Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung ~ sayidahnapisahdotcom Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung ~ sayidahnapisahdotcom

TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung

by - April 11, 2020
Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Baru perasan Wany Hasrita ada release single baru. Another masterpiece from gabungan composer & penulis lirik yang jarang mengecewakan - Hael Husaini dan Ezra Kong. Lagu baru Wany ni keluar time PKP #StayAtHome 27 Mac 2020 dan sekarang tengah top trending at Youtube. First time dengar.. wahh! Best! Catchy! Paling melekat dalam otak time part lirik lagu canggung: "ketipak ketipung berlagu canggung, bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung, hati ketipak ketipung berentak canggung".

Selain rentak muzik dan lirik yang senang tangkap.. CANGGUNG song juga menghidupkan aura irama melayu yang semakin ditelan waktu. Yasss!
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Disebabkan suara Wany Hasrita nak dekat sama dengan Siti Nurhaliza + rentak lagu irama melayu + lenggok suara seperti Siti Nurhaliza pernah nyanyi dulu.. Ramai yang kata Wany Hasrita adalah pelapis Dato' Sri Siti Nurhaliza. Saya setuju.

Tapiiii saya tak setuju bila orang kata Wany Hasrita adalah pengganti Siti Nurhaliza atau wany is siti nurhaliza 2.0. Nope. Wany is wany. Siti Nurhaliza is Siti Nurhaliza. Masing masing ada kelebihan, kekuatan masing-masing. Don't compare too much. Paling penting hargai lah talent dan 'pengaruh' mereka yang tersendiri. Gitchuww~ haha.
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung

Lirik Lagu Canggung - Wany Hasrita | hati ketipak ketipung berlagu canggung


Jari-jari jemari yang menghitung hari
Bila kau kembali
Janji-janji tepati jangan kau ingkari
Kata-kata hati

Mana bumi
Bumi yang dipijak
Situ langit
Langit yang dijunjung
Sama juga hati..

Hati ketipak ketipung
Berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu
Siapa nak tanggung

Hati ketipak ketipung
Berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung
Kasihku padamu tiada penghujung

Hari silih berganti hati disusuli
Rindu yang menanti
Hati-hati mencari cinta yang sejati
Hanya ku di sini

Mana bumi
Bumi yang dipijak
Situ langit
Langit yang dijunjung
Sama juga hati..
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Hati ketipak ketipung berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung

Di mana
Mana bumi yang ku pijak
Situ langit yang ku junjung
Sama juga hati

Di mana
Mana bumi yang ku pijak
Situ langit yang ku junjung
Sama juga hati

Hati ketipak ketipung berlagu canggung
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung

Mana bumi
Berlagu canggung
Situ langit
Bila hati berlagu rindu siapa nak tanggung
Hati ketipak ketipung berentak canggung
Kasihku padamu tiada penghujung
Kasihku padamu tiada penghujung
tiada penghujung~

Canggung
Artis: Wany Hasrita
Lagu: Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong
©2020 FMC Music Sdn Bhd


Official Muzik Video Lagu Canggung - Wany Hasrita


I am soooo in love with the outfit, make up, style dan visual Wany Hasrita dalam MV Canggung ni!

Cantik, bergaya, sopan dan elegant! Siap pegang ular wehhh hahaha beraninyaa!
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
lirik lagu canggung wany hasrita hati ketipak ketipung
Comel gambar last tu hehehe.

Okay itu sahaja.. till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

4 comments

  1. Oohhh lagu ni.. Best. Penyanyi feberet i ♥️

    ReplyDelete
  2. hai jemput dengar lagu saya

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/04/lagu-kedua-cuya-ada-background-music.html

    ReplyDelete
  3. Akak tahu lagu ni Wany Hasrita yang nyanyi bila viral tarian canggung challenge. Best juga lagu ni kan. Bagus ada inisiatif baikkan lagu irama Malaysia

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p