12 AMALAN PEMBUKA PINTU REZEKI.

by - March 05, 2014


Assalamualaikum! :D

Bila kita tak dapat sesuatu yang kita inginkan, kita cakap 'Takpelah takde rezeki'

Bila kita tak dapat result yang baik, kita cakap 'Takpelah takde rezeki, nak buat macam mana'

Bila kita tak berpeluang nak pergi haji or umrah, kita cakap 'Takde rezeki lagi nak pergi'

Bila kita tak dapat naik bas atau tertinggal bas,kita cakap 'Its okay, Bukan rezeki aku'

Perasan tak contoh-contoh kat atas tu semuanya secara lahiriah or fizikal or apa yang kita nampak?
Dan perasan tak rezeki ni maksudnya sangat luas? Hati tenang bila ditimpa musibah, urusan dipermudahkan, disenangi kawan, boleh menguruskan jadual harian dengan effektif~ Semuanya ni termasuk dalam REZEKI tu.

Jadi~ nak tahu tak apa amalan-amalan pembuka pintu rezeki?

1) Solat awal waktu.
2) Jangan buat mak ayah marah.
3) Rajin tolong orang.
4) Rajin bersedekah.
5) Rajin buang sampah atau halangan di jalan raya(tempat orang lalu lalang)
6) Baca surah Al-Waqiah.
7) Selawat ke atas Nabi Muhammad 1000 kali sehari.
8) Suka menyampaikan ilmu walaupun SEDIKIT
9) Tidak mengungkit pemberian
10) Niat cari rezeki kerana Allah.
11) Rajin berpuasa sunat.
12) Istighfar 100 kali sehari.

Mari kita beramal sebanyak, semampu, seboleh yang mungkin. Ayukk! :)

You May Also Like

1 comments

  1. Coach Sneakers Women It
    claimed as well as paiԀ market rates.Commissioneг
    Goodell: I not really know how it is going to be remembered.
    http://www.fwewrestling.com/shopping/?search=Mens+Coach+Watches

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p