Koleksi Free E-Card, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020 ~ sayidahnapisahdotcom Koleksi Free E-Card, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020 ~ sayidahnapisahdotcom

TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Koleksi Free E-Card, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020

by - May 22, 2020
Koleksi E-Card, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020 (PERCUMA) FREE DOWNLOAD | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! One more dayyyyyy Ramadan! Allahu pantasnya masa berlalu. Lusa dah 1 Syawal 1441H! InshaaAllah Ahad ni; 24 Mei 2020 kita menyambut hari kemenangan umat Islam setelah berpuasa. Tapiii kebiasaannya malam sebelum Raya mesti dah ada orang whatsapp, message bagi ucapan hari raya siap siap - "Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin!".. Haa tu lah ucapan raya paling ringkas, mudah dan padat!

Nak panjang sikit, no hal. Lepas wish selamat hari raya or selamat hari idul fitri or happy eid mubarak serta memohon maaf, boleh tambah sedikit harapan (moga syawal ini......) dan jenaka gurau senda sikit ke.

Nak buat pantun 2, 4 kerat ke. Tunjuk skill pickupline kat crush ke. Ehhh hahaha.

Tak kisah la panjang ke pendek ke ucapan raya digital/fizikal/text tu, yang lebih penting dan lebih berharga adalah  keikhlasan dalam sesi bermaafaan + berhubungan tanda ingatan antara satu sama lain.

Lagi lagi time musim pkp covid-19 ni tak boleh nak berkunjung raya, open house semua. So.. Marilah yang jauh kita dekatkan. Yang dekat kita rapatkan. Gitchuww.


Koleksi Free E-Card, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020

Dulu dulu.. mungkin kita biasa tulis/ taip beberapa ayat perkataan ucapan Raya then beri kepada ahli keluarga, kenalan rapat, sahabat handai, saudara mara, jiran tetangga dan kawan melalui kad raya atau in social media.

Tapi kini.. lebih mudah dengan adanya E-card..!

Kita boleh send kad ucapan Raya dengan menggunakan fungsi whatsapp - broadcast message (hantar sekaligus kepada semua serentak). Lebih pantas dan boleh hantar kepada lebih ramai orang.

Tak perlu copy paste and send satu satu.

free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri | credit: Bella Rosli
Apa maksud e-card?

Dalam bahasa Melayu nya.. e-kad.

Bahasa mudah dan maksud ringkasnya, e-kad = kad digital.

Kad yang diedarkan melalui alat elektronik; dihantar di alam 'maya'. Contohnya melalui email, whatsapp, sosial media such as Facebook, instagram, twitter dan sebagainya.

Tidak seperti kad fizikal (yang kita selalu beli di kedai zaman dulu kala time sekolah then beri kat kawan kesayangan) yang memerlukan khidmat pos abam posmen, surat menyurat, tampal setem.

E-kad ni hanya perlukan gambar (jpg/jpeg/png/gif) + data internet jew hahaha.

Actually, ada je orang yang provide service membuat (customize) our own e-card raya. Letak gambar (individu atau with family) + sedikit ucapan hari raya. Nak corak macam mana, gaya elegant ke, eksklusif ke, moden ke, gaya klasik tradisional zaman dulu dulu ke.. boleh pilih.

Kalau nak yang begitu, kena keluarkan duit lew. Takkan nak free of charge kan. Kena bayar lah. 

Memang ada orang buat bisnes e-card kad digital ni lebih lebih lagi time Raya, jemputan kahwin. If you want, boleh cari sendiri di google or FB/twitter ya hehe. Banyak rasanya.
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri | credit: Bella Rosli
But now, i just want to share some e-card for FREE. Semua kad ucapan hari raya - Selamat Hari Raya Aidilfitri / Selamat Hari Raya Idul Fitri di bawah ini adalah PERCUMA.

Yelah musim virus covid-19 yang masih berada di tahap membimbangkan dan berjaga jaga, kita pun kena lah save duit kan. Tak perlu keluar bajet kalau guna ecard free ni.

Anda boleh download/ muat turun kad raya digital ni and share it with others.

Kalau nak tambah sikit sikit ayat sendiri, wishes, greetings di kad tersebut pun boleh. Consider macam ala ala edit on kad raya template lah.

For your information.. You can use apps picsart atau meitu di mobile phone. Di laptop/PC, boleh guna photoscape to edit, add text. Tu lah cara nak buat e-card raya sendiri by using aplikasi.

After finish, you can send it at malam Raya atau pagi Raya tahun ni!

p/s: these all of photos below bukan hak milik saya. You can see the credit di hujung entri ini.

Lets!

50 E-Card for Free, Kad Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020

free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
free e-card kad ucapan selamat hari raya aidilfitri
Credit to - designed by:
fleezo.com,
Muhammad Izzat Mustafa,
freepik.com,
Pinterest,
Bella Rosli

Pilih mana mana yang berkenan di hati, tekan lama-lama gambar tersebut then klik download image (for mobile phone).. 

ATAU right click di gambar then choose option save image as.. (for laptop, PC), okay?

Moga bermanfaat!

You May Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p