Betul ke larangan rentas negeri Raya Haji? PALSU! - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Thursday, July 23, 2020

Betul ke larangan rentas negeri Raya Haji? PALSU!

Betul ke LARANGAN RENTAS NEGERI RAYA HAJI? PALSU! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Lepas satu satu benda viral ni kan. Kalau viral benda yang sahih benar betul tepat dan jitu takpe juga. Masalahnya bila viral 'berita', info yang tak benar di merata tempat seperti Facebook, twitter dan whatsapp sakit kepala hati dan jiwa woh haha. Harini viral "mungkin larangan rentas negeri dilaksana semula pada raya haji nanti" disertai dengan gambar yang nampak macam 'real'.

Lepas itu, kebanyakan orang ramai pun mula lah mempercayainya dan mula menyebarkannya........

BETUL KE LARANGAN RENTAS NEGERI PADA RAYA HAJI? PALSU!

larangan rentas negeri raya haji palsu
larangan rentas negeri raya haji benar ke? palsu!
Kenyataan ini adalah palsu. Mohon untuk rujuk sebarang perkembangan terkini dan yang sah mengenai Covid-19 melalui platform media sosial KKM.

Selain FB, KKM turut mempunyai akaun:
1. Twitter - KKMPutrajaya
2. Instagram - Kementerian Kesihatan Malaysia

Sumber: Dr Noor Hisham Abdullah & KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)
larangan rentas negeri raya haji benar ke
larangan rentas negeri raya haji benar ke
larangan rentas negeri raya haji benar ke
larangan rentas negeri raya haji benar ke
Marilah kita sebarkan yang betul, betulkan yang sebar salah tu. Haa gitchuw! hehe.

Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)

4 comments:

  1. Kalau tak tahu sahih atau tidak lebih baik jangan sebar.Bila berita palsu ianya memberi kesan pada orang lain.Mental dan emosi.Lebih-lebih lagi bagi mereka yang sudah lama tidak pulang ke kampung kerana walau merentas negeri sudah awal di benarkan masih ada yang terikat dengan jadual kerja dan lain-lain kekangan maka Aidiladha menjadi satu sinar harapan untuk bercuti dan pulang ke kampung.

    ReplyDelete
  2. Aje gilerr mereka ni tau rajin nau edit bagai...eeeee menyusahkan pemahaman orang jer..

    ReplyDelete
  3. Rajin betul diorang ni mengedit haha

    ReplyDelete
  4. Hi ,

    Masa dapat tahu memula tu sedihhh , sbb kelmarin takdapat balik kg jumpa mak . ALhamdulillah , nasibla palsuu .

    btw jemput singgh

    https://inlove-wanda.blogspot.com/2020/07/giveawaymylifealhamdulillah.html

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p