JANGAN TUNGGU TENANG BARU BERZIKIR TETAPI...

by - October 27, 2015

JANGAN TUNGGU TENANG BARU BERZIKIR TETAPI...


JANGAN TUNGGU TENANG BARU BERZIKIR TETAPI...


Kata hikmah : Jangan tunggu tenang baru berzikir, tetapi berzikirlah supaya hatimu tenang. #deep


Pagi ni awak awak dah berzikir ke belum? Kalau dah, alhamdulillah. Kalau belum, apa alasan anda? Tak sempat? Busy? Tak terasa nak berzikir? 

Kita kena ingat bahwasanya kita bernafas menggunakan udara yang Allah bagi. Menyedut menggunakan hidung dan hidung yang sempurna tu Allah yang beri. Kita dapat dan mampu untuk bernafas semua kerana kehendak Allah. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Yeayy dah 3 kali berzikir hehe.

We can make mistakes, but we must learn from mistakes :)

Takde kelas harini jadi kena mengadap journal FYP hehehe.

Adios~morning! Jangan lupa sarapan ;)

Wassalam~



You May Also Like

8 comments

  1. Alhamdulillah dah adik cumil..akak PC dah zikir..dah sarapan juga..hehehehe..subhanallah..

    ReplyDelete
  2. Hakakkk ni bila rasa marah kat someone didik diri untuk berzikir.... sama laa macam husband hakakkk... kalau tak lakibini asyik memaki... especially bila tengah drive... hahhaha... thx for reminding, my dear.

    ReplyDelete
  3. Selamat pagi.. Jom mulakan hari dengan zikir.. Terima kasih ingatkan.. moga kita menjadi yang lebih baik disisi Allah SWT aamin

    ReplyDelete
  4. kc...terima kasih ingatan ni...hurmmm

    ReplyDelete
  5. InshaaAllah akan sentiasa dlm ingatan ..thx for good sharing

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
    Betapa kerdilnya kurasa disisiNYA kerana DIA selalu ingat pada kita tapi kita..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p