PETUA MENJADI POSITIF

by - February 20, 2015

Assalamualaikum~!

Salam Jumaat kepada semua. Moga diberkati Allah semua :)

Think positive!  Think positive! Think positive!

Oho ! Memang senang nak suruh orang think positive ni. Tapi kalau kita berada dalam kesusahan atau ditimpa ujian.. Ermm~ Bukan senang nak think positive. Lagi lagi masa tu dengan tak zikir nya, tak ambik wuduk nya.. makanya, kiri kanan depan belakang lah dihasut syaitanirrajim.

Lagi-lagi perempuan. Okay saya pun perempuan kan haha. Dan saya mengakuinya. Perempuan ni memang ada time time dia, hormon tak stabil. Tetiba aje moody. Tetibe aje nak mengamuk. Tetibe jugak perasaan jadi down. Benda yang berlaku di sekeliling ada je yang tak kena di mata dia.

Okkkaaayy cakap tu macam berpengalaman je kan. Memang pun hahaha. Adehh tu lah dugaan seorang perempuan gituuw~

Eleh~ lelaki pun sama kan. Kekadang jadi sensitif. Nak kata ABC, never. Hhehee. Tapi lelaki juga manusia, ada perasaan ecewahh. Macam memahami perasaan seorang lelaki je cik sayidah ni =.=

Apa-apa pun jom kita tengok petua menjadi postif yang disarankan oleh Ibnu Mas'ud :)

Sumber : Encik Google

Moga moga ada manfaat, selamat beramal~!

Wassalam :)

You May Also Like

4 comments

  1. Betul tu.
    Alhamdulillah akak dah amalkan.
    Dengan sorang je akak x boleh positive.
    Kalau dia ada, rase nak hempuk je.

    ReplyDelete
  2. Kadangkala bila tiba-tiba negative..
    Cth xpuas hati dgn patient, n akak cerita kat kawan..die xkan layan.
    At last akak akan stop je sebab sedar akan tambah dosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya kawan akak tu. tapi kekadang nak jugak org ade utk kita ngadu hehe

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p