Lirik Lagu Boneka - Ernie Zakri | MV 'seram', unik | Vokal power, manis berhijab - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Saturday, July 25, 2020

Lirik Lagu Boneka - Ernie Zakri | MV 'seram', unik | Vokal power, manis berhijab

Lirik Lagu Boneka - Ernie Zakri | MV 'seram', unik | Vokal power, manis berhijab | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Siapa yang tak kenal penyanyi suara sedap, vokal power Ernie Zakri? Tak tahu sejak bila tapi Alhamdulillah, Ernie sudah pun memakai hijab. Makin cantik manis, suka tengok hehe. Semalam; 24 Julai 2020, beliau release single berjudul BONEKA. Lirik lagu boneka, melodi muzik, MV (music video) semuanya best! Bukan beshe beshe gitu.

Selain vokal power Ernie dan aura penuh 'misteri' melodi muzik Boneka.. paling menarik perhatian juga adalah concept MV boneka yang unik dan agak seram at some part haha.

Ingat Hael Husaini je ke yang boleh buat MV unik? Haha.

Siap ada dance menari lagi. Backup dancers pun menutup aurat. Pakaian Ernie pun perghh macam macam jenis, rupa ada! Tapi yang paling penting adalah mesej di sebalik MV dan lirik boneka tu sendiri.
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
Apa itu boneka?

Kena faham dulu makna boneka tu, baru lah boleh lebih menghayati lirik lagu Ernie Zakri Boneka dan konsep boneka dalam MV.

Maksud boneka: patung, objek-objek yang diukir untuk mewakili watak-watak cerita, benda bukan hidup atau figura berupa manusia, haiwan atau apa-apa jenis benda lain.

Definisi boneka menurut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka (dbp):
(bonéka)
1. anak patung, anak-anakan;
2. patung (mis orang atau binatang) yang boleh digerakkan dengan menarik tali yang dilekatkan padanya, atau dengan memasukkan tangan ke dalam badannya dan menggerakkannya;
3. ki orang atau negeri yang tindaktanduknya dikawal oleh kuasa atau pengaruh luar.
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri

Lirik Lagu Boneka Ernie Zakri | lirik "bukan boneka"


Lyric:

Aku bukan mainan tuk kau permainkan sesuka hati mu sahaja
Aku bukan wanita yang mudah kau cela
Yang mudah kau dera jiwa

Prechorus:
Biarkan tertutup
Pintu kamu yang telah rapuh
Bukalah matamu
Takkan mekar bunga yang layu

Chorus:
Bukan boneka
Seperti apa yang engkau inginkan
Sesungguhnya aku tak sanggup
Sudah cukup
Tak perlu kau menyeksaku
Bukan boneka 
Seperti apa yang engkau mahukan
Sesungguhnya aku tak sanggup
Sudah cukup tak perlu kau terus membunuhku

Aku takkan mengalah
Dihempas godaan
Dihembus bisikan halusmu
Aku takkan berdiam
Membiar kau rasuk
Membiar kau ragut mimpiku


Prechorus:
Biarkan tertutup
Pintu kamu yang telah rapuh
Bukalah matamu
Takkan mekar bunga yang layu

Chorus:
Bukan boneka
Seperti apa yang engkau inginkan
Sesungguhnya aku tak sanggup
Sudah cukup
Tak perlu kau menyeksaku
Bukan boneka 
Seperti apa yang engkau mahukan
Sesungguhnya aku tak sanggup

Sudah cukup tak perlu kau terus membunuhku

Bridge:
Takkan aku terikat
Dengan jari jemarimu 
Meracunkan cinta
Takkan aku lepaskan
Jiwaku yang selamanya
Mengharapkan cinta sempurna


Bukan boneka
Seperti apa yang engkau inginkan
Sesungguhnya aku tak sanggup
Sudah cukup
Tak perlu kau menyeksaku
Bukan boneka 
Seperti apa yang engkau mahukan
Sesungguhnya aku tak sanggup


Sudah cukup tak perlu kau terus membunuhku

Title: Boneka
Artist: Ernie Zakri
Composer & Lyric: Omar K, Iqie Hugh & Firdaus Rahmat
Producer: Feros Sayna

Lagu Ernie Zakri - Boneka [Official Music Video]

HEBAT! The song, the makeup, the acting, expression, the dance along with the music, the concept, unique and colourful outfits, backup dancers pun hmm seram juga tu duk tutup muka hahaha. Tapi menutup aurat ha baguih baguih!

Cuba bayangkan Ernie Zakri nyanyi lagu ni live di anugerah juara lagu atau show besar mana mana, mesti MELETOP! Time Ernie tarikkkk suara dia tu fuhh. Mesti orang lain susah nak 'bawa'/ cover lagu ni haha.

Producer: how many outift do you want?
Ernie: yes
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
lirik lagu boneka ernie zakri
Okay itu sahaja, till next time!

Daa~ wassalam! :)

1 comment:

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p