http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016

By 8:19:00 PM , , ,

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016

Wow ada Fiesta Hot Air Balloon la dekat Putrajaya! 3 hari je event ni - minggu kedua bulan Mac 2016. Saya dapat tahu tentang info ni dari kawan saya yang tag saya di Facebook. Bila saya tengok gambar-gambar Hot Air Balloon yang kawan saya tag tu, perghh macam best je! Hot air balloon dia besau besau! Ada juga yang ada bentuk kartun la. Macam-macam corak ada. Sebelum saya beritahu info berkaitan dengan Putrajaya Hot Air Balloon ni, jom tengok gambar-gambar gedebabom gojes dulu.

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta 2016

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
credit to FB Page 'Nak like semata mata'

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Berbagai bentuk dan saiz hot air balloon yang terdapat di sana!

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Wah bestnya!

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
credit to hotairballoon.com

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Besar betul yang satu ni

8th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2016

Lepas dah ushar gambar-gambar menarik, mesti lah ada yang tertarik nak pergi dan nak tahu dengan lebih lanjut tentang  acara setiap tahun ni kan? Lagi-lagi tarikh ni time cuti sekolah, wahhh mesti ada yang nak bawak anak-anak ke tempat menarik macam ni. Jom jom saya bagi info details yang saya korek di laman web hotairballoon.

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
8th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2016

Tarikh : 11-13 Mac 2016

Alamat Hot Air Balloon Fiesta 2016 :
Monumen Alaf Baru
Precinct 2
62100 Putrajaya, Malaysia 



Bilangan balloon yang terlibat : 20



Tahun bermulanya Fiesta Hot Air Balloon : 2009



Mengambil petikan dari laman web rasmi myballoonfiesta.com

Come and watch the stars of the show, the hot air balloons as they inflate and float up and leave you in awe.

This majestic beasts will be inflated twice daily at 7am and 6pm. While there are 20 balloons up for show, the Fiesta also has tethered balloon rides as well as cold inflation where visitors can get up close and explore inside the balloons

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Ada banyak zone - Green Zone, Yellow Zone, Purple Zone, Red Zone, MyBalloonClub, Picnic Area

Throughout the day there will be other activities such as the Extreme Zone for sports enthusiasts while for the shopaholics an area filled with bazaars as well as food and beverages stalls to curb your appetite!

Be sure to visit our sponsors too at their corporate booths as they usually offer great deals and promotions of their products especially during the Fiesta! 

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Blue Zone Cold Inflation RM5

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Blue Zone Launch Field Access RM15

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Blue Zone MyBalloonClub RM300

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Blue Zone Night Glow Access RM25


PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Wow cantiknyaa bunga api

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Pink Zone Balloon&Breakfast Set RM30

Apart from our family friendly attractions, we also offer areas where everybody can relax and unwind and have a picnic throughout the day. Be prepared to have fun when you join the three-day festivities with us in Putrajaya!


Haaa lepas dah tahu apa aktiviti-aktiviti dan apa yang terdapat di sana, mesti nak tahu kat mana lokasinya ni. Di sini, saya sertakan peta lokasi untuk sampai ke tempat Hot Air Balloon Fiesta 2016 ni.


PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Event Location

Dan yang menariknya, kalau betul-betul lost lah kan. Boleh pergi ke laman web rasmi Balloon Fiesta ni yang saya sudah nyatakan di atas tadi dan boleh tengok dia akan ajar macam mana cara nak pergi ke tempat Hot Air Balloon ni, sama ada dengan Keretapi, Bas atau Kereta.

And last but not least, kan ada banyak event yang ada dalam tarikh 11-13 Mac ni dan ada macam-macam lah ! Ada bayaran-bayarannya yang tertentu, jom ushar Harga Ticket jom.

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FIESTA 2016
Price List

Kot-kot la ada yang musykil atau tak faham tentang sesuatu perkara berkaitan event ni, boleh terus pergi ke ....

Laman Web Rasmi Hot Air Ballooon Purajayahttp://www.myballoonfiesta.com

Atau contact / email ke....


No telefon Hot Air Balloon Putrajaya: +6 03 9044 0002/0003
Email: myballoonfiesta@gmail.com


Wokeyyhh kawan-kawan saya dah ajak nak pergi sana. Macam best tapi tu lah duit tengah takdok ni haha. Mungkin kalau pergi pun, tengok-tengok je kot, takde nye nak naik Hot Air Balloon tu hehe.

You Might Also Like

6 comments

  1. Adik..yang kartun tu cutelah...hihi teruja akak tgok...

    ReplyDelete
  2. awk pm nama,no fon dan alamat dekat komen

    http://permatabiru0310.blogspot.com/2016/02/peserta-bertuah-segmen-1-permatabiru.html..

    nt sy noted..tq ^_^

    ReplyDelete
  3. Tahun lepas dah terlepas.. tahun ni insyaAllah dapat gi!

    ReplyDelete
  4. orait..ini terasa macam nak pergi..moga dipermudahkan..hehehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.