http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

KINGSMAN : THE SECRET SERVICE

By 8:08:00 PM

Assalamualaikum semua~!


sinopsis kingsman



Okay ni nak review sikit filem Kingsman. Tahu tak filem ni. Agak famous jugak filem ni. Jom kita layan gambar dulu sebelum tengok sinopsis nye :)


senjata


gazelle
GAZELLE


watak jahat
SAMUEL L.JACKSON

colin firth
COLIN FIRTH

taron egerton
TARON EGERTON


Diadaptasi dari komik karya Mark Millar, "Kingsman: The Secret Service" mengisahkan tentang agen rahsia veteran, Harry Hart (Colin Firth), yang merekrut pemuda bernama Gary Unwin (Taron Egerton)@ Eggsy untuk dilatih menjadi agen rahasia.

Sayangnya meski punya potensi, Eggsy kerap membuat onar, mencuri hingga ditangkap polisi. Namun sikapnya berubah setelah menjalani program latihan sebagai agen rahasia 'Kingsman'. Ia dan agen muda lainnya mendapat tugas untuk menghadapi musuh berbahaya berteknologi tinggi, Richmond Valentine (Samuel L. Jackson).


Bagi saya, saya bagi 5bintang cerita ni. best gila kot cerita ni. 
Penuh dengan debaran dup dap dup dap gitu. Lagi lagi part last last bila hero heroin nak halang orang jahat daripada buat onar kat dunia ni. Saspens okayh! 
Tapi kena tahan jugaklah tengok cerita ni sebab ada scene scene yang agaks ganas. 
Potong tangan lah, cucuk mata lah, belah badan lah. 
Adehhh~ haha. 
Tapi paling suka satu quote dalam filem ni.

MANNERS MAKE THE MAN.
Budi bahasa melambangkan seseorang
:)




You Might Also Like

8 comments

  1. Tengok treler hari tu mcm best. Nk kne pg tgk ni :)

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak layan movie pun sekarang ni ^^

    ReplyDelete
  3. macam menarik. dah masuk pawagam ka?

    ReplyDelete
  4. character macam menarik je . boleh la tengok nanti

    ReplyDelete
  5. Ok nanti Kak Cik belanja kak ana tengok kay :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.