http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

The Daily SuratChenta

By 10:42:00 PM , , , , ,

The Daily SuratChenta

First time tahu tentang The Daily SuratChenta ni dari kakak ipar. Kadang-kadang dia beri suratchenta tu di dalam group whatsapp. Dari situ lah, saya berjinak-jinak dengan The Daily SuratChenta.

Apakah SuratChenta untuk harini?

Day #318
Everyone has the opportunity to make a better life, but not everyone knows how to. For those who happen to know, help those who don't

Tak akan rugi orang yang memberi kebaikan kepada orang lain  #thedailysuratchenta


The Daily SuratChenta
The Daily SuratChenta

The Daily SuratChenta ....


Day #315
Kenapa hati orang Islam kena kuat?

Kerana orang Islam ada Allah.
Kerana orang Islam percaya pada Allah.
Kerana orang Islam hanya bergantung harap pada Allah.
Dan kerana orang Islam sentiasa yakin pada Allah.

Bila hati ada Allah, yakin, percaya dan bergantung hanya kepada Dia, Yang Memiliki dan Menentukan segala-galanya, bagaimana mungkin,
hati orang Islam begitu rapuh dan lemah?



Day #314
One of the goals of shaitan is to make believers depressed and sad, because depression is paralyzing.

Depressed? Bawak diri kembali ke jalan Tuhan. #SCreminder#thedailysuratchenta




Day #313
All people go to Allah after their death, but the happy person is the one who goes to Allah while still alive



Day #312
Return to the Qur'an and Sunnah, and take it slow.

Please come back.

No matter how far you've gone , Allah always has the door open for you.

Take the first step.
Let's change.

Peluang kedua itu selalu kan ada. Cuma terpulang pada kita. Hendak menyambutnya atau dibiarkan pergi. Hidayah tak datang berkali kali. Jangan biarkan diri kita rugi. #thedailysuratchenta




Day #310
Hanya orang orang dengan hati damailah yang boleh menerima kejadian buruk dengan lega



Day #309
Always believe that something wonderful is about to happen. What is coming is better than what's gone. 
Worrying doesn't change anything.

But trusting in God changes everything.



Day #308
You know you love someone so much when you start talking to Allah about them through your prayers.



Day #306

وَلَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا

Dan kami tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya [Al-Mukminun, 23:62]



Day #303
The only One who can truly satisfy the human heart is the One who made it. So put your heart on Him.



Day #298
If you think it hurts that bad, don;t talk about it , don't let it get you down. It's just one part of the story. Just let it go.

And what I want you to remember is, even if you give up with yourself,
Allah won't.



Day #295
Kadang-kadang Allah hantar orang baik dekat kita, sebab kita tak cukup baik.

Dan kadang-kadang Allah tarik balik mereka semua, sebab Allah nak tengok, kita jadi baik sebab Allah, atau sebab manusia.



Day #294
Allah will never leave you empty. He will replace everything you lost. If He asks you to put something down, it's because He wants you to pick up something greater.
Trust Him.



Day #293
Mulai hari ini,

Belajar doakan orang lain,
Doa yang baik-baik.

Kerana yang baik-baik itu juga akan datang pada diri kita inshaaAllah.

Okay?



Day #290
Orang yang terlalu memikirkan akibat dari sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bila pun dia tidak akan menjadi orang yang berani - Saidina Ali bin Abi Talib RA



Day #288
Every night before you sleep, ask yourself.....
What I did today to deserve Jannah?
The Daily SuratChenta
suratchenta
foto credit to : askme.com.my

more The Daily SuratChenta : klik SINI

You Might Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.