http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog Yang Selalu Whoops, that's an error.

By 11:00:00 AM , , , ,

Assalamualaikum dan selamat sejahtera uols! Pernah terjumpa satu entri seorang blogger ni yang mengadu tentang masalah button follow blog yang selalu sangat buat masalah. Asyik asyik Whoops, that's an error. Dah refresh banyak kali pun, masih lagi muncul benda alah tu - whoops, that's an error. Rasa macam nak lempang pun ada kan? Hahaha. Kebetulan, saya pun kena juga sebelum-sebelum tu. Memang rasa GRRRRRR sangat kan. Dah la den terdesak nak follow blog tu (sebab nak join Giveaway salah satu sebabnya), dia buat hal pulekkk.

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog Yang Selalu Whoops, that's an error.


Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
So, saya find out laa macam mana laa nak selesaikan masalah ni kan. 

Kalau korang perasan dekat bawah "Whoops, that's an error" tu kan.. ada tulis:

clear your browser's cache and cookies and then try again

So.. Masalah ni sebenarnya sama kes macam Nuffnang. Mungkin ada beberapa blogger yang mengalami masalah iklan Nuffnang keluar word Error kan (kadang-kadang). Okay, macam mana korang selesaikan masalah kalau iklan Nuffnang tulis Error di blog korang sendiri / korang klik Nuffnang di blog lain, dia akan keluar Error? Korang akan clear kan History website korang kan? 

Haa sama jelah dengan kes button follow ni. Korang perlu clear History (termasuk clear Cache).

1. Klik History (Ctrl+H) 

2. Klik Clear browsing data   

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
3. Tick browsing history, download history, cookies and other site and plugin data, cached images and files (suka hati le nak delete daripada empat minggu yang lepas ke, seminggu yang lepas ke). Kemudian, klik Clear browsing data.

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
4. Klik button follow blog yang kita nak follow tu

5. (kemungkinan akan muncul Error so...) Refresh lagi (klik F5)

6. Klik button follow semula

Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
7. Lepas kita dah follow, maybe kat situ kita tengok "eh tak tukar pun lagi button follow  tu kepada unfollow?". 
So, ce korang refresh blog tu. Haaa inshaaAllah dah nampak button tu UNFOOLOW means korang sudah pun follow blog ituuuu.

DONE!


Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog
Cara Nak Selesaikan Masalah Button Follow Blog

Saya dah cuba cara ni banyak kali. Dan tak pernah gagal. Makanya, uolllsss selamat mencuba! :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Wah! Terima kasih. Selalu saya kalau keluar error, tak pergi semula ke blog tu dah.

    ReplyDelete
  2. Yeshhh !!! Finally dapat pun follow blog awakkkk ..
    TQ sangat bagi tutorial ni. Padahal, memang dah buat pun mcm ni before ni..
    Cuma step terakhir tak buat .. Sebab tak refresh balik blog yg kita follow tu.
    tu pelik tu, tengok tak bertukar jadi unfollow pun . haha .

    Thanks yah ! nanti Lyssa mention dalam blog lyssa nanti pasal ni :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.