October 2020 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Wednesday, October 7, 2020

October 07, 2020

KEHEBATAN AGAMA ISLAM.. INI BUKTI KEBENARAN AL-QURAN! ~ Wordless Wednesday

RAGU-RAGU DENGAN AGAMA ISLAM? INI BUKTI KEBENARAN AL-QURAN! ~ Wordless Wednesday


bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam
bukti kebenaran al quran agama islam

Kredit: FB Postingan Bermanfaat
October 07, 2020

7 Tips Makanan Bersih dan Selamat dari KKM ~ Wordless Wednesday

7 Tips Makanan Bersih dan Selamat dari KKM ~ Wordless Wednesday


tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan
tips kkm keselamatan kebersihan makanan

Tuesday, October 6, 2020

October 06, 2020

Trafik blog September 2020 pageviews (PV) 150K?! + dashboard blogger berwajah baru menguji.......

Trafik blog September 2020 pageviews (PV) 150K?! + dashboard blogger berwajah baru menguji....... Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! First of all, saya nak minta maaf pada yang sentiasa singgah blog saya yang comel seperti tuannya (hahaha) tapi saya tak selalu balas kunjungan. Minta maaf juga pada blogger yang ada ajak join giveaway/segmen on their blog tapi saya tak berkesempatan nak join atas sebab-sebab tertentu (salah satunya tiada mood untuk meng-update hehehe). Soryyy tau tau.


Second of all, thanksssss! Terima kasih pada mereka yang baca blog ni walaupun selalu sendu content nya kebelakangan ni hahaha. I will try my best to always update my blog for my dear readers yang setia acewahhh. Acah famous je kan ish ish..


Okay so finallyy.. back to the topic of the entry..


bagaimanakah trafik blog sayidahnapisah.com pada bulan lepas?


My blog's pageviews (PV) & unique visitors (UV) apecerr? Sihat ke tenat? Hahaha.


Dah lama kan tak buat tentang performance blog sendiri. Dulu kemain rajin update pasal ni kan. Sekarang krik krik krok krokkk.. hehee.


TRAFIK BLOG CHOCOLATE PINK Sayidah Napisah Bulan September 2020


*screenshot di bawah ini diambil pada pukul 8.35 pagi, 1 Oktober 2020*
trafik blog sayidah napisah pageviews
trafik blog sayidah napisah pageviews
Pageviews (PV) (from statistic dashboard blogger): 156,425

trafik blog sayidah napisah pageviews
trafik blog sayidah napisah pageviews from google analytics

Pageviews (PV) (from Google Analytics, GA): 102,727
Unique visitors (UV): 29,386
Bounce rate (BR): 0.99%

Terkezutt wehh sikit giloss bounce rate blog! tak tahu nak happy ke nak sedih ni. Pernah dengar kalau sikit sangat tak elok juga. hmmm lantok le hahaha. Yang penting the pageviews! Alhamdulillah more than 150K walaupun blog sentiasa diabaikan.. sobsobb sorryyy my blog!

DASHBOARD BLOGGER BERWAJAH BARU.. APA PERASAAN?


Sejujurnya saya suka sangat dengan 'wajah' blogger yang lama (classic) mungkin sebab dah biasa + menyenangkan.. tapi yang baru ni pun okay juga walaupun ada part yang menyakitkan hati hahaha.

Dia macam campur campur tau. Ada beberapa feature yang saya lebih suka sebelum ni tapi ada most features saya lebih suka yang sekarang.

Masa mula mula dulu nak biasakan wajah dashboard yang baru memang menguji kesabaran, ketabahan dan kerajinan den! Haha. Contoh macam add caption picture tu kan.. YA ALLAHH MEMANG MENGUJIII YEW!

Saya jenis yang WAJIB letak semua benda kat setiap gambar di entri - caption, alt text, title text (sebab semua ni bagus untuk SEO blog jika diisi).. Yang dashboard baru ni kalau nak add caption, kena highlight/padam text 'add a caption' baru lah taip apa yang kita nak. Macam yang sebelum ni.. kita klik je 'add a caption', boleh terus taip.. no need to delete dah.

Okay mungkin ada yang faham, ada yang tak faham maksud saya di atas ni. haha takpe yang tahu je tahu the struggle bila ada gambar banyak banyak dalam sesuatu entri.

Tapi yang lain okay je.. best je. Lebih kemas, teratur dan efisen mungkin. Cuma nak kena take time untuk biasakan. Bila dah biasa, boleh le laju laju siap entri. Bila tak biasa tu yang ambil masa, end up malas nak update hahaha. Alasannn kan!

Thats all!

Till next time, daa~ wassalam! :)
October 06, 2020

Jawatan Kosong 2020 Kerja LHDN Pegawai Eksekutif (Penaksiran) Gred 41 - TETAP

Jawatan Kosong 2020 Kerja LHDN Pegawai Eksekutif (Penaksiran) Gred 41 - TETAP | Assalamaualaikum dan selamat sejahtera semua~! Pada awal bulan Oktober 2020 ni, syarikat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) telah membuka tawaran jawatan kosong Pegawai Eksekutif (Penaksiran) Gred 41 taraf Tetap. Ada yang kata gaji permulaan bagi jawatan pegawai LHDN masyuk tapi kerja pun tough lah (boleh refer bidang tugas skop kerja di bawah).. Plus, susah nak dapat. Ada orang yang dah banyak kali apply mohon online, siap pergi temuduga dah tapi masih takde rezeki lagi. Jangan putus asa..!


Yang penting apa? usaha, doa dan tawakal yeahh! Rezeki takkan pernah salah alamat..


Jawatan Kosong 2020 Kerja LHDN Pegawai Eksekutif (Penaksiran) Gred 41 - TETAP

jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn

Jawatan: PEGAWAI EKSEKUTIF (PENAKSIRAN) GRED 41

 

Taraf Jawatan: Tetap

 

Kelayakan Memohon:

Memiliki Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) yang diiktiraf oleh kerajaan dari institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau luar negara atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;

ATAU

Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan.


DAN

Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) dan Matematik pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Kelayakan Tambahan:

- Semua pemohon mestilah Warganegara Malaysia berumur dalam lingkungan tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan.


- Purata Nilai Gred Terkumpul (CGPA) sekurang-kurangnya 2.70 dan ke atas bagi Ijazah Sarjana Muda yang berkenaan.


- Pegawai LHDNM yang sedang berkhidmat bertaraf tetap layak dipertimbangkan apabila telah disahkan dalam perkhidmatan:

a) Mempunyai kelayakan minimum seperti di atas; dan

b) Telah berkhidmat sekurang-kurangnya tiga (3) tahun selepas disahkan dalam jawatan sekarang.


- Pegawai LHDNM yang sedang berkhidmat secara KontrakBergaji Bulanan dan Kontrak Bergaji Harian layak dipertimbangkan sekiranya mempunyai kelayakan memohon seperti di atas.


Kriteria Yang Diperlukan:

- Berdaya saing, cergas, berfikiran strategik, mempunyai minda analitikal, berupaya memacu keberhasilan, inovatif, kreatif dan fleksibel

- Mempunyai semangat kerja berpasukan yang jitu serta berkemahiran tinggi dalam komunikasi melalui Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.


Bidang Tugas:

Menjalankan tugas pemungutan dan penguatkuasaan undang-undang di bawah Akta Cukai Pendapatan 1967 termasuklah:


a)   Menjalankan operasi pematuhan cukai melalui pelaksanaan audit yang berkesan, menyelaras operasi dan tinjauan ke zon ekonomi.

b)   Menyemak dan meluluskan taksiran pindaan dan  pembayaran balik.

c)   Melaksanakan tugas pungutan yang merangkumi pengumpulan dan pemulihan cukai, pengembalian dana, panggilan luar dan hal ehwal berkaitan pungutan.

d)   Merancang program pendidikan cukai dengan penyediaan bahan pendidikan cukai kepada majikan, pekerja, pelajar sekolah, IPT dan agensi luar.


Gaji:

RM3,335.00


Cara Memohon:

-  SEMUA PEMOHON LUAR DAN DALAM LHDNM TERMASUK KONTRAK BULANAN DAN HARIAN YANG TELAH MEMOHON JAWATAN INI PADA IKLAN TERDAHULU BERTARIKH 5 OGOS 2019 TIDAK PERLU LAGI MEMOHON PADA KALI INI KERANA MAKLUMAT BERKENAAN MASIH SAH DIGUNAKAN.


- Permohonan tidak perlu dicetak / dipos ke LHDNM.


- Permohonan daripada calon luar, pegawai LHDNM bertaraf Kontrak Bergaji Harian hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL: https://career.hasil.gov.my/.


- Permohonan daripada calon yang merupakan pegawai LHDNM bertaraf Tetap dan Kontrak Bergaji Bulanan hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL: https://spi.hasil.gov.my/. Pemohon hendaklah memastikan semua maklumat di Sistem Pengurusan Insan (SPI) adalah tepat dan terkini sebelum permohonan dibuat.    


Maklumat Temuduga:

- Nama calon yang berjaya dipanggil menghadiri temu duga akan dimaklumkan di Portal Rasmi LHDNM www.hasil.gov.my (ruangan “Kerjaya”). Keputusan adalah muktamad.


Nota:

- Calon yang tidak dihubungi dalam tempoh 45 hari daripada tarikh tutup iklan, adalah dianggap tidak berjaya.


- Pemohon dinasihatkan sentiasa menyemak Portal Rasmi LHDNM untuk sebarang perkembangan terkini berhubung tawaran jawatan ini. Sekiranya memerlukan penjelasan lanjut, sila emelkan pertanyaan ke alamat: kerjaya@hasil.gov.my


- Penempatan : Semenanjung Malaysia / Sarawak / Sabah


Tarikh Tutup: 16 Okt 2020


Sumber: https://career.hasil.gov.my/JrecReports/iklanjawatan.aspx?Id=RCR202010J285001

jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
jawatan kosong 2020 kerja kerajaan terkini lhdn
Moga bermanfaat! Jangan lupa share pada yang lain okayy?


Till next time, daa~ wassalam! :)