Search This Blog

perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki

By 8:00:00 AM , , ,

"Perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki". Siapa yang setuju dengan kenyataan ni? Ada yang mengatakan kenyataan "perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki" adalah fakta, ada juga yang menyatakan auta. Bagi pendapat saya pula.. MOSTLY ye memang begitu. Kebanyakan perempuan memang lebih mampu melakukan banyak tugas atau kerja dalam satu masa berbanding dengan lelaki.

perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki


perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki
perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki
Perempuan boleh buat kerja-kerja rumah sambil menonton televisyen. Perempuan juga boleh je buat homework sambil main handphone. Para ibu mampu memasak sambil melayan karenah anak-anak. Para wanita mampu menonton drama Korea sambil membalas message. Para wanita juga mampu berbual-bual dengan kawan-kawan sambil tangan sibuk menaip entri di blog. Kesimpulannya, perempuan boleh dan mampu melakukan dua kerja atau lebih dalam satu masa.

Lelaki pun sebenarnya mampu multitasking tetapi mereka tak boleh nak memberi fokus yang sepenuhnya kepada dua kerja dalam satu masa. Si lelaki lebih suka fokus melakukan satu tugas dahulu, kemudian dah settle yang tu.. baru fokus pada tugas yang lain pula. Kerana, bila buat lebih dari satu kerja dalam sesuatu masa.. fokus tu dah tak jadi 100% dan kesempurnaan dalam melakukan tugas pun agak tercacat sedikit ataupun mengambil masa yang agak lama.

perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki
credit image: syuthekitteh.tumblr.com
Tapi ada je perempuan yang tak suka multitasking dan tak mampu nak multitasking. Dan juga ada je lelaki yang mampu untuk multitasking dan lebih baik kemampuannya multitasking berbanding dengan perempuan yang lain.

perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki
credit image: likesuccess.com
Dan sebenarnya, multitasking ni boleh jadi kelebihan dan boleh juga jadi kekurangan. Ianya menjadi kelebihan apabila keadaan memerlukan kita untuk bermultitasking. Sebaliknya, ia mampu menjadi kekurangan apabila kerja multitasking menjadi tidak efektik dan mengambil masa yang sangat lama.

perempuan lebih mampu multitasking berbanding lelaki
credit image: pissedoffbrownguy.tumblr.com
So.... Apa pendapat korang pula berkaitan topik yang dibincangkan? :)

You Might Also Like

4 comments

  1. hehehe terbaiklah kak cik.. kak lea sokong ni.. realiti kehidupan.. wanita perkasa.. haha

    ReplyDelete
  2. btl tu, apa je keja lelaki wanita tak mampu buat kan :)

    ReplyDelete
  3. Perempuan suka fikir banyak2 kot naturally. Tu yang boleh multitasking tapi nanti akan penat lah kot. Hehe. Salam kenal Sha follow sini

    ReplyDelete
  4. ade task bleh dibuat secara multitasking. ade yg tk boleh. most boleh tapi daya pemikiran kne tajam :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.