http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Hukum Berdoa Supaya Seseorang Jadi Jodoh Kita

By 12:06:00 AM , , ,

Hukum Berdoa Supaya Seseorang Jadi Jodoh Kita

-Ustaz Azhar Idrus


jodoh
credit : alia-ali-ahmad.blogspot.com



Soalan : Saya masih muda, masih belajar. Boleh tak saya mendoakan saya dipertemukan dengan seseorang yang saya kenali dan saya selalu menyebut namanya dalam doa?

Jawapan : Boleh. Tiada masalah. Yang tidak bolehnya kita mendoakan bini orang nikah dengan kita. Takleh la. Orang yang haram, tak boleh. 

Tapi kalau kita minat dengan seseorang perempuan, kita boleh berdoa walaupun dia duduk jauh nun. Dia pelakon Hollywood sekarang. Dia boleh berdoa. Sebab apa? Berdoa supaya dia menjadi isteri kita. Jadi isteri ni halal ke haram? Halal? Boleh, takde masalah.

Belum tentu Tuhan makbul, Tapi doa kamu tidak salah. 

Jangan minta perkara haram contohnya : "Ya Allah jadikan lah Raihan ni cerai dengan lakinya tok bilal tu. Biar dia nikah dengan aku pula. Lama dah aku geram dengan dia." Haaa tu tidak boleh laa.

Haa pahe dop? :)


You Might Also Like

6 comments

  1. hehe. doa yang bebaik. inshaAllah, Allah S.W.T akan makbulkan. inshaAllah. ;)

    morning idah :)
    PG singgah melawat awal pagi dan $$$ kat sini. hehe.

    ReplyDelete
  2. heheh...jangan doa minta pempuan lain kena cerai sebb nakkan laki tu..awas kaysiee

    ReplyDelete
  3. paheeee hehehe.. okay..
    boleh doa so that Yoon DooJoon masuk Islam than kami
    boleh kawen..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.