Bila poslaju cuti Raya 2020? | Tarikh akhir pos sebelum Raya 2020 ~ sayidahnapisahdotcom Bila poslaju cuti Raya 2020? | Tarikh akhir pos sebelum Raya 2020 ~ sayidahnapisahdotcom

TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Bila poslaju cuti Raya 2020? | Tarikh akhir pos sebelum Raya 2020

by - May 14, 2020
Tarikh last penghantaran pos sebelum raya 2020 | bila poslaju cuti raya 2020? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Ada yang sedang menunggu postage tiba di rumah ke? Atau sedang menanti barang yang dipos sampai kepada tuan empunya badan? Haa.. Biasa lah. Pengirim dan penerima barang kedua-duanya tengah risau, resah gelisah. Makin raya makin busy pihak pos; lebih lebih lagi time PKP ni. Orang add to cart, order je - bagi mengelakkan dari keluar rumah kann.

Umi saya baru baru ni ada hantar baju kurung raya yang telah siap dijahit kepada customer melalui poslaju express. Dah lebih dari seminggu dah tapi hmphh pos masih tak sampai sampai. Yang si pelanggan pun siap whatsapp umi tanya.

Yelah kita pun faham, mestilah dia risau kan. Nak dekat raya tapi baju raya tak sampai lagi.

So umi pun semalam tanya "kakcik, boleh check pos kat mana". Umi minta saya tengok postage dah sampai mana, tersekat kang mana. Then, bila saya masukkan tracking number kat website tracking... Resultnya - paling latest tengah out of delivery.

And today i've checked again.. alhamdulillah, delievered dah!
bila poslaju cuti raya 2020
check tracking number postage poslaju sebelum cuti raya 2020
Bagi sesiapa yang taktahu macam mana cara nak periksa tracking number.. Boleh lihat di sini langkah-langkahnya:


Jangan risau mudah je step nya. Pantas dan efisen!

Bila poslaju cuti raya 2020? | Tarikh last penghantaran pos sebelum raya 2020


Bertambah rasa risau si pengirim dan penerima bila pihak courier service mengeluarkan tarikh akhir penghantaran postage Raya 2020..

TARIKH AKHIR PENGEPOSAN SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI 2020 - POS MALAYSIA


Pelanggan yang dihormati,

Pos Malaysia akan menetapkan tarikh bagi pengeposan item Pos Laju, Mei dan kad ucapan bagi memastikan serahan dapat dilakukan sebelum perayaan Hari Raya Aidilfitri.

Berikut adalah senarai item, destinasi dan tarikh akhir bagi pengeposan sempena Hari Raya Aidilfitri:

PosLaju dan Mel:
- dalam Semenanjung Malaysia 18 Mei 2020
- Sabah Sarawak 16 Mei 2020

Kad Ucapan Hari Raya:
- Semenanjung Malaysia 20 Mei 2020
- Sabah Sarawak 20 Mei 2020

Pos Malaysia tetap menerima pengeposan sehingga 22 Mei 2020, namun serahan hanya akan dilakukan selepas Hari Raya Aidilfitri. Untuk sebarang pertanyaan, salurkan kepada AskPos di www.pos.com.my.

Maklumat terkini juga boleh didapati melalui media sosial rasmi kami.
tarikh akhir poslaju cuti raya 2020
tarikh last postage raya 2020 | tarikh akhir poslaju cuti raya 2020
CUT-OFF DATE DELIVERY HARI RAYA 2020

The cut-off date is the last day for orders to be shipped out in order to be delivered to buyers before Hari Raya on 24 May 2020.

*CUT OFF DATE meaning the last posting day for parcels to be deliered before Raya.

Orders posted after the cut-off date will be delivered after Hari Raya. Kindly refer to courier's operating days below:

Shipping courier Ninja Van: 15 May 2020 (Jumaat)

Shipping courier J & T Express: 16 May 2020 (Sabtu)

Shipping courier POS Laju:
- East Malaysia (Labuan, Sabah, Sarawak) 16 May 2020 (Jumaat)
- West Malaysia 18 May 2020

Shipping courier DHL: 18 May 2020 (Isnin)

tarikh akhir poslaju cuti raya 2020
tarikh last postage raya 2020 | tarikh akhir poslaju, ninja van, j&t express, DHL raya 2020
Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

3 comments

  1. Kalau ada nak beli /pos pape, better buat cepat kan.

    ReplyDelete
  2. Sokong 100% apabila semua pihak courier umumkan tarikh penutupan pengeposan seminggu sebelum aidilfitri . Kesian jugak abang-abang courier lambakan parcel yang nak kena hntar . Lewat hantar tak pasal dapat caci dan makian dri customer . Kesian pulak

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p