendiri yang beri message memaklumkan bahawa saya lulus terima bantuan prihatin nasional. so saya tidak perlu buat semakan atau permohonan baru.
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
Mungkin sebab data saya memang dah ada. Dari brim dan bsh bujang (yang mula mula dapat one-off RM300 tu). Tu yang secara automatik saya dapat BPN ni. Tak perlu apply pun.

LHDNM juga inform bahawa bayaran BPN akan dikreditkan ke akaun bank mulai 6-12 april. And suruh duduk rumah je time PKP ni hahaha.
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
tarikh bayaran duit bpn bsh lhdnm 2020
Alhamdulillahh. Lepas lah den nak bayar bil internet maxis & Yes 4G untuk bulan lepas dan bulan ni hehe.

Thank you kerajaan bantu beri duit poket time tengah takde job sebab covid19 pkp ni.

Okay itu sahaja, till next time, daa~ wassalam! :)