BERTAMBAH ILMU BLOG DENGAN Exchange Feed Group !

by - April 23, 2015

Assalamualaikum~

Alhamdulillah rasa makin bahagia dengan Exchange Feed Group (EFG) !! Dah hampir 3 bulan hidup dengan EFG, dah rasa macam family gilosss dah dengan EFGiers hehe. Ingat lagi dulu mula-mula menyertai EFG, saya malu-malu kucing campur harimau je. Malu-malu serigala pun ada *merepek*. Tapi makin hari, makin selesa dengan ahli-ahli EFG sebab semua sporting-sporting belaka walaupun kebanyakannya dah kahwin.Yang tua mengaku muda pun ada hehe *sila terasa abang-abang EFG*

Entri yang pertama saya buat yang berkaitan dengan EFG adalah --> #ExchangeFeedGroup


Entri kedua saya menceritakan tentang penambahan empat ahli EFG selepas kemasukan saya iaitu ----> PENAMBAHAN AHLI #ExchangeFeddGroup


Entri ketiga adalah penerangan tentang apakah itu EFG dan kelebihannya ---> APA ITU #ExchangeFeedGroup


Dan sekarang entri keempat saya hendak memberitahu bahawa pelbagai ilmu yang dikaut selama saya menyertai EFG. Saya kenal apa itu permalink, schedule, kegunaan search description, properties gambar, google analytics, bagaimana caranya blog kita mendapatkan SEO 100% (klik SINI), waktu-waktu puncak untuk membuat entri, template responsive, cara untuk menangkap gambar yang lawa dan ekslusif dan yang terbaru ialah cara untuk mendapatkan Unique Visitor (UV).


Dan memang ternyata benar EFG Bukan Sembang Kosong! Walaupun baru dua jam meninggalkan kumpulan whatsapp EFG dan mesej sudah menjangkau beratus-ratus banyaknya, pasti ada terselit ilmu baru. Tak banyak pun, sikit mesti ada. *Ilmu typo, copy-paste dan sebagainya pun ada hahaha.*

Ahli-ahli EFG sama-sama mengambil berat antara satu sama lain. Persoalan tentang apa-apa sahaja boleh ditanya dan yang tahu jawapannya pasti menjawab. Segala ketidakpuasan hati boleh dibawa berbincang. Bergurau, mengusik, memerli dan membuli itu sudah sebati dalam ahli-ahli EFG :P


ExchangeFeedGroup
LOGO EFG yang saya banggakan :)

You May Also Like

13 comments

  1. Akak je belom masuk lagi nie..hihi..tak sempat

    ReplyDelete
  2. ya..... dan kaki pembuli itu adalahhhhhhhh...
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    KC lahhh......!! suka nyanyi malam-malam... sampai hujan lebat petir berdentum pun tak berhenti...... hahahahahahaa.... :p

    ReplyDelete
  3. *Ilmu typo, copy-paste dan sebagainya pun ada hahaha.*..kc yang nie memang terbaikk ar ulzs..penyeri EFG

    ReplyDelete
  4. muahahahhaa.. *gelak jahat abg arz* ehh adik arz.. :P

    ReplyDelete
  5. Menarik ni awak.. nak join le rase :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p