http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

LELAKI TU SUKA SAYA KE ?

By 11:46:00 PM


LELAKI TU SUKA SAYA KE ?
LELAKI TU SUKA SAYA KE ?

Assalamualaikum semua! :D



Tadi sedang berblog-walking, ternampak la satu entry ni TANDA-TANDA LELAKI SUKAKAN SESEORANG PEREMPUAN (www.akupenghibur.com) 


Huishh! haruslah nak tahu kan. Al-maklumlah bagi menambah ilmu di dada. Muehehe. Lagipun memang dari dulu saya nak tahu macam mana nak tahu lelaki tu suka kat kita. Macam mana nak tahu lelaki tu ada hati kat kita. Macam mana~~ macam macam lah. Haha.

Apa tanda-tandanya? 


1. Dia akan sentiasa mengekori kamu
Walau di mana sahaja  kamu berada, dia pasti juga berada di situ..Barangkali tatkala itu, si lelaki ini cuba mencari peluang terbaik bagi mendekati diri kamu..Berkemungkinan ingin menegur anda buat kali yang pertama..Janganlah takut serta bimbang wahai kaum wanita sekalian..membalas sapaan atau teguran seseorang lelaki tidak bermakna anda seorang yang gatal..Jadi lebih terbuka..Kepada yang dah berpunya, jangan nak terbuka sangatlah ya..haha

2. Dia akan meminta nombor telefon kamu
Ha..Ramai lelaki yang suka merungut bila sampai ke bab nak mintak nombor telefon..Kaum lelaki selalunya menuduh kaum wanita ni sombong plus jual mahal sebab tak nak bagi no. HP kat diorang..apa ingat no. HP tu benda yang senang2 je ke nak bagi..


3. Dia akan selalu SMS & Call

Di awal-awal perkenalan ni, selalunya lelaki akan terburu-buru dalam mengejar seseorang wanita..Mungkin takut dikebas orang barangkali..Jadi kepada kaum hawa, janganlah terkejut dengan keghairahan seseorang lelaki dalam mengenali diri kamukerana itu merupakan simptom2 biasa mereka yang dilamun cinta . Dalam keadaan ini, kaum wanita tidak perlu merasa takut.. kamu hanya perlu mengenali dirinya di kala ini dan di akhirnya, buatlah keputusan sama ada mahu meneruskan perkenalan itu atau tidak..

4. Dia akan selalu bertanyakan tentang kamu kepada rakan-rakan kamu 

Sekiranya  kamu selalu di kafe pada setiap malam, maka dia pasti akan berada berdekatan dengan  kamu..Dia ingin mengetahui dengan siapa  kamu berkawan bagi memudahkan lagi dirinya mengenali  kamu..Maklumat2 yang tidak dia peroleh dari  kamu boleh sahaja dia dapatkan daripada rakan-rakan anda..Berkemungkinan dia ingin tahu akan kesukaan  kamu dan sejarah percintaan  kamu sebelum ini maka rakan-rakan  kamu adalah pilihan yang terbaik dalam mendapatkan rahsia-rahsia sulit ini..hoho

5. Dia akan cuba menjadi 'MR. Perfect' untuk kamu
Walaupun dia serba kekurangan namun dia tidak akan menampakkan kekurangan itu di mata kamu..Dia mahu menjadi yang terbaik serta yang paling sempurna pada kamu..Dia tidak mahu kamu berasa tidak yakin kepada dirinya lantas dia ingin membuktikan bahawa dia mampu memberikan segala-galanya untuk kamu..Kaum wanita tidak harus gusar serta seharusnya menyatakan kepada lelaki itu bahawa kejujuran serta menjadi diri sendiri adalah lebih baik daripada cuba menipu dengan cuba berlagak sempurna
 
6. Jika Benar Dia Sukakan kamu mereka akan jumpa Family


Jika meraka benar-benar sukakan kamu dan telah membuat persiapan dari segi rohani dan jasmani. Pastinya mereka akan terus berjumpa dengan keluargamu untuk berbincang hal seterusnya. Kerana lelaki yang sejati tidak akan pernah mempermainkan perasaan orang yang mereka sayang
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2012/07/tanda-tanda-lelaki-suka-pada-seseorang.html?showComment=1393079558526#c2220885562070586109
1. Dia akan sentiasa mengekori kamu
Walau di mana sahaja  kamu berada, dia pasti juga berada di situ..Barangkali tatkala itu, si lelaki ini cuba mencari peluang terbaik bagi mendekati diri kamu..Berkemungkinan ingin menegur anda buat kali yang pertama..Janganlah takut serta bimbang wahai kaum wanita sekalian..membalas sapaan atau teguran seseorang lelaki tidak bermakna anda seorang yang gatal..Jadi lebih terbuka..Kepada yang dah berpunya, jangan nak terbuka sangatlah ya..haha

2. Dia akan meminta nombor telefon kamu
Ha..Ramai lelaki yang suka merungut bila sampai ke bab nak mintak nombor telefon..Kaum lelaki selalunya menuduh kaum wanita ni sombong plus jual mahal sebab tak nak bagi no. HP kat diorang..apa ingat no. HP tu benda yang senang2 je ke nak bagi..


3. Dia akan selalu SMS & Call

Di awal-awal perkenalan ni, selalunya lelaki akan terburu-buru dalam mengejar seseorang wanita..Mungkin takut dikebas orang barangkali..Jadi kepada kaum hawa, janganlah terkejut dengan keghairahan seseorang lelaki dalam mengenali diri kamukerana itu merupakan simptom2 biasa mereka yang dilamun cinta . Dalam keadaan ini, kaum wanita tidak perlu merasa takut.. kamu hanya perlu mengenali dirinya di kala ini dan di akhirnya, buatlah keputusan sama ada mahu meneruskan perkenalan itu atau tidak..

4. Dia akan selalu bertanyakan tentang kamu kepada rakan-rakan kamu 

Sekiranya  kamu selalu di kafe pada setiap malam, maka dia pasti akan berada berdekatan dengan  kamu..Dia ingin mengetahui dengan siapa  kamu berkawan bagi memudahkan lagi dirinya mengenali  kamu..Maklumat2 yang tidak dia peroleh dari  kamu boleh sahaja dia dapatkan daripada rakan-rakan anda..Berkemungkinan dia ingin tahu akan kesukaan  kamu dan sejarah percintaan  kamu sebelum ini maka rakan-rakan  kamu adalah pilihan yang terbaik dalam mendapatkan rahsia-rahsia sulit ini..hoho

5. Dia akan cuba menjadi 'MR. Perfect' untuk kamu
Walaupun dia serba kekurangan namun dia tidak akan menampakkan kekurangan itu di mata kamu..Dia mahu menjadi yang terbaik serta yang paling sempurna pada kamu..Dia tidak mahu kamu berasa tidak yakin kepada dirinya lantas dia ingin membuktikan bahawa dia mampu memberikan segala-galanya untuk kamu..Kaum wanita tidak harus gusar serta seharusnya menyatakan kepada lelaki itu bahawa kejujuran serta menjadi diri sendiri adalah lebih baik daripada cuba menipu dengan cuba berlagak sempurna
 
6. Jika Benar Dia Sukakan kamu mereka akan jumpa Family


Jika meraka benar-benar sukakan kamu dan telah membuat persiapan dari segi rohani dan jasmani. Pastinya mereka akan terus berjumpa dengan keluargamu untuk berbincang hal seterusnya. Kerana lelaki yang sejati tidak akan pernah mempermainkan perasaan orang yang mereka sayang
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2012/07/tanda-tanda-lelaki-suka-pada-seseorang.html?showComment=1393079558526#c2220885562070586109
1. Dia akan sentiasa mengekori kamu
Walau di mana sahaja  kamu berada, dia pasti juga berada di situ..Barangkali tatkala itu, si lelaki ini cuba mencari peluang terbaik bagi mendekati diri kamu..Berkemungkinan ingin menegur anda buat kali yang pertama..Janganlah takut serta bimbang wahai kaum wanita sekalian..membalas sapaan atau teguran seseorang lelaki tidak bermakna anda seorang yang gatal..Jadi lebih terbuka..Kepada yang dah berpunya, jangan nak terbuka sangatlah ya..haha

2. Dia akan meminta nombor telefon kamu
Ha..Ramai lelaki yang suka merungut bila sampai ke bab nak mintak nombor telefon..Kaum lelaki selalunya menuduh kaum wanita ni sombong plus jual mahal sebab tak nak bagi no. HP kat diorang..apa ingat no. HP tu benda yang senang2 je ke nak bagi..


3. Dia akan selalu SMS & Call

Di awal-awal perkenalan ni, selalunya lelaki akan terburu-buru dalam mengejar seseorang wanita..Mungkin takut dikebas orang barangkali..Jadi kepada kaum hawa, janganlah terkejut dengan keghairahan seseorang lelaki dalam mengenali diri kamukerana itu merupakan simptom2 biasa mereka yang dilamun cinta . Dalam keadaan ini, kaum wanita tidak perlu merasa takut.. kamu hanya perlu mengenali dirinya di kala ini dan di akhirnya, buatlah keputusan sama ada mahu meneruskan perkenalan itu atau tidak..

4. Dia akan selalu bertanyakan tentang kamu kepada rakan-rakan kamu 

Sekiranya  kamu selalu di kafe pada setiap malam, maka dia pasti akan berada berdekatan dengan  kamu..Dia ingin mengetahui dengan siapa  kamu berkawan bagi memudahkan lagi dirinya mengenali  kamu..Maklumat2 yang tidak dia peroleh dari  kamu boleh sahaja dia dapatkan daripada rakan-rakan anda..Berkemungkinan dia ingin tahu akan kesukaan  kamu dan sejarah percintaan  kamu sebelum ini maka rakan-rakan  kamu adalah pilihan yang terbaik dalam mendapatkan rahsia-rahsia sulit ini..hoho

5. Dia akan cuba menjadi 'MR. Perfect' untuk kamu
Walaupun dia serba kekurangan namun dia tidak akan menampakkan kekurangan itu di mata kamu..Dia mahu menjadi yang terbaik serta yang paling sempurna pada kamu..Dia tidak mahu kamu berasa tidak yakin kepada dirinya lantas dia ingin membuktikan bahawa dia mampu memberikan segala-galanya untuk kamu..Kaum wanita tidak harus gusar serta seharusnya menyatakan kepada lelaki itu bahawa kejujuran serta menjadi diri sendiri adalah lebih baik daripada cuba menipu dengan cuba berlagak sempurna
 
6. Jika Benar Dia Sukakan kamu mereka akan jumpa Family


Jika meraka benar-benar sukakan kamu dan telah membuat persiapan dari segi rohani dan jasmani. Pastinya mereka akan terus berjumpa dengan keluargamu untuk berbincang hal seterusnya. Kerana lelaki yang sejati tidak akan pernah mempermainkan perasaan orang yang mereka sayang
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2012/07/tanda-tanda-lelaki-suka-pada-seseorang.html?showComment=1393079558526#c2220885562070586109
1. Dia akan sentiasa mengekori kamu.
2. Dia akan meminta nombor telefon kamu.
3. Dia akan selalu SMS&call.
4. Dia akan selalu bertanyakan tentang kamu kepada rakan-rakan kamu.
5. Dia akan cuba menjadi MR.PERFECT untuk kamu.
6. Jika benar dia sukakan kamu mereka akan jumpa family kamu.



Okayy yang tu saya copy from blog akupenghibur. Tapiii kan.. bukan lah tak setuju or bangkang bulat-bulat tanda-tanda tu. Tapiii.. bagi pendapat saya la kan. Setiap lelaki ni lain caranya. Lain lelaki, lain gayanya suka pada seseorang perempuan tu. Betul tak para lelaki sekalian? krik krikk~ *cakap sensorang.Ngehngeh.*


LELAKI TU SUKA SAYA KE ?
Produk diperbuat daripada bahan 100% organik! RM80 termasuk pos
Whatsapp/SMS 0172008642 @ email sayidahnapisah65@gmail.com
Sebenarnya pernah jugak tanya kat kawan-kawan lelaki, macam mana nak tahu lelaki tu suka kita ke tak? And macam-macam la jawapannya. Dan setiap jawapan tu mesti ada ciri yang sama. Dan ada juga ciri yang lain. So, saya consider.. Setiap lelaki tu ada cara tersendiri bila suka seseorang perempuan. Ada yang gaya kasi redah je, ada yang cool bin sempoi, ada cara lelaki tu cari pasal dengan perempuan tu, ada lelaki yang islamik, ada yang malu-malu rimau. Tapi paling saya setuju tanda-tanda dekat atas tu ialah no.6- if he really likes you, he will meet your family.Saya memang setuju sangat yang ni.



Sahabat saya seorang ni pernah cerita kat saya satu teori ni~ Ada tiga peringkat : Minat. Lagi satu peringkat suka. Selepas tu, cinta. 


Sebelum suka, mungkin lelaki tu akan minat kat kita. Minat ni ~iyelah mungkin dia minat dengan cara cakap kita, minat dengan keyakinan kita, minat dengan tingkah laku kita. So, daripada peringkat minat ni, mungkin dari hari ke hari, ianya akan sampai ke peringkat suka. Selepas suka, lama-kelamaan akan berkembang dan sampai ke peringkat cinta.

macam mana nak tahu lelaki suka perempuan
apa tanda lelaki suka perempuan

So, macam mana nak tahu lelaki tu suka kat kita? Mesti ramai kaum hawa yang nak tahu kan?  Kaum hawa tu termasuklah saya. Tapi jawapannya ialah no answer. No spesifik answer. Tiada jawapan yang tepat. Bergantung pada sikap lelaki tersebut.

Sebab kan. Sebabbb~ Berdasarkan apa yang saya tengok kat drama TV, novel, pengalaman sendiri dan kengkawan, banyak benau sikap lelak ni. Macam-macam. Contohnya;



+ Lelaki ni pendiam, sejuk beku bila cakap dengan perempuan ni, buat tak layan je bila depan perempuan ni. Tapi tup tup tup ghupe nya dalam hati ada taman. Ghupenya lelaki ni suka perempuan tu. Lelaki gaya ni tak tunjuk sangat perasaan dia.




+ Ada lelaki yang bila jumpa perempuan ni, kerjanya asyik nak maraahhh kan perempuan tu je. Kerjanya asyik cari pasal je. Muka tak pernah nak manis,bengis dan berkerut je muka tu. Tapi sebenarnya lelaki tu saja cari pasal dengan perempuan ni sebab cara tu jela dia boleh berkomunikasi dengan perempuan tu.




+ Ada lelaki yang memang tunjuk betul-betul suka kat perempuan ni. Bagi bunga, bagi SMS jiwang bin menggelikan, bagi hadiah, cuba nak bersama 24jam.




+ Ada lelaki yang perhati dari jauh. Takut nak dekat. Perhatiiii je kerjanya. Control macho beb!




+ Ada lelaki yang berlagak cuba jadi kawan kita. So that, dengan berkawan komunikasinya akan jadi lebih mudah.




+ Ada lelaki yang berani habis. Terus luahkan perasaan dan melamar jadi isteri. 




Okay gaya saya cakap ni macam faham bebeno lah dengan cara lelaki suka seseorang perempuan ni kan. Tapi sebenarnya fail! Haha.


Okay thats all. Selamat malam.

Wassalam :)



.Dia akan sentiasa mengekori kamu

1. Dia akan sentiasa mengekori kamu
Walau di mana sahaja  kamu berada, dia pasti juga berada di situ..Barangkali tatkala itu, si lelaki ini cuba mencari peluang terbaik bagi mendekati diri kamu..Berkemungkinan ingin menegur anda buat kali yang pertama..Janganlah takut serta bimbang wahai kaum wanita sekalian..membalas sapaan atau teguran seseorang lelaki tidak bermakna anda seorang yang gatal..Jadi lebih terbuka..Kepada yang dah berpunya, jangan nak terbuka sangatlah ya..haha

2. Dia akan meminta nombor telefon kamu
Ha..Ramai lelaki yang suka merungut bila sampai ke bab nak mintak nombor telefon..Kaum lelaki selalunya menuduh kaum wanita ni sombong plus jual mahal sebab tak nak bagi no. HP kat diorang..apa ingat no. HP tu benda yang senang2 je ke nak bagi..


3. Dia akan selalu SMS & Call

Di awal-awal perkenalan ni, selalunya lelaki akan terburu-buru dalam mengejar seseorang wanita..Mungkin takut dikebas orang barangkali..Jadi kepada kaum hawa, janganlah terkejut dengan keghairahan seseorang lelaki dalam mengenali diri kamukerana itu merupakan simptom2 biasa mereka yang dilamun cinta . Dalam keadaan ini, kaum wanita tidak perlu merasa takut.. kamu hanya perlu mengenali dirinya di kala ini dan di akhirnya, buatlah keputusan sama ada mahu meneruskan perkenalan itu atau tidak..

4. Dia akan selalu bertanyakan tentang kamu kepada rakan-rakan kamu 

Sekiranya  kamu selalu di kafe pada setiap malam, maka dia pasti akan berada berdekatan dengan  kamu..Dia ingin mengetahui dengan siapa  kamu berkawan bagi memudahkan lagi dirinya mengenali  kamu..Maklumat2 yang tidak dia peroleh dari  kamu boleh sahaja dia dapatkan daripada rakan-rakan anda..Berkemungkinan dia ingin tahu akan kesukaan  kamu dan sejarah percintaan  kamu sebelum ini maka rakan-rakan  kamu adalah pilihan yang terbaik dalam mendapatkan rahsia-rahsia sulit ini..hoho

5. Dia akan cuba menjadi 'MR. Perfect' untuk kamu
Walaupun dia serba kekurangan namun dia tidak akan menampakkan kekurangan itu di mata kamu..Dia mahu menjadi yang terbaik serta yang paling sempurna pada kamu..Dia tidak mahu kamu berasa tidak yakin kepada dirinya lantas dia ingin membuktikan bahawa dia mampu memberikan segala-galanya untuk kamu..Kaum wanita tidak harus gusar serta seharusnya menyatakan kepada lelaki itu bahawa kejujuran serta menjadi diri sendiri adalah lebih baik daripada cuba menipu dengan cuba berlagak sempurna
 
6. Jika Benar Dia Sukakan kamu mereka akan jumpa Family


Jika meraka benar-benar sukakan kamu dan telah membuat persiapan dari segi rohani dan jasmani. Pastinya mereka akan terus berjumpa dengan keluargamu untuk berbincang hal seterusnya. Kerana lelaki yang sejati tidak akan pernah mempermainkan perasaan orang yang mereka sayang
- See more at: http://www.akupenghibur.com/2012/07/tanda-tanda-lelaki-suka-pada-seseorang.html?showComment=1393079558526#c2220885562070586109
LELAKI TU SUKA SAYA KE ?

Produk diperbuat daripada bahan 100% organik! RM80 termasuk pos
Whatsapp/SMS 0172008642 @ email sayidahnapisah65@gmail.com


You Might Also Like

28 comments

  1. hamboi kak cik.. macam mrs. lop <3

    ReplyDelete
  2. kak cik yang cara yang kau suka macam mana ek?

    ReplyDelete
  3. Macam kenal je sahabat yang bagi teori genius mius homaiiii tu :3

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your
    efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.

    Also visit my webpage - seo

    ReplyDelete
  5. thanks. blog ni lain dari yang lain . tak meng- copy paste dari blog lain. isi berbeza. memang SYIOKKK!
    haha.kidding je

    ReplyDelete
  6. hehehe...mcm dr.love .. nice sharing ^-^

    ReplyDelete
  7. haha...sha ada secret admire ni..(terkejut juga bila tau) dia stalk dlm fb, komen guna fb lain..after 3years bru dia meluah dkt sha..tp smpai skg xpernah jumpa lg..haha..

    ReplyDelete
  8. susah nak jumpa yang betul2 sayang kan kita T_T

    ReplyDelete
  9. seram pulak kalau ada lelaki suka kat saya

    FR

    ReplyDelete
  10. betul . cara lelaki suka kat perempuan mmg berbeza . cuma perempuan tu kena alert dgn hint2 tu . ada gak yg lurus bendul x faham . ada gak yg mudah perasan . krn sikap manusia itu berbeza ...

    ReplyDelete
  11. Saya ada 11 lelaki cuba mengorat dengan pelbagai tapi saya x beri harapan sebab takut kecewa

    ReplyDelete
  12. yg best lelaki terakhir trus lamar je..hehe

    ReplyDelete
  13. jmpa llki yg phati dr jauh..huuhhu..

    ReplyDelete
  14. setiap lelaki suka akan perempuan dengan pelabagai cara tetapi semuanya disebab kan oleh satu hala tuju saja iaitu cinta dan jodoh sorr kalau jiwang heheheheheh................................

    ReplyDelete
  15. memang macam peél lelaki ni....sama juga pompuan, pun macam2 ragam...huhuhu

    ReplyDelete
  16. tambahan:suka jodoh2kan kita dengan kawan dia...padahal dia suka kita..hahax

    ReplyDelete
  17. drama tv dan novel tak leh buat rujukan sangat...

    ReplyDelete
  18. ada sorg mamat ni suka cari psl,dh lh tahun SPM..mls nk cari musuh tp..sumpah aku benci giler dgn die...5 thn kemudian die jd laki aku...huhu

    ReplyDelete
  19. Artikel kat atas tu memang betul. Setuju sangat tp sedih lah.. ni pengalaman sy, sorang budak lelaki ni luahkan perasaan dy tentang sy dgn kawan sy. tp sy yakin budak lelaki tu just nk mempermainkan perasaan sy je, mahwaku jadi nya.. so sy buat ego sampai dy luahkan sendiri dkat sy nnti.. sy cuma nk berhati-ii dgn mainan perasaan ni je. Salam..

    ReplyDelete
  20. Ada sorang hamba Allah ni...selalu cari alasan nk jumpa, biasa ckp nk g mr.diy, nk beli brg bertukang. Selalu mintak saya teman. Dah tu buat2 tak biasa dgn area tempat keje sy. Kalau jumpa, diam tak bercakap, cakap pon dingin je, tapi yang herannya selalu ajak saya teman g mana2...dim gai?! @_@

    ReplyDelete
  21. Saya lebih memilih untuk menggunakan beberapa fitur dari blog anda yang dipasang pada di blog saya apakah Anda tidak keberatan. Tentu saja aku akan memberikan link di blog web Anda. Terima kasih telah berbagi.
    cara mengobati radang usus
    cara mengobati batu empedu
    cara menyembuhkan nyeri dada tengah

    ReplyDelete
  22. dari mata jatuh kehati.. Unni suka buat bila lelaki dekat terus friendzone..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.