Cara mudah pasang langsir jenis cangkuk - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Tuesday, June 23, 2020

Cara mudah pasang langsir jenis cangkuk

Cara mudah pasang langsir jenis cangkuk | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Haa saya tahu bulan Raya Aidilfitri 2020 dah habis. Tapi Hari Raya Aidiladha hujung bulan Julai ni bakal menjelma. Kot kot ada yang time raya haritu tak berkesempatan dan agak kesempitan wang untuk beli langsir baru, dan Raya akan datang ni nak tukar langsir yang lama + langsir jenis cangkuk di rumah.. you need to know this 'tips'!

Tip on how to pasang cangkuk di langsir tu. Perlukan skill kemahiran yang tinggi, jitu dan bermutu hokeyy!

Saya kat rumah ni, kalau nak tukar langsir baru ke, mesti muka saya lah yang buka (keluarkan) dan masukkan cangkuk empat tu. Mula mula macam susah sikit. Susah nak agak jarak berapa setiap satu selang tu, nak masukkan dalam lubang tu.. tapi dah lama lama, alah bisa tegal baisa kan? Acewah.

For those yang masih newbie dalam 'bidang' masuk memasuk cangkuk langsir ni... Lets!

Cara mudah pasang langsir jenis cangkuk


"Mak aku pernah share, cara dia, lagi mudah nak pasang cangkuk ni. Senang je.

Dia suruh aku dengan adik aku buat. Dia buat kerja lain."

HAHAHAHAHA.
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
Adehhh. How many of us yang setuju 'cara' di atas ni kan? Mudah, senang, pantas, tidak memeningkan kepala dan lebih efisen! Hahahahaha.

Okay okayy serius. Janagn marahh ~

Ni yang betul punya....

Cara mudah pasang langsir jenis cangkuk


cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
"Nak pasang senang je tapi nak ukur ngam ngam dengan tingkap tu payah kang tak jadi kena buka balik hahahahaha lagi rela tolong kat dapur dari pasang langsir."

"Ye. Aku siap bagi soalan permutation and combination kat kawan aku seorang cikgu math. Let say ada 40 lubang, ada 15 cangkuk berkaki 3, pada lubang keberapa aku kena start masukkan cangkuk dan berapa jarang lubang untuk dapatkan susunan yang cantik."

..............

"Apa susah-susah, tengok aku buat. Senang, guna dua lobang je. Ish.. benda senang dah ada buat apa nak susah-susah. Hmm.."
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
...............

"Kalau nak lagi mudah, letak 3 jari antara dua line tu, lepastu kelepetkan jari pastu terus masukkan cangkuk ikut turutan.

Sebelum nak masuk tu cangkuk kena regangkan dulu supaya senang nak masuk tapi jangan sampai patah"
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
...............

"Pernah pasang langsir 3x tak jadi, hujung panjang sangat la pastu pendek pulak. Letih la jugak sebab struggle panjat benteng tingkap tuu"

"Pasang cangkuk pertama kanan, cangkuk kedua kiri, cangkuk ketiga kanan, cangkuk keempat kiri dan seterusnya. Bila sampai ditengah, mesti balance kiri & kanan."

...............

"Mak aku pakai yang ni Ya Rob kalau terlebih besar aku potong boleh jadi derhaka terus. Setiap kali nak potong bulat tu berdebar teruksss ya anak anak. Hmm"
cara mudah pasang langsir
cara mudah pasang langsir
Semoga bermanfaat!


2 comments:

  1. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  2. haha kadang2 pakai cangkuk tu memang mencabar sikit.. bila tak seimbang tu kena adjust balik la.. terpendek la.. adjust balik...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p