http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!

By 4:55:00 PM , , , ,

Saya tak pernah mengalami sakit gastrik. Cuma abang saya je yang ada gastrik, tu pun dulu je agak teruk. Sekarang dah okay. Saya selalu tengok orang gastrik, memang nampak sakit. Kesian pun ada. Kekadang tu sampai tergolek-golek atas katil sebab sakit gastrik. Ada juga yang sakit gastrik sehingga muntah-muntah sebab perut masuk angin, lambat makan, tak makan ikut waktu makan. Ada juga yang sakit gastrik sekali dengan sakit dada/sesak nafas. Haihhh kesian tengok. Takpe, saya nak share cara merawat gastrik yang inshaaAllah berkesan menyembuhkan! Sebelum ni saya pun tak tahu ada cara merawat gastrik yang mudah iaitu hanya dengan meminum minuman ni setiap hari. Kali ni dah tahu, saya nak kongsikan lah!

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
credit foto: tumblr.com
1. Gastrik Tok tak menyerang dah selepas 2 hari!

"...tok 3 kali kena serangan gastrik. Tak boleh bangun tak boleh bercakap.. muka berkerut + pucat tahan sakit. dah minum gaviscon.. dah minum susu magnesium doktor bagi. Tak jalan. 

Tok ni jenis tak minum susu. Hari kedua tu baru bagi ESP. Bagi cuba je tak sangka tok kata sedap. Petang bagi lagi, sehari dua kali. Alhamdulillah sampai hari kelima kat kampung, tok tak kena gastrik dah." #ESPbest

-aeinnamusa.com

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #1
2. Gastrik sampai tak boleh jalan akhirnya sembuh

"Saya start minum ESP ni masa buat labwork yang makan minum tak menentu dan gastrik. Gastrik sampai jalan pun tak boleh, kena tunduk kejap dan jalan slow-slow. Lepas istiqamah amalkan ESP ni sampai bawak pergi lab, kongsi dengan kawan. Bila agak tak sempat nak lunch or dah mula rasa lapar, cepat-cepat bancuh. Alhamdulillah cepat je pulih gastrik. 

Apa pun lepas minum ESP bukan takat gastrik saya OK, badan pun bertenaga. Berat pun maintain."

-Noraimi Syazwani

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #2
3. Perut terbakar sampai ubat paling kuat pun takde kesan, syukur akhirnya sembuh.

"...Sampai lah satu masa kepedihan, kepanasan di perut bagai dihiris-hiris, almost setiap hari berguling menahan kesakitan. Semua jenis ubat gastrik hospital sampaikan yang paling kuat (nexium) pun masih tak mampu menghilangkan kebakaran dalam perut saya.

Setiap hari dua kali sehari tanpa missed, kebakaran perut saya almost takde langsung after 2 weeks. Saya makin jatuh cinta dengan ESP! Lebih-lebih lagi bila keloid cser saya tidak gelap berbanding 2x cser before this dan tidak gatal!..."

-Nadia

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
4. Menderita gastrik bertahun-tahun, setiap bulan ke klinik, akhirnya sembuh.

"...Setiap bulan mesti ke klinik, 2 sebab..kalau bukan sebab demam, sebab gastrik.. setiap bulan uolsss. masa tu kerja di Shah Alam, beberapa tahun dulu weekeend pergi kelas part time degree 8am-6pm, malam buat assignment, nak shopping pun tak sempat, memang enjin saya NON Stop tanpa nutrien yang lengkap dalam badan, mudah sangat jatuh sakit, letih sokmo.

Siapa yang tak kenal ubat putih dan berangin untuk gastrik tu kan... Syukur sangat.. ESP lah yang saya kenal dulu sebelum produk-produk lain dalam SHAKLEE, tahun 2013. Tak sanggup makan ubat klinik berbungkus-bungkus lagi, tak sanggup nak telan ubat putih gastrik tuu, sakitnya masyaAllah..penghidap gastrik serius saja yang tahu.

Better minum ESP, sedap pula tu. Khasiatnya jangan cakap laa. memang tiptop....."

-Asz 

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #4
5. Dulu gastrik yang teruk, sekarang dah lupa sakit gastrik macam mana.

"...Wawa ada gastrik yang agak teruk, dari dulu wawa kena standby ubat gastrik ...yang rasa macam ubat gigi color putih tu. Ya Allah, nak telan pun tak lalu. Dari zaman remaja wawa sakit gastrik, langsung tak boleh lapar, gastrik pasti menyerang. 

Start bulan 3/2014 wawa ambil 1 sudu je setiap pagi, konsisten setiap hari, hari jumaat je kadang-kadang termiss.. Wawa kerja site, pagi jarang sempat makan. Normal jam 10/11 baru boleh makan. Yang bestnya, dan sangat pelik, angin gastrik langsung tak datang.. Alhamdulillah sampai sekarang, wawa dah tak tahu macam mana rasa sakit gastrik."

-Puan Wawa

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #5
6. Gastrik & Pedih Ulu Hati Ibu sembuh

"...Suatu hari ibu saya diserang gastrik dan pedih ulu hati yang teruk.. saya sebagai anak rasa sedih sangat tengok dia. Lepas tu, terus teringat ESP & Peppermint. saya terus bancuh ESP & bagi dia minum. Selepas tu..saya ambil peppermint ginger plus dan larut dalam air. Alhamdulillah selepas setengah jam, baru dia rasa lega sangat.

Mujur ada ESP + Peppermint Ginger Plus. Tapi yang paling saya suka ialah...dia boleh minum ESP seperti biasa tanpa rasa mual. Takde campur apa-apa."

-Siti Nadzirah.

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #6 
7. Gastrik sampai jalan pegang dinding, akhirnya sembuh.

"....Dulu saya gastrik teruk sampai if sakit tu jalan kena pegang dinding semua lah. Bergantung dengan antacids aje memanjang. Alhamdulillah dah almost 3 years minum ESP ni, gastrik tak say hello lagi hehe.

Lagi satu sejak minum ESP ni dah takde istilah 'lemau' bila kat office tu. Puasa pun sahur minum ESP, Performance & Meal Shakes je, takde makan apa-apa. Still bertenanga siap boleh exercise kadang-kadang before berbuka.

Tak boleh sehari miss ESP ni!"

-Melissa.

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! #7
Wahhhh hebat-hebat semua testimoni tentang ESP Shaklee ni. Ternyata minuman ESP adalah cara terbaik inshaaAllah untuk merawat dan menyembuhkan sakit gastrik. Kadang-kadang orang gastrik ni kan susah nak puasa kan sebab perut masuk angin kalau tak makan, so saya sarankan amalkan dan minum ESP ni. InshaaAllah sembuh!

Haa macam mana rupa produk ajaib ESP ni?

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh! - ESP Shaklee
Okay harga bagi setong ESP ni adalah RM150. Tapi ada PROMO sekarang! Sampai esok. 

Promo ESP (sehingga 30/9/2016)

  • jika beli dua tong, dapat harga less by 5%.
  • jika beli 6 tong, dapat percuma 1 tong!

Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Cara Merawat Gastrik Yang Paling Berkesan Sehingga Sembuh!
Beli 6, percuma 1!
Kalau hari selepas lusa (tamat promo), kembali seperti biasa. Jika beli dua, RM300. Beli 6, takde free satu.

Satu ESP ni seperti yang saya katakan tadi, harganya ialah RM150 + harga postage RM10.60. Amalkan sebanyak dua kali sehari. Boleh tahan 1-2 bulan.

Cubalah! InshaaAllah pasti nak order lagi :) 
Hubungi SAYIDAH 0172008642 untuk order.

You Might Also Like

1 comments

  1. Pernah kena masa umur 17 ..itu pertama dan terakhir..memang azab..tuhan je yng tahu..ingat nak mati dah masa tu..heheh sebab tak pernah kena..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.