28 Nota MUET for FREE! + Tips TOEFL+ Notes IELTS Listening Test exercise - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Monday, August 24, 2020

28 Nota MUET for FREE! + Tips TOEFL+ Notes IELTS Listening Test exercise

28 Nota MUET for FREE! + Notes IELTS Listening Test exercise + Tips TOEFL | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Haritu tersebar viral tentang perkongsian nota Muet (Malaysian University English Test) secara percuma pada sesiapa sahaja yang nak. Bukan hanya satu atau dua nota tetapi 20++ FREE muet notes! Plus, ada nota sekali untuk bakal mengambil test IELTS dan TOEFL. Moga Tuhan memberkati kepada si insan yang sudi share ilmu berharga, tips skor muet, practice test toefl (berserta panduan toelf test) & ielts examination pada orang ramai yang memerlukan. Aamiin.

First of all, what is MUET? Apa itu MUET?

MUET stands for The Malaysian University English Test. Muet is a test of English language proficiency, largely for university admissions. The test is set and run by the Malaysian Examinations Council (which also runs the Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia examination).

28 Nota MUET for FREE! + Notes IELTS Listening Test exercise + Tips TOEFL


"Hai semua yang bakal ambil MUET or akan ambil MUET nanti..I have some notes for MUET yang korang boleh guna.. This is not my notes tau but amanah daripada owner untuk I panjangkan this kind of notes so yeah.. Mohon share untuk kegunaan semua.. Amanat dari yang punya."
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
nota muet notes ielts toefl tips for free
"Oh yeahh for those yang rasa nak amik IELTS you may go to this link tau. Ni link ielts yang you boleh refer untk study kat situ complete and banyak gila dia boleh ajar.. so harap membantu."

Dalam folder ni I ada include sample of IELTS Listening Test exercise..so yeahh you may use it too..
ielts test listening exercise free practice sample
ielts test listening exercise free practice sample
Sedikit nasihat berguna (advice) from someone yang dah ambil test MUET:

"Tips paling berguna masa listening test... Jangan duduk dekat dengan speaker acah acah boleh dengar jelas bait butir perkataan... Itu semua dusta.. Harapan palsu... Jahanam MUET aku part listening... Dapat laa Band 3 jah.."

Ohh mungkin ada yang confuse / tak tahu apa maksud dan beza antara TOEFL dan IELTS?

The TOEFL (Test of English as a Foreign Language) and IELTS (International English Language Testing System) are two of the most widely-accepted tests to certify your English proficiency.

So.. what is the difference between both of them?

TOEFL vs IELTS
toefl ielts test listening exercise free practice sample
toefl ielts test listening exercise free practice sample
Moga bermanfaat!

Jangan lupa share pada yang lain yew! Kalau nak download (muat turun), print dan kongsi dengan kawan-kawan pun bolehh.

Till next time, daa~ wassalam :)

1 comment:

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p